30 híresség kezdeti kudarcai, akik soha nem adták fel! Nem ismerős?

"Az életet nem érdemes élni, hacsak nem valaki másért élünk." - Albert Einstein

Ritkán jönnek össze a dolgok elsőre. A csodálatos eredmények egy ember életében csak akkor következnek be, ha újra és újra próbálkozik. Minél többet próbálkozol, annál közelebb leszel a sikerhez. 

30 híresség, akik soha nem adták fel!

 1. Brad Pitt kibukott az egyetemről, aztán Hollywood-ba ment, ahol egy darabig óriás csirke jelmezben dolgozott egy gyorsétteremnél.
 2. Li Ka Shing, a világ egyik leggazdagabb iparmágnása régen műanyag virágot árult a megélhetésért.
 3. Akio Morita és Masaru Ibuka,a  Sony alapítói elsőként rizsfőzővel léptek piacra 1945-ben, de mivel a termék rossz volt (főzés helyett elégette a rizst), alig 100 db-ot adtak el belőle.
 4. George Orwell (ő írta az “1984”-et) Párizsba ment, és szabadúszó írásból élt. Alig tudott megélni angol tanításból is, és volt, hogy portásként dolgozott egy szállodában.
 5. Thomas Edisonra a tanára azt mondta, hogy “túl ostoba, hogy bármit is megtanuljon”. Az első két munkahelyéről kirúgták, és több ezer sikertelen kísérlet után született csak meg az első működő villanykörte.
 6. Tom Hanks kibukott a Sacramento State Egyetemről és londinerként dolgozott a Hilton Hotelben.
 7. Colonel Sanders, a világhírű KFC (Kentucky Fried Chicken) alapítója 65 éves korában kezdett el házalni népszerű csirke receptjével. Egy kis autóval indult útnak minden nap, 1009 étterem tulajdonos utasította el, mire először igent mondtak neki. Nem a receptért kért pénzt, hanem az eladott csirkék után kért százalékot.
 8. Eminem a 9. évfolyamnak 3-szor futott neki, és otthagyta a középiskolát 17 évesen. Szakított vele a barátnője, és öngyilkosságot is megkísérelt.
 9. Soichiro Hondát nem vették fel mérnöknek a Toyota Motor Corporation-höz mérnöknek. Jó ideig munkanélküli volt, aztán saját robogókat épített. A szomszédai biztatására később megalapította saját cégét, a Honda Motor Corporation-t.
 10. Salvador Dali-t kizárták egy művészeti akadémiáról Spanyolországban, mert nem hagyta, hogy a professzorok kritizálják a festményeit.
 11. Albert Einstein 4 évesen kezdett beszélni, és csak 7 évesen tanult meg olvasni. A tanárok és a szülei lassúnak és antiszociálisnak tartották. Ő is bukott ki iskolából, és a svájci Politechnikai Intézethez sem nyert felvételt.

"Az életet nem érdemes élni, hacsak nem valaki másért élünk." - Albert Einstein

 1. Oprah Winfrey-re azt mondták, alkalmatlan tévésnek, és csak esti hírek olvasására alkalmas.
 2. John Grisham első regényét 16 ügynök és 12 kiadó utasította el.
 3. Dr. Seuss első könyvét 27 kiadó dobta vissza.
 4. Arnold Schwarzenegger “A Hihetetlen Hulk” TV-sorozat meghallgatásra is elment, de a főszerepet Lou Ferrigno kapta meg,  mert Schwarzenegger“túl alacsony és túl vékony” volt.
 5. Ralph Lauren másodévesként bukott ki a főiskoláról, és részmunkaidőben dolgozott egy áruházban.
 6. Isaac Newton átlagos diák volt. Amikor a családi farmot rábízták, a kerítések szétestek, és a juhok megszöktek. Végül nagybátyja vette szárnyai alá ás elküldte Cambridge-be.
 7. Mihail Gorbacsov, a Szovjetúnió volt elnöke földeken dolgozott egy orosz faluban.
 8. Amitabh Bachchant (díjnyertes indiai színész) nem vették fel bemondónak az All India Radióhoz, azt mondták neki, hogy “rossz a hangja”.
 9. Charlie Chaplin utcagyerek volt, és pénzért táncolt. Hollywoodban a stúdiók főnökei sorra utasították el, mert túl jelentéktelennek tartották ahhoz, hogy valaha is el lehessen adni az ötleteit.
 10. Stephen King első könyvét 30 alkalommal utasították el. Erre kidobta a kéziratát és majdnem feladta. A felesége kiszedte a szemétből a munkát, és biztatta, hogy ne adja fel.
 11. Tom Cruise-t azért nem válogatták be egy TV-showba, mert nem volt “elég szép”.
 12. Steven Spielberget egy híres filmes iskola 3-szor is elutasította. Évekkel később ugyanott lett díszdoktor és kuratóriumi tag.
 13. JK Rowling elvált, és Edinburgh-ba költözött. Egy egerekkel teli lakásban élt, és gyerekének kezdett el mesét írni egy kávézóban. Ez a mese lett aztán a Harry Potter, amit 12 kiadó is elutasított, mielőtt világhírűvé vált.
 14. Mark Victor Hansen és Jack Canfield írását, az “Erőleves a léleknek” könyvét 140 helyről utasították el.
 15. Dustin Hoffman alig tudott munkát szerezni New York-ban, ezért portás lett, és betegeket kísérgetett egy elmegyógyintézetben.
 16. Michael Jordan-t kirúgták a középiskolai kosárlabda csapatból.
 17. Martin Luther King-et a saját családja tagadta ki egy alkalommal, mert feladta kereskedő karrierjét.
 18. Pierce Brosnan kimaradt az iskolából 16 évesen, megszökött otthonról, és tűznyelő lett egy cirkuszban.
 19. Cynidi Laupernek azt mondták az orvosok 1977-ben, hogy soha nem fog tudni többé énekelni a sérült hangszálai miatt. 1984-ben elnyerte a Grammy-t.

Ugye, hogy soha nem szabad feladni? Sok sikert!

Ha pedig tetszett az írás, oszd meg másokkal is, nyomj egy lájkot!

Az Első

Szia! Az Első vagyok, a Gazdagsag.hu megálmodója és alapítója. A weboldal több weboldal egyesítésével jött létre és fejlődik önállóan tovább. A tanácsom: ne csak olvass, hanem hasznosíts és küzdj meg a céljaidért. Megéri!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címed nem lesz közzétéve.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Legújabb innen - Szellemi és Lelki Gazdagság