6 egyszerű szokás, amely sikeresebbé tehet a mindennapi munkában

6-egyszeru-szokas-amely-sikeresebbe-tehet-a-mindennapi-munkaban

A mindennapi munkát és termelékenységet rengeteg különböző tényező meg tudja nehezíteni. Léteznek azonban olyan egyszerű megoldások, melyek sokkal jobbá és produktívabbá tehetik a munkánkat, és ezzel együtt a siker kulcsát is jelentik.

Kérdésed van? Elakadtál? Írj, és segítek!

Aktuális cikkünkben hat olyan egyszerű szokást mutatunk be, amelyek hozzájárulhatnak ehhez.

1. Kezdd boldogan a napot!

Az indulás minden esetben megadja az alaphangulatot a nap hátralévő részének. Kezdd ezért minden napodat valami olyan dologgal, ami boldoggá tesz. Szánj legalább 10 percet egy olyan tevékenységre, mely jó hangulatba hoz.

Ez gyakorlatilag bármi lehet. Például:

  • igyál egy csésze kávét a teraszon;
  • olvass egy könyvet;
  • rajzolj;
  • elmélkedj;
  • jógázz;
  • sportolj;
  • játssz gyermekeiddel vagy háziállataiddal.

6-egyszeru-szokas-amely-sikeresebbe-tehet-a-mindennapi-munkaban

2. Kezdd mindig a legfrusztrálóbb feladattal!

A tennivalók listáján mindig van legalább egy olyan feladat, amitől görcsbe rándul a gyomrod. Először végezd el ezt a feladatot, így felszabadulsz és a nap további része is könnyebben telik majd, ez egyenesen garantált.

3. Mozogj!

Te tudod, hány órát töltesz naponta ülve? Szinte biztos, hogy alábecsülöd a valós értéket, ezért a mindennapi teendők hatékonyságának növelésében elengedhetetlen a mozgás.

Ha csak egy percre is felállsz, sétálsz vagy nyújtasz egyet, az képes stimulálni az agyat, vagyis segít újra a feladatra összpontosítani.

Ha lehetséges, ne ülj egyszerre két óránál többet. Ha kell, akkor állíts be ébresztőt vagy emlékeztetőt azért, hogy ne felejts el felkelni és mozogni. Egy okosórával mindezt automatizáltan kaphatjuk.

Csak állj fel, sétálj körbe a szobában, táncolj, vagy végezz egy rövid jógagyakorlatot.  Mozogj óránként vagy legalább 90 percenként.

4. Igyál és egyél eleget!

Talán az egyik legegyszerűbb termelékenységi tipp, hogy egész nap hidratált maradj. A kiszáradás még a legenyhébb formájában is negatívan befolyásolja a kognitív funkciókat, a teljesítményt és az energiaszintet.

Tarts egy üveg vizet az íróasztalodnál, hogy mindig újratölthesd a poharadat. Egyes gyümölcsök és zöldségek magas víztartalommal rendelkeznek, ezért okos választásnak bizonyulhatnak nassoláshoz. Az ebéd ráadásul arra is remek, hogy megpihenhess munka közben.

6-egyszeru-szokas-amely-sikeresebbe-tehet-a-mindennapi-munkaban

5. Rendelj időpontot az e-mailek és üzenetek megválaszolásához!

Ahelyett, hogy rögtön válaszolnál az e-mailekre, amikor megérkeznek, jelölj ki bizonyos időpontokat a nap folyamán az üzenetek intézésére.

Minden alkalommal, amikor a beérkező levelek mappájára pillantasz, az elvonja figyelmedet a munkáról, és utána értékes percekbe telik visszatérni az aktuális feladathoz.

6. Alakíts ki egy rutint a munkanap végén!

Szükséged van egy rutinra, amely jelzi, hogy a munkanap véget ért. Ez lehetővé teszi az agyad számára, hogy átválts munka üzemmódból otthoni üzemmódba. Ez különösen akkor nagyon fontos, ha otthonról dolgozol.

A jó rutin magában foglalja az e-mailek és üzenetek utolsó ellenőrzését, a munkaterület rendbetételét. Állíts össze egy listát arról, hogy mit fogsz dolgozni másnap. Jegyezz fel mindent, amit másnap meg kell tenned.

Ezután kapcsold ki a laptopodat, akár a telefonodat is. Ezzel a rutinnal az agyad számára is világossá teszed, hogy a munkanapod véget ért, jöhet a pihenés, ami a másnapi hatékony munkavégzés alapja.

Forrás

Kérdésed van? Elakadtál? Ír, és segítek!

Az Első

Szia! Attila vagyok, az Első. A Gazdagsag.hu megálmodója és alapítója. A weboldal több weboldal egyesítésével jött létre és fejlődik önállóan tovább. A tanácsom: ne csak olvass, hanem hasznosíts és küzdj meg a céljaidért. Megéri!

Vélemény, hozzászólás?

Legújabb innen - Szellemi és Lelki Gazdagság