6 jele, ha sokkal többre vagy hivatott az életben

6 jele, ha sokkal többre vagy hivatott az életben

Az lehetőség ott bujkál minden emberekben, de a többség nem engedi ki a szellemet a palackból: megelégszik azzal, hogy „jó ez így…”. Ha magadra ismersz az alábbi pontokból, akkor te nem tartozol a nagy átlag közé, már csak egy mély levegőt kell venned, hogy igazán nagy lendülettel haladj előre! Ítéld magadat SIKERRE!

6 jele annak, ha többre vagy hivatott az életben

1. Nem elégszel meg azzal a „jó ez így…”

hanem másoknál tökéletesebben, pontosabban végzed a feladataidat. Csak akkor dőlsz hátra nyugodtan, ha azt érzed, hogy mindent megtettél, és ennél többet nem is lehet már tenni.

2. A hobbid szinte már a munkád

Sokszor hallani a sikeres emberektől, hogy „a munkám a hobbim”: hiszen mi másért tudnának annyi időt beleölni, annyi örömöt lelni a munkájukba, ha nem szeretnék azt, amit csinálnak?

A világ vezető vállalatainak jelentős része is valamilyen hobbiból nőtte ki magát, olyan tehetségből fakadt, melyet ápolni és nevelni kellett – sikerrel, sikerre nevelni.

Ez persze nem jelenti azt, hogy minden hobbiból felépülő vállalkozás vezetője csak a munkájának él, és nem tud mást kezdeni az életében, csak a munkával foglalkozni. De tény, hogy a sikeres vállalkozók örömüket lelik a munkájukban, ezért nem sajnálják azt az időt, amit a vállalkozásukkal eltöltenek. Ez pedig nagyon sokat számít a sikeresség kérdésében!

3. Minden rosszban meglátod a jót

az optimista életszemlélet fontos kritériuma a sikerességnek, ugyanis így a kudarcot nem problémaként fogod fel, hanem visszajelzésként. Tanulsz hibáidból, és mindig meglátod a fényt az alagút végén!

4. Tudsz és mersz kockázatot vállalni

annak ellenére, ha ezt nem könnyű éppen megtenned. Mivel már gyerekkorodban is a biztonságérzet megteremtésére neveltek, ezt nehéz lehet levetni; pedig a sikerhez kockáztatnod kell: hol időt, hol pénzt, hol energiát!

5. Képes vagy mindig tanulni valami újat

Mindig kíváncsi vagy, mindig érdeklődsz az újdonságok iránt. Mindig találsz tanulnivalót. Tudod, hogy senki sem születik úgy, hogy mindent tud – még a Nobel-díjasoknak és a világ legnagyobb koponyáinak is mutat újat a tudomány.

Ha képes vagy folyamatosan tanulni és alkalmazni a tanultakat, akkor valóban sokkal többre vagy hivatott, mint ahol most vagy!

6. Jól alkalmazkodsz a kedvezőtlen gazdasági helyzetekhez is

Ha körbenézel magad körül, látod, hány vállalkozó él meg itthon is nagyon jól tisztességesen. Ők azok, akik nem hallgatnak a vészmadarakra. Morgás, szitkozódás, átkozódás, mások okolása, vagy éppen a konkurensek lejáratása helyett az idejüket és energiájukat a saját fejlődésükre fordítják.

Nem félnek a nagyra törő tervek kihívásaitól, hanem eltervezik és egyszerűen csak végrehajtják azokat.

Többre vagy hivatott? Akkor ne késlekedj, hanem állj neki megvalósítani a terveidet már ma! Ítéld magadat SIKERRE!

És ha hasznos volt a poszt, oszd meg másokkal is!

Az Első

Szia! Attila vagyok, az Első. A Gazdagsag.hu megálmodója és alapítója. A weboldal több weboldal egyesítésével jött létre és fejlődik önállóan tovább. A tanácsom: ne csak olvass, hanem hasznosíts és küzdj meg a céljaidért. Megéri!

Vélemény, hozzászólás?

Legújabb innen - Szellemi és Lelki Gazdagság