3 jel, hogy rossz emberekkel veszed körbe magad!

Az életed túl értékes ahhoz, hogy olyanokkal töltsd el, akik erre méltatlanok.
Az életed túl értékes ahhoz, hogy olyanokkal töltsd el, akik erre méltatlanok.

Amikor befejeztem a középiskolát, azt hittem, innentől már mindig csak a legszuperebb emberek vesznek majd körül. Mindenki nagykorú lett, és 18 évesen az ember már igazi felnőttnek érzi magát, aki a maga ura, azt csinál, amit csak akar, és ebbe senki nem szólhat bele. Összeülünk a barátokkal és megbeszéljük közösen, hogyan is folytatjuk az életünket tovább, hogyan hódítjuk meg a világot. Te is így voltál, ugye?

Kérdésed van? Elakadtál? Itt tudsz írni, és válaszolok!

A legtöbb esetben valódi barátok vesznek körül, akikkel egymást támogatjuk, inspiráljuk, de néha összehoz a sors olyanokkal is, akik társasága szörnyen visszahúzó hatású. Nem hinném, hogy bárki is előre tervezi, hogy egy negatív “energiavámpír” emberrel tölti majd az értékes idejét, de erre néha sor kerül egy utazás, vagy éppen munkával kapcsolatos megbeszélés során.

Minél több visszahúzó emberrel találkozok az életben, annál inkább érzek késztetést arra, hogy csak olyanokkal vegyem magamat körbe, akik a legjobbat hozzák ki belőlem.

Neked is erre kellene törekedned, igaz? Minél tudatosabban, minél elszántabban.

Az életed túl értékes ahhoz, hogy olyanokkal töltsd el, akik erre méltatlanok.

Ha az életben konkrét céljaid vannak, akkor tedd fel magadnak a kérdést a barátaid kapcsán: Támogatnak, bátorítanak a céljaim elérésben? A társaságuktól jobb, értékesebb emberré válok? 

A válasz sosem fekete, vagy fehér, éppen ezért az alábbi kérdések segíteni fognak abban, hogy eldöntsd:

Inspiráló vagy visszahúzó emberekkel veszed magadat körbe?

Rossz hatással van rád az adott barátság, ha:

… olyan dolgokat kezdesz el csinálni, amiket korábban nem tettél volna meg. Mondjuk többet hazudsz, mint korábban. Vagy míg régen ritkán (vagy soha nem) ittál, most rendszeresen dülöngélsz hazafelé, és ismeretlen helyeken ébredsz. Vagy míg régebben a házasságodat féltve őrzött kincsként óvtad, most kételkedsz benne, és már nem fontos a meghittség, a kedvesség, az őszinteség.

… szem elől tévesztetted a céljaidat. Amiért egykor küzdöttél, most már elvesztette a jelentőségét. Az időd jelentős részét sablonos, terméketlen, értéktelen tevékenységek töltik ki. Az életed nagy projektjeinek megvalósítása helyett inkább az utcán lógtok, és teszitek a nagy semmit.

… mindenre alkalmatlanná válsz a találkozások után. Egy barátság legyen vidám, és adjon erőt, felöltődést! Azok az emberek, akik állandóan kipakolják mások elé az életüket, és panaszkodnak, rábeszélnek másokra, azok nem hozzák, hanem ellopják a lelki békét. A problémák megbeszélése a barátságok fontos része, de ne válj barátból nonstop tanácsadóvá.

Miután válaszolsz magadnak a fenti kérdésekre, a fő kérdés az marad: Hogyan tovább? Lehet, hogy még meg tudsz menteni egy-egy barátságot. De ha úgy érzed nem, akkor ne félj változtatni! El sem hiszed, hány pozitív ember van a világon, aki csak arra vár, hogy hozzád hasonló pozitív barátokat szerezzen.

Az életed túl értékes ahhoz, hogy olyanokkal töltsd el, akik erre méltatlanok.

Sok sikert, és sok igazi barátot kívánok!

Ha pedig hasznosnak gondolod az írást, kérlek oszd meg másokkal – nyomj egy like-ot! (A poszt Dale Partridge inspirálása nyomán született)

Kérdésed van? Elakadtál? Itt tudsz írni, és válaszolok!

Az Első

Szia! Attila vagyok, az Első. A Gazdagsag.hu megálmodója és alapítója. A weboldal több weboldal egyesítésével jött létre és fejlődik önállóan tovább. A tanácsom: ne csak olvass, hanem hasznosíts és küzdj meg a céljaidért. Megéri!

Vélemény, hozzászólás?

Legújabb innen - Szellemi és Lelki Gazdagság