4 felemelő történelmi beszéd, amelyek inspirálhatnak a személyes válságod idején

Churchill szivarozik

Az idők során mindig akadtak olyan vezetők és karizmatikus személyiségek, akik nagy hatású beszédeikkel milliókat lelkesítettek. 

Néhány felemelő gondolat a mai napig tökéletesen megállja a helyét és segíthet motiválni olyankor, amikor úgy érzed nincs miből töltekezned.

Ösztönző szavak a cselekvésért

Egy-egy jól sikerült szónoklat a történelem menetét is megváltoztatta. Ezek közül néhány a Te életedben is kínálhat kellő ihletet ahhoz, hogy lendületben maradj vagy hogy valami újba kezdj.

 1. Winston Churchillnek jelentős szerepe volt a Hitler ellen induló szövetséges összefogás megalakulásában, ennek pedig felemelő momentuma volt az 1940. június 4-én mondott beszéde, mely a brit alsóházban hangzott el: 

,,…Harcolni fogunk a tengereken és az óceánokon, harcolni fogunk egyre növekvő bizalommal és erővel a levegőben, megvédjük szigetünket, bármibe kerüljön, harcolni fogunk a tengerparton, harcolni fogunk a leszállópályákon, harcolni fogunk a mezőkön és az utcákon, harcolni fogunk a hegyekben; sohasem adjuk meg magunkat…”

2. Mahatma Gandhi 1942-ben békés, erőszakmentes tiltakozásra buzdította népét, hogy az álljon ellen a brit kormánnyal szemben India függetlenségének érdekében. Gandhi beszédének egyik ikonikus sora így szól:

“Úgy gondolom, hogy a világtörténelem során nem volt még valódibb demokratikus szabadságharc, mint a miénk.”

3. John F. Kennedy 1961 -ben ígéretet tett, miszerint az Egyesült Államok egy évtizeden belül asztronautát juttat a Holdra. Az Apolló-program arra világított rá, hogy az ember nem ismer határokat. 

,,…Úgy döntöttünk, hogy még ebben az évtizedben eljutunk a Holdra, és megteszünk egyéb, ehhez hasonló jelentős lépéseket. Nem azért, mert a feladat könnyű, hanem azért, mert nehéz… Azért, mert ez a cél a képességeink és erőnk legjavát igényli, azért, mert ez olyan kihívás, amit készek vagyunk elfogadni…”

4. Hillary Clinton 1995-ben az elnyomott nők érdekében tartott felemelő beszédet. Arra próbálták kényszeríteni, hogy finomítson annak üzenetén, de ehelyett ő megindító gondolatokat közölt a világgal.

“Ha van valami üzenet, amely visszhangzik ebből a konferenciából, az legyen az, hogy az emberi jogok a nők jogai, a nők jogai pedig egyszer s mindenkorra emberi jogok.” 

Az Első

Szia! Az Első vagyok, a Gazdagsag.hu megálmodója és alapítója. A weboldal több weboldal egyesítésével jött létre és fejlődik önállóan tovább. A tanácsom: ne csak olvass, hanem hasznosíts és küzdj meg a céljaidért. Megéri!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címed nem lesz közzétéve.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Legújabb innen - Szellemi és Lelki Gazdagság