A 8 legfontosabb soft skill, amit az önéletrajzodban is megemlíthetsz

a-8-legfontosabb-soft-skill-amit-az-oneletrajzodban-is-megemlithetsz

Közeleg az állásinterjú? Ma már nem csak a szakmai végzettséged, a tanulmányaid és a munkatapasztalatod számít. Az utóbbi években – különösen vezetői pozícióknál – szinte elvárás a soft skillek önéletrajzban való feltűntetése is.

Kérdésed van? Elakadtál? Írj, és segítek!

Gyakran ezek a kulcsfontosságú készségek különböztetnek meg a versenytársaidtól. Egyes nagyvállalatok, mint például a Google, már használnak olyan teszteket is, amelyek a személyes alkalmasságot mérik fel.

A soft skill tehát azoknak a készségeknek a gyűjtőneve, melyek a személyes és szociális tulajdonságaidat jelentik, azonban nem a tudásodhoz kapcsolódnak, ugyanakkor fejleszthetők.

Lássuk, hogy mely képességekről van szó!

a-8-legfontosabb-soft-skill-amit-az-oneletrajzodban-is-megemlithetsz

Soft Skill 1: Kommunikáció

A kommunikációs képesség az egyik legfontosabb tulajdonsága egy dolgozónak és egy vezetőnek egyaránt. Ez az alapja az ügyfelekkel, a kollégákkal és az üzlettársakkal való sikeres interakciónak.

Alapvetően arról van szó, hogy felismerd, mit akar a partnered, és mindig világosan, hatékonyan, mindemellett pedig határozottan reagálj rá.

Soft Skill 2: Magabiztosság

Az önbizalom is nagyon fontos minden feladatkörben. Egy állásinterjún minden leendő munkaadó nagyon odafigyel arra, hogy mennyire ismered a képességeidet, és mennyire tudod eladni magadat.

Az egészséges önbizalom előnyt jelent a csapatmunkában vagy az ügyfelekkel való kapcsolattartásban is.

Fontos azonban, hogy ne keverd össze az önbizalmat a túlzott magabiztossággal. Az önbizalom jót tesz, de ha túlságosan biztos vagy magadban, hamar unszimpatikusnak és arrogánsnak tűnhetsz.

Soft Skill 3: Csapatmunka

A munka világában a csapatban való gondolkodás az egyik legfontosabb soft skill. Csak az jut előrébb, aki képes konstruktívan együtt dolgozni másokkal- a magányos harcosokat nem fogadja szívesen a HR-osztály.

Egy jó csapajátékos képes konstruktívan megvitatni a különböző véleményeket és nézeteket, ami nagyon fontos.

Soft Skill 4: Empátia

Az empátia megmutatja, mennyire vagy képes mások gondolataiba és érzéseibe beleélni magadat. Amikor másokkal dolgozol, fontos, hogy a lehető legjobban megértsd a nézeteiket. Ez nemcsak megkönnyíti a kommunikációt a csapatban, hanem harmonikusabbá is teszi a közös munkát.

a-8-legfontosabb-soft-skill-amit-az-oneletrajzodban-is-megemlithetsz

Soft Skill 5: Konfliktuskezelés

A konfliktus minden esetben kellemetlenség. Mindazonáltal egy csapatban sokféle vélemény és karakter ütközik egymással, így gyakran nem lehet elkerülni az összezördüléseket.

A konfliktuskezelés képessége a konfliktusok korai felismerését, szükség esetén ellenintézkedések megtételét és konstruktív megoldását jelenti.

Soft Skill 6: Kritikatűrés

A szakmai életben csak akkor juthatsz előrébb, ha tanulsz a hibáidból és folyamatosan fejleszted magad. Senki sem tökéletes – ezért fontos, hogy képes legyél elfogadni az objektíven megfogalmazott kritikát.

Az építő kritika lehet pozitív – megmutatja a gyenge pontjaidat, és sok esetben megoldást kínál arra, hogyan dolgozhatsz rajtuk.

Soft Skill 7: Kezdeményezőkészség

A cégek mindig keresik azokat az alkalmazottakat, akik minden tőlük telhetőt megtesznek és ötleteikkel aktívan hozzájárulnak a napi munkához – előzetes útmutatás nélkül is.

Tudsz egy praktikus eszközt, ami megkönnyítené a munkát? Remek, akkor javasold a főnöködnek!

Soft Skill 8: Időmenedzsment

Ha jól tudsz gazdálkodni a rendelkezésedre álló idővel, nem csak hatékonyabban dolgozol, hanem sokkal kevesebbet stresszelsz is. Ez azt is jelenti, hogy yugodtabb vagy, kevesebbet hibázol és jobban halad a munka.

Forrás

Kérdésed van? Elakadtál? Ír, és segítek!

Az Első

Szia! Attila vagyok, az Első. A Gazdagsag.hu megálmodója és alapítója. A weboldal több weboldal egyesítésével jött létre és fejlődik önállóan tovább. A tanácsom: ne csak olvass, hanem hasznosíts és küzdj meg a céljaidért. Megéri!

Vélemény, hozzászólás?

Legújabb innen - Szellemi és Lelki Gazdagság