11 lecke az Életről – Albert Einsteintől Neked!

"Az életet nem érdemes élni, hacsak nem valaki másért élünk." - Albert Einstein

Albert Einsteintől sokkal több minden maradt ránk, mint a relativitáselméleté és az „E = m*c²”. Einstein kitartása és felfedezései azt is megmutatták, hogy kemény munkával, kitartással, a kudarcok átlépésével mindannyian lehetünk ragyogó elmék. Akkor is ragyoghatunk mindannyian, ha éppen nem vagyunk tudósok.

1. Egyszerűség

„Ha egy hatévessel nem tudod megértetni, te magad sem érted.” – Albert Einstein.

Minél bonyolultabbnak van valami feltüntetve, annál nehezebben érthető meg a belső működése is. Gondolj csak a legjobb tanárokra, akik tanítottak az életben. Nem azért szeretetted őket, mert a bonyolult logikájú dolgokat is pofonegyszerűen magyarázták el?

2. Kreativitás

„A kreativitás ragályos, add tovább!” – Albert Einstein.

Másokat is inspirálj, hogy tegyék azt, amit szeretnek. Használd a saját kreativitásod, hozz létre új dolgokat, mert soha nem tudhatod, hogy mások éppen mit hoznak létre ebben a pillanatban. Itt az ideje, hogy hasznosítsd az elmédet, teremts újdonságokat, mert a dominóhatás amit te indítasz el, az egész világot átformálhatja.

"A képzelet a kutatás legmagasabb formája." - Albert Einstein

3. Kitartás mindig

„Az egyetlen biztos módja, hogy elkerüld a a hibákat az, ha nem csinálsz semmit.” – Albert Einstein

„Addig nem hibázol igazán, amíg fel nem adod.” -Albert Einstein

Einstein élete nagy részét olyan fizikai elméletek kidolgozásával töltötte, amiket előtte soha senki nem próbált megoldani, és ezek az elméletek ma is a fizikai ismereteink alapját képezik.  Soha nem tudhatod, hogy azok az elvek közül, amit te dolgozol ki, melyik fog működni ki, és melyik nem; a siker kulcsa mindössze a kitartás. Ki kell tartani, küzdeni, és folyamatosan próbálni kell megoldania  problémát. Az igazán nagy hibát a próbálkozás feladása jelenti.

4. Létezés a jelenben

„Soha nem aggódok a jövő miatt – úgyis eljön hamarosan.” -Albert Einstein

Garanciád csak arra pillanatra van, amiben most létezel. Ha aggódsz a jövőd miatt, akkor dolgozz ki terveket. De a legfontosabb, hogy élj most, élj ma. Minden, amit tudsz tenni, azt csak most tudod tenni, tehát a jövő miatt ne aggodalmaskodj.

5. Meghökkentés

„Egyetlen felfedezésem sem született racionális gondolkodás során.” – Albert Einstein

Minden nagy felfedezés annak köszönhető, hogy valami szokatlan dolog történt, vagy valami szokatlan dolgot tettek emberek. Ha továbbra is normális maradsz, akkor csak normális dolgok fognak veled történni, és csak normális/hagyományos eredményeket fogsz tudni felmutatni. Választ keresel problémákra? Gondolkodj irracionálisan, és új válaszokra lelsz!

"Egyetlen felfedezésem sem született racionális gondolkodás során." - Albert Einstein

6. Képzelet

„A képzelet a kutatás legmagasabb formája.” – Albert Einstein

„Elég művész vagyok ahhoz, hogy a képzeletemet szabadon engedjem. A képzelet fontosabb, mint a tudás. A tudás korlátozott. A képzelet az, ami körülöleli a világot.” – Albert Einstein

A képzelet kulcs. Amikor képes vagy elképzelni valamit másképp, és elkezded megosztani ezt másokkal, az emberek úgy kezdik el látni a világot, ahogy elképzeled. Együtt hoztok létre újdoságokat, és segítitek egymást. Szánj időt ma az álmodozásra, képzelj el új dolgokat, és oszd meg az ötleteidet a barátaiddal!

7. Munka a lehetetlen ellenében

„Csak akik megkísérlik elérni az abszurditást,  azok érhetik el a lehetetlent.” – Albert Einstein

Nevetségesnek tűnhet, hogy mások mekkora kockázatokat vállalnak be annak érdekében, hogy elérjék a lehetetlent. Pedig amikor túlmész minden ésszerűségi határain, akkor kezdenek el a csodálatos dolgok megtörténni. Törd át az akadályokat, amiket mások hitetlensége állít eléd!

"Az életet nem érdemes élni, hacsak nem valaki másért élünk." - Albert Einstein

8. Emberi értékek

„A mindennapi életből tudjuk, hogy elsősorban olyan emberekért létezünk, akik mosolyán, szeretetén a saját boldogságunk múlik.” – Albert Einstein

„Az életet nem érdemes élni, hacsak nem valaki másért élünk.” – Albert Einstein

Ha először a másik embereket nézed, és a másik embert látod értékesnek, akkor fogsz igazán törődni velük. Naponta legalább néhány percet tölts el azzal, hogy más embereknek segítesz. Mutasd meg nekik, hogy értékesek. Köszönd meg nekik, hogy a társaságukban lehetsz. Ez nem csak a napodat fogja jobbá tenni, de sokáig emlékezni fognak arra, hogy mit tettél értük.

9. Megosztás

„A tanítványok nem tartályok, hogy meg kelljen őket tölteni. Inkább tarts nekik fáklyát, hogy világosságot adjon.” – Albert Einstein

Oszd meg az ötleteidet másokkal. Lehet, hogy egy általad adott szikra miatt válik valaki élete izzóvá, pezsgővé, lángolóvá. Ha minden tudásodat és ötletedet megtartod magadnak, akkor soha nem lehetsz más emberek számár értékes. Mi van, ha most is éppen nálad van egy olyan probléma megoldásának kulcsa, ami mások életében érdemi változást hozna, de te nem akarod megosztani?

10. Nyitottság a tanulásra

„A tanulás élmény. Minden más csak információ.” -Albert Einstein

A tanulás egy izgalmas utazás, és nem csak információk magunkba szívását jelenti. Néha olyan, mint a búvárkodás, néha olyan, mint a hegymászás, néha pedig olyan, mint egy kalandregény. A tanulás mindig más utat jelent, mindenkinek saját egyéni utazást kell megtennie.

11. A helyes dolgok cselekvése

„Mindig azt tedd, ami helyes, ez néhányakat kielégít, a többieket viszont megdöbbenti.” – Albert Einstein

Mindig tedd azt, ami helyes. Lehet, hogy az egyik lehetőség könnyebb, vagy több pénzt kínál, de ha a másik lehetőség az, ami helyes, és a jövőre nézve több értéket nyújt, akkor ezt válaszd. Ha nem mindig arra mész, amerre a legkönnyebb haladni, és amerre mások engedik, hanem inkább kitartó vagy, hamar ki fogsz tűnni a tömegből.

Sok sikert, válj minél értékesebb emberré!

Ha pedig értékesnek találod a cikket, oszd meg az ismerőseiddel is – nyomj egy lájkot!

Az Első

Szia! Attila vagyok, az Első. A Gazdagsag.hu megálmodója és alapítója. A weboldal több weboldal egyesítésével jött létre és fejlődik önállóan tovább. A tanácsom: ne csak olvass, hanem hasznosíts és küzdj meg a céljaidért. Megéri!

Vélemény, hozzászólás?

Legújabb innen - Szellemi és Lelki Gazdagság