7 dolog, amiről szokjál le, ha gazdag akarsz lenni!

7 dolog, amiről szokjál le, ha gazdag akarsz lenni!

Túlságosan is sok ember van, aki szeretne változtatni az életén, mégsem jut annál tovább, minthogy csak panaszkodik, meg másokra mutogat saját “nyomorúsága” miatt. Ha szeretnél az életben előbbre jutni, és szeretnél útmutatást kapni, akkor most hadd segítsek:

Íme, 7 dolog, amiről szokjál le, ha gazdag akarsz lenni!

1. Ne turkálj mások zsebében

Amikor valaki vesz valamit (pl. egy telefont, egy autót), mi az első kérdésed? Az, hogy “Mennyi volt?”? Igaz? Vagy amikor a haverod/barátnőd elújságolja, hogy a tesója kimegy külföldre dolgozni, akkor is ezt kérdezed, hogy “Mennyit fog keresni?”? Ugye?

De mi közöd van hozzá? Semmi! Ne kérdezősködj. Minek neked tudni azt, hogy a másiknak mennyivel megy jobban nálad? Ettől csak irigy leszel, és besavanyodsz, a negatív érzéseknek pedig negatív következményük van… Tehát szokjál le gyorsan arról, hogy a másik zsebében kotorászol. A saját zsebeddel foglalkozz!

2. Ne vinnyogj

Elégedetlen vagy az anyagi helyzeteddel? Ki tehet arról, ha igen? Az állam? A gazdaság? A gyerekkorod? Ha mindig ezekkel a kifogásokkal takarózol, akkor még nem nőttél fel. Lehetsz 50 éves is, de ha szerinted te nem tehetsz semmiről, és minden bajodért mások hibásak, akkor még erősen gyerek vagy fejben. Kortól, nemtől családi helyzettől függetlenül.

Az életedben mindennek megvan a maga oka, a rossz dolgoknak általában az, hogy hülye döntéseket hoztál. Vegyél egy mély levegőt, és legalább magadnak valld be, hogy a sorsodról javarészt te tehetsz.

Naiv voltál, figyelmetlen, gőgös, büszke, vagy csak lusta, mint az állat. Mindegy. A lényeg: ismerd el, hogy hibáztál. Ha belátod, onnantól azt is felismered, hogy tényleg nem a környezeted határozza meg a jövődet. Ahogy hoztál rossz döntéseket, ugyanúgy meg tudod hozni a jókat is. Érted, rossz döntés >> rossz eredményt, jó döntés >> jó eredményt hoz. Nőj fel végre!

3. Ne parázz

El sem hiszed, hány ember lehetne sokkal gazdagabb, ha nem lenne ennyire nyuszi. Van egy elégséges szintű állásuk, elégséges szintű életminőséggel. Megtakarításuk az mondjuk nincs, mert a félrerakott pénz elmegy az évi egy db buszos nyaralásra görögbe, vagy egy balatoni hétvégére.

Azt’ ennyi. Néha ezek az emberek érzik, hogy lehetne jobb is, de aztán gyorsan elhessegetik maguktól ezeket a gondolatokat, nehogy változtatni kelljen, meg kockáztatni.

Mit mondanál a 10 évvel ezelőtti önmagadnak amúgy, ha lenne lehetőséged üzenni? Megdicsérnéd, mert jó így minden, ahogy van, vagy inkább küldenél neki két hatalmas pofont, hogy kapjon már észbe?

Ha az utóbbi, akkor én azt mondom, hogy állj oda majd a tükör elé, és adj magadnak két pofont (olyan igazit, normálisat) mert ezt most valóban a jövőbeli önmagad küldi neked…

Ha változtatni szeretnél, változtass! Légy bátor, hajrá!

4. Ne zsibbaszd szét az agyadat

Én sem vagyok nomád, használom a Fészt, a Linkedint, meg még pár hasonló oldalt. De nem ment el az eszem, hogy állandóan ezeken lógjak. Inkább tanulok, képzem magam, szakmai blogokat, könyveket olvasok, hogy ma okosabb legyek, mint tegnap voltam, és holnap okosabb legyek, mint ma vagyok.

“Minél többet olvasol, annál butább lesz az ellenséged.” /Szun Ce /

Amúgy meg indulj neki és fedezd fel a normális netet. Teszteld magadat (csinálj pl. egy “Mensa” IQ tesztet), képezd magad, millió meg egy lehetőséged van ara, hogy az idődet ÉRTELMESEN töltsd el az interneten is.

A gazdagok gazdagodnak, a csórók meg éjjel-nappal hülyeségeket néznek a neten, meg mennek fizetéskor lottózni. Ennyi. Ha gazdagodni szeretnél, akkora lottóval nulla eséllyel gazdagodsz meg. Hidd el, hogy a lottózásból nem te leszel az, akinek sok pénze lesz.

Az álmodozás helyett kezdd el képezni magadat már MA!

5. Ne várd a szádba repülő sült galambot

Van pár jó ötletem, értek is ahhoz, amit csinálok. Segítek másoknak, hogy elérjék az interneten a céljaikat, és közben a saját célom is megvalósul. A világ tele van sikertörténetekkel, de bolond vagy, ha azt hiszed, bárki el fogja neked árulni konkrétan, hogy miből gazdagodhatsz meg. Én sem teszem. Miért is tenném? Minek csinálnék magamnak konkurenciát?

De azt elmondom, hogy rengeteg ember lett durván gazdag a közelmúltban, és gazdagodik meg ebben a pillanatban is. Mások meg, akik másokat okolnak a helyzetükért, elszegényednek. A gazdagoknak az agyuk jár és a kezük, a szegényeknek meg a szájuk.

Na, most ez változhat, attól függ, kész vagy-e tenni, áldozatokat hozni magadért, a családodért, a jövődért. Ha igen, akkor mostantól az agyad és a kezed járjon, ne a szád! Ha más panaszkodik, te ne panaszkodj, inkább örülj, hogy egy lehetséges vetélytárssal kevesebb van a világon.

Szóval, használd az agyadat. Találd ki, hogyan oldj meg olyan problémákat, amiket eddig senki nem tudott megoldani, és csinálj belőle pénzt. A meggazdagodás titka a problémamegoldás. Agyalj, dolgozz, agyalj, dolgozz – hajrá!

6. Ne másokat másolj

Ha mindig másokat követsz, egész életedben hátsókat fogsz bámulni. És itt most ne csinos hátsókra gondolj, hanem nagy, böszme, gusztustalan, büdös, undorító hátsókra. Ha csak mások másolásában gondolkodsz, kénytelen vagy mindig utánuk kullogni, és csak az jut neked, amit ők hátrahagynak.

Ezért szakíts a hagyományokkal, merj eredeti lenni! Tedd meg, amit mások nem mernek, légy korszakalkotó és kreatív, innovatív. Ne mások megoldásait használd, hanem találj ki TE új megoldásokat. Ez a siker és a gazdagság titka!

7. Ne másoknak élj

Fél óráig készülődsz a tükör előtt, mielőtt elindulsz otthonról? Tökéletes akarsz lenni, mert hogy “mit gondolnak mások”? Elárulok egy titkot: nagy ívben letojják. A normálisabb emberek eleve nem a külsőd alapján ítélnek meg. Akik meg igen, azokat meg túlságosan leköti a saját külsejük ahhoz, hogy veled foglakozzanak.

Ugyanígy van az élettel is. Ostobaság mások elvárásai szerint élni. “Nagy a fű, fáradt is vagyok, de lenyírom, mert, mit szólnak a szomszédok…” Kit érdekel? Ez maximum téged zavar. (Zárójelben jegyzem csak meg, hogy amit szerinted mások gondolnak rólad, azt valójában te gondolod magadról.)

Az életed akkor lehet bőséges, gazdag, ha a másoknak való megfelelés helyett a saját utadat járod, mert amúgy a szomszédodnak rohadtul nem fog tetszeni, hogy szebb autód lesz, a gyerekeid jobb iskolába járhatnak, és neked medencéd lesz, ő meg megy aszalódni a strandra.

Persze ha neked fontosabb mások lelki világa, akkor maradj meg azon a szinten, ahol most vagy. Ennyi.

A gazdagság fejben dől el. Abból indul ki minden, ahogy a világot és a benne élőket szemléled. A világ lehet bőségkosár, de lehet pokol is. Ha az előbbi vonz jobban, akkor a helyzet egyszerű: gyorsan dobáld ki a szemetet a fejedből, töltsd meg értékkel és légy mielőbb gazdag!

Kapd össze magad, és SOK SIKERT!

Az Első

Szia! Az Első vagyok, a Gazdagsag.hu megálmodója és alapítója. A weboldal több weboldal egyesítésével jött létre és fejlődik önállóan tovább. A tanácsom: ne csak olvass, hanem hasznosíts és küzdj meg a céljaidért. Megéri!

0 hozzászólás

  1. Ahogy mondjak,az elso lepes a legnehezebb…ha kulonbozo korulmenyek miatt elveszitetted onbizalmad nem bizol es hiszel magadban , hogy tudod magad megeroszakolni hogy elindulj valamerre megha benned erzed h egy mukodo vulkan van,ami kitoresre keszul es egy re nehezebb elviselni al feszultseget…de valami leblokkol!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címed nem lesz közzétéve.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Legújabb innen - Szellemi és Lelki Gazdagság