A sikeres vállalkozás egyik titka, a vezetőfejlesztési tréning

a-sikeres-vallalkozas-egyik-titka-a-vezetofejlesztesi-trening

Azon gondolkozol, hogy új vezetőre van szükség a cégnél? Netán az egyik menedzsered közeledik a nyugdíjkorhatárhoz? Mi lenne, ha a váltás helyett mutatnánk egy jobb alternatívát?

Sikeres vállalatoknál ritka a spontán előléptetés, az előre megtervezett vezetőváltások működnek a legjobban – különösen, ha fontos vezetői szerepkörökről van szó.

A vezetőfejlesztés egy intenzív folyamat, amely előmozdítja a kulcsfontosságú vezetői készségeket, hogy felkészítsen valakit a karrierje következő lépésére.

a-sikeres-vallalkozas-egyik-titka-a-vezetofejlesztesi-trening

A vezetőfejlesztői terv

A vezetőfejlesztői terv egy részletes kalkuláció a jelenlegi alkalmazottak vezetői készségeinek képzésére és fejlesztésére. A megfelelő vezetőfejlesztői terv mindenki számára másként nézhet ki, de vannak bizonyos alapelvek, amelyeket követni kell, ha azt szeretnénk, hogy a program sikeres legyen.

Az egyéni fejlesztési terv magában foglalhat coachingot, reflexiós jegyzeteket, konstruktív visszajelzést, tanfolyami munkát vagy mentorálást.

A vezetőfejlesztői terv megvalósítása segít a szervezeteknek felkészülni és alkalmazkodni a meglévő vezetők esetleges visszavonulásához vagy távozásához. A tervezet kicsúcsosodása és gyakorlati megvalósulása a tréningben ölt testet.

A vezetőfejlesztési tréning előnyei

Ha a vezetőfejlesztést egy tréning által kívánja a cég megvalósítani, az számos előnnyel járhat. Vegyük sorra, miért és mikor érdemes egy cégnek beruházni egy vezetőfejlesztői tréningre!

a-sikeres-vallalkozas-egyik-titka-a-vezetofejlesztesi-trening

1. Megnövekedett termelékenység

A megfelelően képzett vezetők megtanulták, hogyan tudják a legjobb teljesítményt kihozni embereikből. Képesek megérteni a különböző személyiségtípusokat, és azt, hogy alkalmazottjaik hogyan boldogulnak a legjobban egy munkahelyi környezetben.

A jó vezetők empatikusak, elkötelezettek, és szükség esetén kiállnak alkalmazottaik mellett. Az erős vezetés alá tartozó alkalmazottak többet fektetnek be projektjükbe és munkájukba, ami minden érintett számára előnyös.

2. Munkaerő megtartása

Azok az alkalmazottak, akik rossz vezetés mellett dolgoznak, nehezebben maradnak motiváltak. Elkerülhetetlen, hogy még ha tetszik is nekik a munka, az nem lesz a legjobb minőségű. Ez oda is vezethet, hogy az alkalmazottak jövedelmezőbb munkahelyet keresnek jobb vezetés mellett.

Ezzel szemben az erős vezetés motiváltan és elkötelezetten tartja az alkalmazottakat munkájuk iránt.

3. Befektetés a vállalkozás jövőjébe

A sikeres vállalatok stratégiákat dolgoznak ki és megtervezik a vezetési utódlást. Csábító lehet a legjobb állásokat a legkiválóbb, erős személyiségű embereknek adni, de nem biztos, hogy ezek a jelöltek a legalkalmasabbak ezekre a feladatokra.

A vezetőfejlesztői tréningek egyik kézzelfogható eredménye, hogy az arra még meg nem érett munkatársakból igazi vezetőt faragjon, a rossz vezetőkből pedig tökéletest.

4. A tökéletes vezetési stílus feltérképezése

A legjobb vezetési gyakorlat megtalálása nehéz feladat az egyén számára. A vezetőfejlesztői tréning azonban segíthet a legjobb vezetési stílusok azonosításában és elsajátításában.

5. Jobb döntéshozatal

Kétség sem férhet hozzá, hogy a kiváló humánmenedzsmenttel rendelkező cégek működnek a leghatékonyabban. Az ötletek áramlanak, a projekteket végrehajtják, a munkatársak kérdésekkel és javaslatokkal ösztönzik egymást.

Mi lesz az eredménye mindennek? A válasz egyszerű: jobb döntéshozatal és virágzó vállalat. A sok pozitív eredményt látva tehát valóban érdemes minden cégnek megfontolnia egy vezetőfejlesztői terv, illetve tréning bevezetését.

Forrás

Az Első

Szia! Attila vagyok, az Első. A Gazdagsag.hu megálmodója és alapítója. A weboldal több weboldal egyesítésével jött létre és fejlődik önállóan tovább. A tanácsom: ne csak olvass, hanem hasznosíts és küzdj meg a céljaidért. Megéri!

Vélemény, hozzászólás?

Legújabb innen - Szellemi és Lelki Gazdagság