7 kötelező feladat, amíg egyedülálló vagy!

7 kötelező feladat, amíg egyedülálló vagy!

Az „egyedüllét” nem a szenvedés, vagy éppen a magány szinonimája. Az egyedüllét nem valami, vagy valaki hiánya. Az egyedüllétet egy olyan élethelyzet, amit maximálisan ki kell használni – ezek azok az éveid, amikor önmagad és mások számára is kiderül, ki vagy valójában.

Szóval ki vagy te? Te már tudod? Úgy éled meg az egyedüllétet, mint ami felkészít a társas létre? Utazásként, izgalomként, tanulásként?

Amikor egyedül vagy, bizonyos dolgokat sokkal könnyebben megtehetsz, mint amikor már házas vagy. Ezt nyugodtan elhiheted. Például amikor valaki még egyedülálló, sokkal többet van a barátaival, azonban házasságra lépés után a prioritások megváltoznak.

7 kötelező feladat, amíg egyedülálló vagy!

7 kötelező feladat, amíg egyedülálló vagy!

1. Élj egyedül

Nagy divat ma a „lakótárs” koncepció. Pedig az egyedül élés sokkal hasznosabb: önismeretre tanít, sokkal inkább, mint hinnéd. Csendet biztosít a gondolkodáshoz. Önálló életre tanít. Mielőtt házas lettem, éltem egyedül és lakótársakkal is.

És ebből az egyedül lakás volt a hasznosabb, mert megtanított hinni magamban, és arra is, hogy valóban képes vagyok bármit túlélni, ha számíthatok magamra.

2. Változtass állást bátran

Amikor egyedül vagy, nem tartozol senkiért felelősséggel,  senki nem kényszerít arra, hogy olyan munkahelyen dolgozz, ami nem elégít ki. Az egyetlen száj, amit etetned kell, a sajátod.

Tehát ha a mostani állásodat utálod, akkor gyere el onnan. Ne pazarold az életedet. Túl értékes ahhoz, hogy pocsékold az energiádat és az idődet.

Kisvárosban nőttem fel, és 2003 környékén egyedülállóként 3 barátommal közösen határoztuk el, hogy felköltözünk Budapestre. Aztán ők végül maradtak, én meg nem. Nem bántam meg, hogy költöztem. Csak magamért voltam felelős, és úgy éreztem, ha nem sikerül elérni, amit szeretnék, bármikor visszamehetek oda, ahonnan indultam. De sikerült.

3. Utazz külföldre egyedül

Nagy kaland, az biztos. Ha magadra vagy utalva, könnyebben tanulod meg a nyelvet, jobban megtanulod beosztani a pénzt. Megtanulsz elfogadni más kultúrákat és embereket. Nem kell alkalmazkodnod senkihez, igazi kihívás, és életre szóló dolgokat tanulhatsz meg.

4. Tölts el egy hétvégét veled közel egykorú házasok társaságában

Figyeld meg, hogyan beszélnek egymással. Figyeld a non verbális jeleket. Jegyezd meg: tökéletes házasság nincsen. Mindig van mit jobbá, szebbé tenni. Érezd jól magadat a házas barátaiddal együtt is, és fogadd el azt, ahol éppen most tartasz. 

Vannak, akik egész életükre az egyedüllétet választják – és ezért nem ítélhetők el. Az emberi kapcsolatok rengeteg közösséget tesznek széppé: barátságokat, hitközösségeket, testvéri kapcsolatokat. Nem csak házasként lehetsz boldog.

5. Menj el egy hosszú utazásra a legjobb barátoddal

Amikor házas vagy, nem szívesen mész el a társad nélkül sehova. Szereted, és ezért nem is igazán jó nélküle utazgatni. Amikor egyedül vagy, akkor vegyétek a nyakatokba az országot, vagy akár egész Európát, és szerezzetek életre szóló élményeket.

6. Légy teljesen, totálisan, abszolút egyedül

Próbáld ki legalább három hónapig, hogy milyen az, amikor egyáltalán nincs társad. Ne próbálj állandóan randizgatni, ismerkedni. A gyors, kapkodós vadászat elriasztja az igazi, hozzád méltó vadat.

Ha egyik kapcsolatból ugrálsz a másikba, attól semmi nem lesz jobb. Ez csak azt jelenti, hogy nem vagy még érett egy valódi kapcsolatra. Minél jobban ismered meg magadat, minél békésebben figyeled a világot, annál hozzád illőbb társat fogsz találni.

7. Légy jó szárnysegéd

Az élet nem mindig rólad szól. Néha a legjobb barátoknak nagy szükségük van arra, hogy csak és kizárólag őket támogasd. Találni valakit, akit szerethetsz, nem könnyű. De ha egy barátot támogathatsz, a gondoskodói énedet sem kell elfojtanod.

Persze biztos vagyok benne, hogy ezeknél sokkal több dolog is létezik még, de ez a hét pont jó kiindulást fog jelenteni.

És ha tetszett a poszt, oszd meg a többiekkel is – nyomj egy lájkot!

Az Első

Szia! Attila vagyok, az Első. A Gazdagsag.hu megálmodója és alapítója. A weboldal több weboldal egyesítésével jött létre és fejlődik önállóan tovább. A tanácsom: ne csak olvass, hanem hasznosíts és küzdj meg a céljaidért. Megéri!

Vélemény, hozzászólás?

Legújabb innen - Szellemi és Lelki Gazdagság