5 életkészség, amelyek egyértelműen a sikerre való összpontosításban segítenek!

5-eletkeszseg-amelyek-egyertelmuen-a-sikerre-valo-osszpontositasban-segitenek

Amikor kitűzöl magad elé egy célt, a kezdetekben igen könnyűnek tűnnek a felmerülő akadályok. Tartod magad a tervhez, mert a motivációd megingathatatlan. Ám az idő múlásával a lelkesedés megkopik, és egyre többet botlasz meg. De ne keseredj el! Az Ausztráliai Charles Darwin egyetem szerint a sikerhez nélkülözhetetlen kitartás és kondíció fejleszthető, csupán néhány életkészségre kell összpontosítanod. Lássuk!

1. Higgy a sikerben

Miként is válhatna a siker valóssággá, ha nem hiszel benne? Annak érdekében, hogy az idő múlásával ne kopjon meg a hited, ügyelj arra, hogy a célod mindig erős és tiszta képként éljen az elmédben! A vizualizáció (már ha jól csinálod) az egyik legerősebb életkészség. Használd az erejét!

2. Bízz a képességeidben

Az önbizalom általában az első bukkanókig szokott kitartani, ezután lassan-lassan egyre nagyobb területet nyer magának a kétely. De sose felejts el, hogy minden akadály vagy kudarc egy tanulási fázis része, ami végső soron erősebbé és kitartóbbá tesz. Tekints a nehézségekre úgy, mint amik a fejlődésedet szolgálják! Bízz a képességeidben, hiszen egyszer már elhitted, hogy képes vagy a sikerre.

3. Légy elszánt

A hit és a bizalom rendkívül fontos életkészség a célod elérése érdekében, de a győzelemhez eltökéltnek is kell lenned. Legyél elszánt, és minden nap, minden egyes percben mondj nemet azokra a dolgokra, amik hátráltatnak téged a siker elérésében. Van úgy, hogy az elszántság a legfontosabb készség, amely a győzelemhez vezet.

4. Ne veszítsd el a motivációdat

A motiváltság megőrzése az egyik legnagyobb kihívás a küzdelem során. Ez különösen akkor igaz, amikor a kitűzött célok újszerűsége lecsengett, és a célod elérését már melósnak érzed. De mondok neked valamit: tízből kilenc esetben a motiváció nem más, mint egy szimpla döntés, amely hatására optimista és inspirált maradsz. Mire gondolok? Például olvass pár lelkesítő gondolatot olyan emberektől, akik már felértek a csúcsra!

5. Légy tudatos

Tudatosan figyeld az elméd minden apró rezdülését! Ha az érdeklődés elvesztésének jeleit fedeznéd fel, vagy olyat cselekednél, ami hátráltatja a célod elérését, azonnal keresd meg a probléma gyökerét, hogy minél előbb visszatérhess az utadra. Legyél éber minden olyan megmozdulásodra, amely elgáncsolhatja a tervedet. Az önkontrollt, elméd tudatos figyelését egyébként az élet más területén is kamatoztathatod nem csupán a sikerhez vezető úton.

Bízz abban, hogy csodálatos dolgokat érhetsz el!

Életed minden területén képes vagy a sikerre. Ez nem a tehetségen, a körülményeken vagy a szerencsén múlik. Hanem arról szol, hogy megtanulsz és alkalmazol bizonyos életvezetési készségeket, majd figyelemmel kíséred az eredményeidet és apró módosításokat eszközölsz a megközelítésedben.

A célok kitűzése olyasvalami, amit természetes módon kell alkalmaznod. A baj csak az, hogy a legtöbben szinte öntudatlanul tesszük, anélkül, hogy időt szánnánk a folyamat tökéletesítésére. Aztán, amikor a dolgok nem úgy alakulnak, ahogyan azt reméltük, a csalódottságot olyan módon belénk vésődik, hogy kétségeket ébresztünk saját képességeinkben.

Az Első

Szia! Attila vagyok, az Első. A Gazdagsag.hu megálmodója és alapítója. A weboldal több weboldal egyesítésével jött létre és fejlődik önállóan tovább. A tanácsom: ne csak olvass, hanem hasznosíts és küzdj meg a céljaidért. Megéri!

Vélemény, hozzászólás?

Legújabb innen - Szellemi és Lelki Gazdagság