5+1 film a sikerről

5-1-film-a-sikerrol

Mi lehetne jobb annál, mint megnézni egy szórakoztató filmet, miközben inspirációkat kaphatunk arról, hogyan varázsolhatjuk életünket sikeresebbé?

Íme 5+1 film, amelyek nem csak fontos értékeket közvetítenek, hanem egyben gondolkodásra is ösztönöznek, rejtett bölcsességeik és üzeneteik pedig remek motiváló tényezők.

5-1-film-a-sikerrol

Good Will Hunting (1997)

A 20 éves Will Hunting a Bostoni Egyetem gondnoka. Hihetetlen matematikai képességekkel rendelkezik. Az éjszakákat gyakran bárokban tölti legjobb barátjával, Chucky-val.

Egy napon egy összetett matematikai feladatot lát az egyetem tábláján, amit sikerül megoldania, miközben a matematikus diákok kétségbeesetten követték levezetését.

Tehetségének teljes kibontakoztatása érdekében Will Hunting Sean McGuire pszichológushoz fordul, akit Robin Williams alakít. Idővel egyre jobban értékeli az életét, és hinni kezd önmagában.

Mindannyiunkban lehetnek kiaknázatlan lehetőségek. A történet rámutat arra, hogy ha nincs bátorságunk új dolgokat kipróbálni, és a szenvedélyünket követni, elpazarolhatjuk a tehetségünket.

A boldogság nyomában (2007)

Chris Gardner orvostechnikai eszközöket árul, de nem megy jól az üzlet. Mivel csak néhányat tud eladni, családja anyagilag nehéz helyzetbe kerül. A felesége elhagyja őt, és egyedül marad fiával, Christopherrel.

Az utcára kerülnek és amikor már semmi veszítenivalója sincs, fizetés nélküli szakmai gyakorlatot vállal egy tekintélyes cégnél. Akaraterejével és szorgalmával kikerül nehéz helyzetéből és megteremti azt az életet, amire mindig is vágyott.

A film története valós eseményeken alapul: Chris Gardner ma egy valóban létező milliomos. A boldogság keresése emlékeztet minket arra, hogy minden lehetséges, ha igazán akarod, és minden erőddel a célodra koncentrálsz.

Kapj el, ha tudsz (2002)

Leonardo DiCaprio a Kapj el, ha tudsz című filmben Frank William Abagnalét alakítja, méghozzá egy igaz történet alapján íródott cselekményben. Frank sok mindent kipróbál fiatalként: volt ügyvéd, orvos és másodpilóta, persze valódi végzettség nélkül.

Főszereplőnk viszont remek hamisító és hazudozó. Miután elkapják, rács mögé kerül, de nem marad ott sokáig. Szabadulása után bankok, légitársaságok és szállodák „csekkhamisítási tanácsadója” lesz.

A Kapj el, ha tudsz megmutatja, hogy semmi sem lehetetlen, még akkor sem, ha elérted a mélypontot.

5-1-film-a-sikerrol

Hét élet (2008)

Will Smith Ben Thomas adóügynököt személyesíti meg ebben a filmben, aki egy traumatikus esemény után úgy dönt, hogy hét idegen, nehéz helyzetben lévő ember sorsát fordítja jobbra.

Bennek titokzatos múltja van, és megpróbál megbocsátásra lelni. Váratlanul beleszeret Emilybe, az egyik nőbe, akinek segíteni szeretne és minden megváltozik. A film üzenete: bármi történjen, az élet mindig megy tovább, nekünk csak a jóra kell koncentrálnunk.

Gettómilliomos (2008)

Ebben a filmben a fiatal Jamal Malik élettörténetét követhetjük nyomon. Megtudjuk, hogyan jutott el az indiai nyomornegyedektől a Legyen Ön is milliomos! televíziós vetélkedőig.

Jamal közel áll ahhoz, hogy megnyerje a 20 millió rúpiás fődíjat, azonban csak egy napja van felkészülni a játék befejezésére. Mindeközben egy rendőr üldözi, aki azt hiszi róla, hogy csaló.

A gettómilliomos egy különösen felemelő film, amely arra emlékeztet bennünket, hogy igaz hittel és erős akarattal hegyeket is képesek vagyunk megmozgatni. Az is kiderül, hogy ez az egész nem annyira a pénzről, mint inkább arról szól Jamal számára, hogy újra megtalálja szerelmét, Latikát.

Rocky (1976)

A „Rocky” alacsony költségvetésű filmnek indult, és végül igazi klasszikus lett. A film emberek millióit inspirálta szerte a világon. Rocky Balboa, a kisstílű bokszoló az erő, a kitartás és a győzelem szimbólumává vált.

Az útjában álló akadályok ellenére végig hitt az amerikai álomban. Jól tette, hisz bekövetkezett a pillanat, amikor életében egyszer lehetőséget kapott, hogy megmérkőzzön a világbajnoki címért.

Forrás

Az Első

Szia! Attila vagyok, az Első. A Gazdagsag.hu megálmodója és alapítója. A weboldal több weboldal egyesítésével jött létre és fejlődik önállóan tovább. A tanácsom: ne csak olvass, hanem hasznosíts és küzdj meg a céljaidért. Megéri!

Vélemény, hozzászólás?

Legújabb innen - Szellemi és Lelki Gazdagság