Belső béke megtalálása: 10+1 egyszerű mód

10-1-egyszeru-modszer-a-belso-beke-megtalalasahoz

A belső béke megteremtése mindig egy döntéssel kezdődik, mely szerint tudatosan és rendszeresen odafigyelünk arra, hogy nyugalomban, harmóniában és megelégedettségben éljünk önmagunkkal.

Kérdésed van? Elakadtál? Írj, és segítek!

Mutatunk 11 egyszerű módszert a mentális függetlenség eléréséhez!

1. Kerüld az összehasonlításokat

Azok, akik folyamatosan összehasonlítják magukat másokkal, felismerik a különbségeket. Ha rossz a hangulatunk, miért kínoznánk magunkat azzal, hogy mások okosabbak, szebbek vagy sikeresebbek? Ez elősegíti a jövőkép hiányát, a hiányorientáltságot.

Ahelyett, hogy azt látnánk, mit tehetünk, és már mindent elértünk, csak azt látjuk, ami hiányzik. A belső béke azonban soha nem származhat elégedetlenségből. Akkor vagyunk képesek bevonzani a jót, ha a bőség teréből tesszük ezt.

A pozitív hozzáállás, a saját erősségeink és képességeink pontos ismerete hozzájárul a nyugodt jelen és a szép jövő megteremtéséhez.

2. Éld meg a jelent

Sokan vágynak vissza a múltba, elmerengenek az élményeken vagy éppenséggel félnek a jövőtől. Ha mi is ezt tesszük, elveszítjük a fókuszt. A belső béke mindig a jelenben kezdődik. Éljük és élvezzük a pillanatot ma, itt és most. Semmit sem kell tenni, csak a jelenben létezni!

10-1-egyszeru-modszer-a-belso-beke-megtalalasahoz

3. Fogadd el a különbségeket

Sok ember = sok vélemény. Óriási energiákat vesz el tőlünk, ha mindenkinek a kedvében szeretnénk járni és mindenkinek meg akarnánk felelni. A belső béke felé vezető egyik legfontosabb lépés önmagunk teljes elfogadása. Ha szükséges, akár mások véleményének figyelmen kívül hagyásával is.

4. Szánj rá időt

Jutalmazzuk meg magunkat a sikerért, tartsunk fenn kapcsolatokat olyan emberekkel, akik hasonló rezgéssel, azonos gondolatokkal rendelkeznek. Szánjunk valóban időt magunkra, pihenjünk. A sport, a relaxációs gyakorlatok, a meditáció vagy a jóga is sokat segíthet. Minél jobban be tudjuk építeni a mindennapi életedbe, annál kiegyensúlyozottabbak leszünk.

5. Bocsáss meg másoknak

Szomorú gyermekkor, szeretet nélküli kapcsolatok, bántó szavak – rengeteg oka van annak, hogy az emberek haragot, bosszúvágyat vagy szomorúságot hordoznak magukban. Az egyetlen esély: az elengedés – és a tudatos megbocsátás gyakorlása. Még akkor is, ha az illető soha nem kér majd bocsánatot tőlünk. Miért terhelnénk magunkat ezzel?

6. Legyen minőségi szabadidőd

A világunk hangos, zajos. Az igazi csend ritka, és mára igazi luxussá vált. Végezzünk „digitális méregtelenítést”, néha kapcsoljuk ki az okoskészülékeket, és közben engedjünk meg magunknak több tétlenséget. Az édes semmittevés új ötleteket ad, és kitisztítja az elmét.

7. Korlátozd az elvárásokat

Akár mások elvárásai velünk szemben, akár a saját elvárásaink önmagunkkal szemben: bárki, aki megpróbál igazságot tenni bármiben, az egyfajta rabbá válik. Nem kell mindenért felelősséget érezned!

10-1-egyszeru-modszer-a-belso-beke-megtalalasahoz

8. A természet segít

Számtalan tanulmány bizonyítja a természet nyugtató hatását az emberi elmére. Aki a természetben tartózkodik, mozog, friss levegőt szív, kerüli a zajt, csakis jót tesz magával.

9. Kerüld a negatívumot

Legyen szó negatív hírekről vagy mérgező emberekről, kerüljük el messzire mindkettőt. Ők az energiavámpírok! A negatív emberek fertőző jellemükkel rossz hangulatba hoznak, és folyamatosan fenyegetik belső békédet.

10. Dobd el a maximalizmust

Hiba, hogy nem akarunk hibázni. A perfekcionizmus csőlátáshoz vezet: nem számít, mit érsz el, az sosem elég jó. A boldogság mindig egy lépéssel előbbre jár.

+1. Bízz magadban és az életben

A legjobb, ha pozitív megerősítésekkel kezdjük a napot:

  • A mai az én napom!
  • Értékes ember vagyok!
  • Ma minden jól alakul!
Kérdésed van? Elakadtál? Ír, és segítek!

Az Első

Szia! Attila vagyok, az Első. A Gazdagsag.hu megálmodója és alapítója. A weboldal több weboldal egyesítésével jött létre és fejlődik önállóan tovább. A tanácsom: ne csak olvass, hanem hasznosíts és küzdj meg a céljaidért. Megéri!

Vélemény, hozzászólás?

Legújabb innen - Szellemi és Lelki Gazdagság