4 bevált ötlet, hogy a szürke hétköznapokon is boldog lehess!

4 bevált ötlet, hogy a szürke hétköznapokon is boldog lehess - működik!

Néha úgy érzed, hogy teljesen kiégtél. Elmennél egy tengerparti kiruccanásra, egy testet-lelket feltöltő wellness hétvégére, ami extra adag boldogsághormonnal látna el, viszont  ezt  nem engedheted meg magadnak. Ne csüggedj! Van más megoldás, hiszen boldogságot nem csak olyan dolgok képesek okozni, amelyek pénzbe kerülnek.

Kérdésed van? Elakadtál? Írj, és segítek!

Most abban szeretnénk segítségedre lenni, hogy a szürke hétköznapokat is vidáman, boldogan vészelhesd át addig, amíg lehetőséged nem nyílik egy hétvégi kiruccanásra. Lássuk, melyek azok, a dolgok, amelyek képesek boldoggá tenni:

1. Fogyassz egészséges ételeket!

Az egészséges ételek fogyasztása nem csupán a boldogsághormonjaidra van hatással, hanem a teljes egészségi állapotodra is. Kutatások során bebizonyosodott, hogy azok az emberek, akik naponta legalább 5-7 alkalommal fogyasztanak zöldségeket, illetve gyümölcsöket, sokkal boldogabbak és egészségesebbek, mint azok, akik ettől kevesebbszer, vagy egyáltalán nem fogyasztanak egészséges ételeket.

Mentális egészséged és derűs kedved érdekében fogyassz napi rendszerességgel zöldséget és gyümölcsöt egyaránt!

4 bevált ötlet, hogy a szürke hétköznapokon is boldog lehess - működik!

2. Lepd meg magad virágokkal!

A virágok egy csöppnyi természetet képesek belopni a legszürkébb és legegyhangúbb irodákba is. Ezért, ha úgy érzed, hogy a munkához sincs kedved, helyezz el az irodádban egy nagy csokor virágot, ezáltal megnövelheted a munkád hatékonyságát is.

A legjobb az, ha egy szál napraforgóval leped meg magadat, hiszen ez a virág nagyon hasonlít egy napocskára. Derűt, jókedvet, melegséget, pozitív érzéseket vált ki belőled, mindemellett pedig az sem mellékes, hogy roppant olcsón szerezhető be, ez a gyönyörű virág.

3. Simogass kisállatot minden nap!

Szinte hihetetlen, de már egy olyan apróság, mint egy kedves kisállat rendszeres simogatása is képes növelni a boldogsághormonok szintjét. Sőt, a vérnyomást is képes csökkenteni és a stressz levezetésében is nagy szerepe lehet egy állatkának.

Amennyiben nincsen saját cicád, vagy kutyusod, akkor valamelyik barátod, vagy családtagod házi kedvencét szeretgesd meg rendszeresen, hiszen ezzel nem csak önmagadnak okozhatsz örömet, hanem a kisállatnak is.

4. Ne légy a megszokások rabja!

Sok esetben megoldás lehet a problémádra az is, ha hazafelé tartva egy másik útvonalon közlekedsz, nem pedig arra, amerre nap, mint nap szoktál. A megszokásoktól való eltérés, a kitörés pozitív érzésekkel áraszt el, főként akkor, ha az utad egy zöld övezeten keresztül vezet majd át.

Inkább válassz hosszabb utat, minthogy a megszokások rabjaként, a szürke rengetegben botorkálj hazafelé. A gyaloglás egyébként is jó hatással van a szervezetre, a testmozgás felszabadítja a boldogsághormonokat, továbbá a rendszeres séta segítésével még karcsúbbá és formásabbá is teheted a lábaidat és a fenekedet.

Sok sikert!

És ha tetszett a poszt, oszd meg a többiekkel is – nyomj egy lájkot!

Kérdésed van? Elakadtál? Ír, és segítek!

Az Első

Szia! Attila vagyok, az Első. A Gazdagsag.hu megálmodója és alapítója. A weboldal több weboldal egyesítésével jött létre és fejlődik önállóan tovább. A tanácsom: ne csak olvass, hanem hasznosíts és küzdj meg a céljaidért. Megéri!

Vélemény, hozzászólás?

Legújabb innen - Szellemi és Lelki Gazdagság