25 időpocsékoló dolog, amit hagyj abba, hogy teljes életet élhess!

Az év dolgozója

Voltál már úgy vele, hogy nem tudtad felidézni, hova tűnt el az idő? Elment egy nap, egy hét, egy hónap, miközben nem történt semmi értelmes. Hova tűnt az idő? Hogyan lehet ezt megállítani?

Nos az idő nem tűnt el, csak éppen olyan dolgok vitték el, amiknek semmi értelmük. Nézd meg az alábbi listát, és ha van köztük valami, ami értelmetlenül sok időt rabol el tőled, egyszerűen vágd ki az életedből.

 1. Sminkelés sportolás, kocogás, fallabdázás előtt. Minek?
 2. Szundizás napközben. Végy magadon erőt, majd alszol este. Aki sokat alszik keveset él.
 3. Állandó Facebook állapot frissítgetés. Próbáld ki, mennyi időd marad meg egy nap, ha csak kora reggel és este lépsz be.
 4. Utálkozás. Akire haragszol, annak a rabja vagy. Minek engednél olyan személyeket a fejedbe, akik csak rossz gondolatokat adnak? Rúgd ki gyorsan az ilyen lakókat a fejedből.
 5. Telefon ellenőrizgetése állandóan. Van rajta hang? Ha van, akkor felesleges 10 percenként ránézni. Sőt, akkor sincs rá szükség, ha épp a fürdőbe mész ki. Legyél kicsit magaddal is.

Az év dolgozója

 1. Aggódás. Az aggódás csak viszi az időt. A passzív aggódást inkább cseréld le aktív problémamegoldásra. Problémád van? Akkor ne a helyzet miatt aggódj, hanem tegyél gyakorlati lépéseket a megoldásért.
 2. Gondolkozni azon, mit gondolnak mások. Ha csak nem a szeretteid látnak el jó tanácsokkal, hagyd figyelmen kívül. Nem számít, hogy mások mit gondolnak rólad, légy hű önmagadhoz. Ne pazarold az időt, és energiát arra, hogy mások fejében mi jár éppen veled kapcsolatban. Ez az ő gondjuk, nem a tied. Légy büszke arra, hogy önmagad vagy.
 3. Internetezés késő éjszakáig. Hacsak nem ez a munkád, felesleges éjjel 4-ig netezned. Ettől reggel nem bírsz felkelni, és sem a munkában sem az iskolában nem leszel produktív. Semmi nem lehet annyira fontos, hogy 4-ig ott kelljen ülni. Még a Facebook sem.
 4. Celeb világ követése. Abba kellene hagynod a bulvár dolgok követését, és azt, hogy a celebekhez mérd magadat. A hasizom, a szép haj, a karcsú derék, a mosoly 99%-ban Photoshop.
 5. Halogatás. Teendőd van? Akkor csináld meg. MOST! (És ha végeztél vele, akkor folytasd csak az olvasást.)
 6. Belső trollok etetése. Állj le a tőled független dolgok miatti dühöngéssel, mielőtt a belső trolljaid átveszik feletted a hatalmat.
 7. Haragtartás. Az élet túl rövid! Bocsáss meg és légy pozitív.
 8. Panaszkodás. Attól, hogy panaszkodsz, a dolgok nem fognak jó irányba változni. Állítsd át az agyadat negatívból pozitív üzemmódba. Találd ki, hogyan élhetsz panaszkodás mentes életet, és valósítsd meg.
 9. Unatkozós evés. Ha unatkozol, ne az evés jelentse a megoldást. Inkább csinálj valami hasznosat. Tegyél lépéseket egy cél, vagy egy álom megvalósítása felé. Ez sokkal jobb, mint a hűtőt nyitogatni állandóan.
 10. Várni, hogy történjen valami. A világ nem vár rád. Menj utána, és szerezd meg, amit akarsz.
 11. Határozatlanság. A határozatlanság gyakran félelemből fakad és sok időt visz el a döntésképtelenség. Ha legbelül tudod, mi lenne helyes lépés, akkor tedd azt bátran.
 12. Negatív emberekkel lógás. A körülötted élők nem lehetnek a negativitás állandó forrásai. Rúgd ki őket, és keress pozitív barátokat! Sokkal boldogabb leszel, és jobban fogod élvezni az életet.
 13. TV-nézés. Egy kis TV rendben van, de nem lehet a világegyetemed középpontja. Más emberek kalandjainak bámulása helyett a saját kalandjaidat éld át!
 14. Brand-ek imádata. Attól, hogy valami piszok drága, még lehet ócska. Az külön posztot érne meg, hogy hány nagy márka épül harmadik világbeli gyermekek vérére és  rabszolgamunkájára. A márkanév imádat helyett inkább olyan helyre tedd a felesleges pénzedet, ami méltóbb hozzád.
 15. Pletyka. A pletyka lehet, hogy jó szórakozás, de tényleg sehova nem jutsz vele.
 16. Viszonzatlan szerelem. Az életben ezt a legnehezebb elengedni, de egyszerűen muszáj megtenni. Miért pazarolnád az idődet, amikor azon is lehet dolgozni, hogy boldog légy? Kesergés helyett inkább keresd meg az igazán hozzád illőt, azt, aki viszonozza az érzéseidet és megbecsül.
 17. Állandó pattanásnyomkodás. Valóban olyan arcot  szeretnél, mint a Hold, ami tele van millió apró kráterrel?
 18. Állandó telefonnyomkodás. A világ folyton alakul körülötted, inkább vesd bele magadat! Alakítsd az eseményeket, ne pedig szemléld.
 19. Állandó pakolás, takarítás. Nem kell „szemétdombon” élni, de ha a lelkedben kitakarítasz, nem fog zavarni egy 3 centivel a helye mellett lévő váza sem.
 20. Ilyen listák olvasgatása. Csak vicceltem, szerintem ilyeneket mindenképpen érdemes elolvasni.

Sok sikert!

Végül ha tetszett a lista, oszd meg másokkal is – nyomj egy lájkot!

Az Első

Szia! Attila vagyok, az Első. A Gazdagsag.hu megálmodója és alapítója. A weboldal több weboldal egyesítésével jött létre és fejlődik önállóan tovább. A tanácsom: ne csak olvass, hanem hasznosíts és küzdj meg a céljaidért. Megéri!

Vélemény, hozzászólás?

Legújabb innen - Szellemi és Lelki Gazdagság