Az életen át tartó tanulás, mint sikertényező a vezetők körében

az-eleten-at-tarto-tanulas-mint-sikertenyezo-a-vezetok-koreben

Aki figyelmen kívül hagyja az élethosszig tartó tanulás lehetőségét, és szakmailag nem fejleszti magát, annak előbb vagy utóbb gondjai adódhatnak a karrierjében.

Kérdésed van? Elakadtál? Írj, és segítek!

Még egy menedzser sem engedheti meg magának, hogy egy helyben toporogjon. Különösen akkor, ha alkalmazottjai példaképnek tekintik, muszáj mindig jó példát mutatnia.

A digitalizálás, mint tanulási katalizátor

A fiatalabb generáció a digitalizálással nőtt fel, míg az idősebbeknek sokszor nehézségei vannak az új technológiák megismerésével. A világjárvány viszont egyértelműen megmutatta, nincs más út, az üzleti és gazdasági élet elképzelhetetlen videókonferenciák és online prezentációk nélkül.

Amennyiben a főnök asszisztense állítja be a rendszert egy előadáson, a dolgozók felteszik a kérdést: nekik miért kell ennyi időt és energiát fektetni a tanulásba, ha maguk a vezetők sem ismerik a modern technológiákat? Mindig legyél tehát képben a digitalizált világban!

az-eleten-at-tarto-tanulas-mint-sikertenyezo-a-vezetok-koreben

Az élethosszig tartó tanulás növeli a szakmai siker esélyeit

A szakmai elismerést lehetetlen folyamatos képzések nélkül elérned, ráadásul a tanulás elősegíti a mentális egészséget is!

A munka világa drámaian változik. A virtuális csapatok irányítása, az agilis vezetés pedig csak néhány példa erre. Hogyan vonhatod be jobban az alkalmazottakat, hogyan ruházhatod át a felelősséget, hogyan vezethetsz virtuális csapatokat eredményesebben?

Természetesen nem szükséges, hogy minden vezető ismerje az összes mai technikát, viszont az eljárások lényegét meg kell tanulni. Ellenkező esetben nehéz lesz irányítani a folyamatokat, és a végén jön a meglepetés, hogy az eredmények nem azonosak a várakozásokkal.

Az egész életen át tartó tanulás kihívásai egy cég életében

Ahhoz, hogy az élethosszig tartó tanulást a szervezetek tanulási kultúrájának részévé tegyék, a vállalatoknak számos akadályt kell leküzdeniük. Az egész életen át tartó tanulás elősegítésének fontos szempontja a vezetői elkötelezettség.

Az alkalmazottak és a vezetők fejlesztésénél meghatározott kompetenciákat és készségeket kell kiválasztani. A különböző tanulási tartalmak eltérő kommunikációs formákat igényelnek, a tanulási lehetőségeknek pedig figyelembe kell venniük a tanulók különböző típusait is.

A vállalatok számára ezért fontos kihívás egy olyan befogadó, kompetenciaalapú és együttműködésre épülő tanulási kultúra kialakítása, amely lehetővé teszi a rugalmas tanulást és alkalmazkodik a változó környezeti feltételekhez.

az-eleten-at-tarto-tanulas-mint-sikertenyezo-a-vezetok-koreben

Egy pillantás a horizonton túlra

Alig van már olyan cég, amely a magas beosztású menedzserei mellé coachok és tanácsadók segítségét ne kérné. A szakértőkkel való eszmecsere itt is hasznos.

A mesterelme (mastermind) csoportok méltán terjednek hazánkban is. Egy-egy találkozón összeadódik a tagok közös tudása, a találkozók lényege pedig az, hogy megsegítsék egymást ötletekkel és a kapcsolatrendszerek bevetésével.

Végezetül egy jótanács: időnként foglalkozz teljesen ismeretlen témákkal. Olyan területekkel, amelyeknek semmi közük a jelenlegi projektedhez.

Sokszor előfordul ugyanis, hogy eltérő közegben olyan impulzusok, hatások és élmények érik az embert, amelyek nélkül nem születhetne meg a legzseniálisabb ötlet sem.

Forrás

Kérdésed van? Elakadtál? Ír, és segítek!

Az Első

Szia! Attila vagyok, az Első. A Gazdagsag.hu megálmodója és alapítója. A weboldal több weboldal egyesítésével jött létre és fejlődik önállóan tovább. A tanácsom: ne csak olvass, hanem hasznosíts és küzdj meg a céljaidért. Megéri!

Vélemény, hozzászólás?

Legújabb innen - Szellemi és Lelki Gazdagság