10 dolog, amit a Szerelmespároknak azonnal abba kellene hagyniuk

Köszönöm (...), hogy odafigyelsz rám, és egy pillantásomból megmondod, ha valami nem oké. Kevés ember tudja, hogy mi zajlik bennem igazán. Te közéjük tartozol. Oravecz Nóra
Köszönöm (...), hogy odafigyelsz rám, és egy pillantásomból megmondod, ha valami nem oké. Kevés ember tudja, hogy mi zajlik bennem igazán. Te közéjük tartozol. Oravecz Nóra

A legtöbb pár bizonyos rossz szokásokat alakít ki, amik az idő múlásával megbosszulják magukat. Íme 10 dolog, amit minden párnak mielőbb abba kell hagynia, mielőtt azok kárt tesznek a kapcsolatukban!

1. Ne csak felületesen figyeljetek a másikra

E-mailezés, sms-ezés, vagy tévénézés közben ugyanabban a szobában lenni a partnerrel még nem jelent minőségi időtöltést. Akárhogy is, sok ember nehezen viseli azt, ha a párja nem figyel rá amikor éppen beszél, és csak ráhümmög mindenre. Figyelj oda a kedvesedre, amikor hozzád beszél!

2. Ne spóroljatok a kedves szavakkal

A szívből jövő kedves szavakat nem lehet túlzásba vinni. Azonban ahogy telik az idő, a bókok és a kedvesség elkezdenek elfogyni. Éppen ezért figyelj oda arra, hogy a párodat bátorítsd (egy csapat vagytok!), dicsérd meg a sikereiért, buzdítsd, és biztosítsd a támogatásodról nap mint nap.

Köszönöm (...), hogy odafigyelsz rám, és egy pillantásomból megmondod, ha valami nem oké. Kevés ember tudja, hogy mi zajlik bennem igazán. Te közéjük tartozol. Oravecz Nóra

3. Ne méricskéljétek a másikat

Ne állj neki pontozni azt, hogy mit teszel te, és mit tesz ő. Ne hasonlítsd a testvéredhez, szüleihez, volt párodhoz. Ne azt figyeld, hogy mi az, amit kapsz, hanem mi az amit adhatsz. A fókuszban a partnered legyen!

4. Ne a szavak emberei legyetek

A párodnak tudnia kell, hogy megbízható vagy. Amit ígérsz, azt vidd is véghez. Ne mondj olyat, amit igazából nem is szeretnél teljesíteni. A bizalom, a hűség, a biztonság a kapcsolatok alapját képezik, és a párodnak tudnia kell, hogy szavahihető ember vagy.

5. Ne beszéljetek többet, mint amennyit figyeltek

A kommunikációnak több odafigyelést kellene tartalmaznia, mint beszédet. Azonban a legtöbb ember inkább beszélni szeret, nem is igazán próbálja megérteni a másik álláspontját, amikor az véleményt mond valamiről. Már attól sokkal kevesebb lesz a konfliktus és félreértés, ha végighallgatod a kedvesedet.

6. Ne csak passzívan figyeljetek egymásra

A figyelés aktív tevékenység. Azonban sokan úgy kezelik, mintha valamiféle passzív, kényszerű időtöltés lenne. Annak érekében, hogy megmutasd, hogy odafigyelsz a másikra, kérdezz vissza, bólints, vagy ha nem világos valami, kérdezz rá újra.

Zárd ki a zavaró tényezőket (játék, netezés, mobilos pötyögés, emilezés, sms-ek), és összpontosíts arra, amit a párod mond. Ezzel megmutatod, hogy aktívan próbálod megérteni, és csak és kizárólag rá figyelsz éppen.

7. A párkapcsolatot ne szorítsátok a háttérbe

A kapcsolatok sokáig a fontossági lista legelején vannak, de idővel a kapcsolat elkezd a fontossági skálán hátrafelé csúszni. Barátok, munkahely, a tágabb értelemben vett család, mind-mind elsőbbséget élveznek idővel, ha nem figyelsz oda. A kapcsolat minél alacsonyabbá válik a prioritási skálán, annál valószínűbb, hogy véget is fog érni hamarosan. Fontos a számodra a másik? Akkor a kapcsolatotok élvezzen prioritást a számodra!

8. Ne kritizáljátok egymást

A túl sok kritika hamar szétbontja  a kapcsolatokat. A gyakori véleményezés arról, hogy a partnered éppen mit nem csinál jól, hamar éket ver közétek. Ha valami nem tetszik,. akkor tapintatosan, diplomatikusan közöld a pároddal, és több legyen a pozitív visszajelzés, mint a negatív.

9. Ne zsörtölődjetek annyit

A zsémbesség, zsörtölődés nagyon idegesítő szokás, és a kapcsolatokba sokkal több fájdalmat visz, mint örömet. Rendben van, ha éppen megkéred valamire a másikat, de ha azonnal nem ugrik, ne állj neki zsörtölődni. Felnőttként kezeld a másikat, ne pedig gyerekként, akinek éppen szülői fegyelmezésre van szüksége.

10. Ne próbáljátok megváltoztatnia a másikat

Ha a partnered változtatásán munkálkodsz, az hosszú távon visszafelé fog elsülni. Ha valakit jobbá akarsz tenni, az te magad légy! A fókuszodban a saját viselkedésed álljon, Fogadd el, hogy nem kényszerítheted a partneredet, hogy változzon meg az akarata ellenére. Változz te, és hagyd, hogy veled változzon.

Sok sikert, sok boldog együtt töltött percet!

És ha tetszett a poszt, oszd meg a többiekkel is, nyomj egy lájkot!

Az Első

Szia! Az Első vagyok, a Gazdagsag.hu megálmodója és alapítója. A weboldal több weboldal egyesítésével jött létre és fejlődik önállóan tovább. A tanácsom: ne csak olvass, hanem hasznosíts és küzdj meg a céljaidért. Megéri!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címed nem lesz közzétéve.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Legújabb innen - Szellemi és Lelki Gazdagság