4 életmentő tipp, ha te is elvesztetted a motivációdat!

A határ csupán benned létezik

Ma az emberek többsége a felgyorsult, személytelen életforma miatt csak robotként létezik, megy és teszi a dolgát. Belesüpped a mindennapi rutinba, részévé válik a mindennapi gépezet fogaskerekeinek, őrlődik és lassan elporlad. Az életük csak heti egy napból áll, mert hétfőtől-szombatig a mindennapok rabigájában szenvednek.

Egy ilyen tömegben nagyon könnyű elveszni, elveszíteni életünk céljait és értelmét, főleg család, gyerekek, tényleges célok nélkül.

Az emberek hamar elveszítik motivációjukat, és minden egyes nap úgy kelnek fel, hogy már nincsenek újabb akadályok, nincsenek leküzdésre váró célok, mindössze teszik a dolgukat, ahogyan más  is teszi.

A motiváció elvesztése óriási probléma, különösen nagy gond azoknál az embereknél, akik olyan szellemi munkát végeznek, amiben fontos a kreativitás, és hogy másként lássák a dolgokat.

Ha te is beleszürkültél a mindennapokba, és új motivációra lenne szükséged, érdemes megfogadnod  az alábbi néhány jótanácsot.

4 életmentő tipp, ha te is elvesztetted a motivációdat!

1. Tarts egy kis szünetet!

A motiváció hiánya annak tudható be, hogy az emberek túlhajszolják magukat és kiégnek. Ha te is ettől a problémától szenvedsz, itt az ideje elmenni nyaralni, vagy csak egyszerűen kimozdulni otthonról, bulizni, ismerkedni!

Ha nem érnek új ingerek, akkor mitől is várnád, hogy motivált legyél a munkában vagy a magánéletedben? MINDEGY MIT, CSAK CSINÁLJ VALAMI MÁST!

2. Keress egy új hobbit!

Sokan vannak, akik bár rendelkeznek hobbival, de azzal is elérték mindent, amit korábban csak elképzeltek, így a hobbi is egyszerű rutinná válik.

Márpedig ha nincs olyan dolog a hétköznapokban, amit szívesen csinálnánk, akkor aligha várhatjuk azt, hogy valamitől motivációt kaphassunk. Ha nincs mit várnunk, ha nincs miért hazamennünk a munkából, hogyan várhatjuk el, hogy másnap teljes erőbedobással kezdjünk újra neki az életnek? HA A HOBBID RUTIN LETT, KERESS ÚJAT, IZGALMASABBAT!

3. Dobd fel a munkahelyedet

Ha a motiváció hiánya a munkahelyedhez köthető, és lehetőséged van rá, akkor itt az ideje átrendezni az irodádat annak érdekében, hogy sokkal kellemesebb környezetben teljesen a hétköznapok.

Készíts kis feladatokkal, célokkal rendelkező táblát, amelyek nem a munkához köthetők – például megnézni egy filmet, találkozni a haverokkal vagy élni az új hobbidnak –, amelyeket folyamatosan látva sokkal nagyobb motivációt érezhetsz a munka elvégzésére, hogy aztán mehess élni. HA VÁLTOZTATHATSZ, VÁLTOZTASS!

4. Alapíts családot!

A motivációt elveszítő emberek jelentős többsége nem él párkapcsolatban, és családja sincs.

Pedig villámgyorsan felpezsdülne az életük, ha ismerkedni kezdenének, belevetnék magunkat egy párkapcsolatba. Máris lenne kiért hazamenniük, küzdeniük, fejlődniük… Ez hatványozottan igazzá válik, ha családot alapítunk, és az élet valódi értelmet kap a gyermekek által.

Minden ember arra teremtetett ezen a világon, hogy megszerzett tudását, alkotásait átadhassa utódainak, akik őrzik majd, és tovább adják ezeket a későbbi generációk számára… HA MAGÁNYOSAN ÉLSZ, KERESS EGY IGAZI TÁRSAT!

Bízom benne, hogy ha a motivációdat elveszítetted, sikerül visszalökni egy boldogabb élet felé vezető úton. Szép napot és sok sikert!

Az Első

Szia! Az Első vagyok, a Gazdagsag.hu megálmodója és alapítója. A weboldal több weboldal egyesítésével jött létre és fejlődik önállóan tovább. A tanácsom: ne csak olvass, hanem hasznosíts és küzdj meg a céljaidért. Megéri!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címed nem lesz közzétéve.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Legújabb innen - Szellemi és Lelki Gazdagság