A Boldogság 11 igazi titka – fedezd fel Te is!

A boldogság az, amikor a gondolataid, a beszéded és a tetteid harmóniában vannak.” – Mahatma Gandhi.

Nem rejtély többé, hogy a pozitív emberek mitől olyan boldogok. Valahogy mesterien értenek ahhoz, hogy a lelküket örömmel töltsék fel, sokat mosolyogjanak, és ezt a mosolyt mások arcára is átvarázsolják. Nézzük, mit kell ezen túl másként tenned, hogy követhesd a példájukat!

1. Félig üres pohár helyett legyen félig tele a pohár

A negativizmus elgyengíti az embert, de a pozitív életszemlélet energiával tölt fel. A pesszimistákat a félelmek táplálják, és az ilyen emberek nem a lehetőségeket, hanem veszélyeket látják. Mivel a nehézségek lebegnek a szemük előtt, szem elől veszítik a célt.

A pesszimisták soha nem néznek a szivárványra, de ez nem is csoda, hiszen mindig az orrukat lógatják. A pozitivizmus nem csak szárnyaló fantázia, erősen kötődik a gyakorlatiassághoz, és a realitáshoz is.

A boldogság titka.2. Az idődet szép dolgokkal töltsd ki, ne panaszkodással

Ha nap mint nap csak panaszkodsz, azzal az égvilágon semmit sem érsz. Hiába játszod az áldozatot, és fogod helyzetedet a körülményeidre, és az életre, rengeteg energiád és időd megy majd kárba. Ettől pedig a rosszkedved sem tűnik el.

Ne engedj a negatív, és ártó gondolatoknak, mert jót keresve se találni ezekben.

3. Ragadd magadhoz a kezdeményezést

Vannak olyanok, akik azt várják, hogy beköszöntsön az ajtajukon a jólét, és csak várnak kitárt kézzel. A sors viszont kényes teremtés. Nincs rá garancia, hogy azt adja neked, amit remélsz, ezért ragadd meg a kezdeményezés jogát!

A pozitív felfogású, célokat kitűző emberek meg vannak róla győződve, hogy van beleszólásuk az életük folyásába.

4. Légy határozott

Ha pozitívan szemléled a világot, képes vagy kicselezni a kudarcot, és ugródeszkaként használni a csúcs elérésére. Ne hagyd, hogy egy elbukás a kedved szegje, kelj fel ismét.

Vésd az eszedbe ezt a japán közmondást: “Bukj el hétszer, kelj fel nyolcszor.”

5. Másokra való mutogatás helyett ezentúl vállalj felelősséget

Az élet nem mindig habos torta, nem mindig győz az igazság, és igen, még a legpozitívabb embereket is érheti baj. Viszont ők nem mutogatnak másokra, kiszabadulnak a körülmények hibáztatásának börtönéből, és így tiszta fejjel átgondolhatják, merre, hogyan tovább.

Ha a körülményeket okolod a bajaidért, a körülményektől kell várnod a változást is. Azonban ha felelősséget vállalsz az életedért, akkor rájössz, hogy te vagy az, aki leghamarabb képes elhozni a változást.

6. Sose hagyj fel a tanulással

A pozitív dolgok és siker elérése kéz a kézben jár a folyamatos tudásvággyal, az élethosszig való tanulással. A pozitív emberek kíváncsi természetűek, és ebből fakadóan új tapasztalatok, információk megszerzésére vágynak.

Mivel a tudás egyfajta hatalom, ez csak jobban megerősíti őket, és egyre szenvedélyesebben fogják folytatni az életüket.

7. Legyél udvarias és szerény

A pozitív emberekre jellemző alázatosság bocsánatkérésre, és hibabeismerésre vezet. Nem hiszik azt, hogy ettől csorba esik a büszkeségükön, inkább előnyként kezelik.

Magabiztosak, tisztában vannak a képességeikkel, és bíznak a lehetőségeikben, de közben messze nem arrogánsak. Lehet, hogy ez a titkuk a dolgok könnyed elérésében?

Nevess sokat, mert a nevetés orvosság

8. Fedezd fel az apró dolgokban rejlő boldogságot

A pozitív emberek becsülik a kis dolgokat, minden egyes pillanatot értékesnek tartanak, és igyekszenek azokat minél teljesebben megélni. Ők azok, akik tényleg tudnak örülni a legapróbb dolgoknak is, és erre sugárzó arcuk maga a bizonyíték.

Még egy „közönséges” naplementét is másképp lát egy pesszimista, és egy optimista. A pesszimistának összerándul a gyomra a másnap rá váró kötelezettségektől, de az optimista csak élvezi a festői látványt, magába szippantja azt, feltöltődik, és hálát mond az elmúlt napért.

9. Légy nyitott a változásra

Mindig minden változik. A pozitív emberek elfogadják ezt, és mint tény, már nem annyira ijesztő ez számukra. Jól teszik, hiszen a változás az egyedüli állandó dolog az életünkben.

10. Nevess sokat, mert a nevetés orvosság

A boldogság receptje végtelenül egyszerű, és az egyik legfontosabb, és legerősebb összetevője a mosoly. A mosoly ereje nagy változásokat képes előidézni.

Nevess sokat, nevess minden nap, még akkor is, ha nehezedre esik. A humorérzék nem egy szülői örökség, viszont pozitív hozzáállással megtanulható. A pozitív emberek sosem értik félre a vicceket, és nem veszik magukra, csak nevetnek egy jóízűt.

11. Mindig van alkalmas hely, és időpont a boldogságra

Az állandó lelkesedés meglétének titka a mindennapi csaták gondos idő és helyválasztása. Ne engedd, hogy a pesszimizmus beférkőzzön a gondolataidba. Időzíts megfelelően, ne engedd kifolyni az energiát a kezeid közül, légy gondos, gyakorlatias, és racionális.

Keresd mindig a boldogságot és a lelkesedést, hogy később visszanézve az emlékeidre csupa örömöt, nevetést találj.

Sok boldogságot!

És ha tetszett az írás – oszd meg a többiekkel is!

Az Első

Szia! Az Első vagyok, a Gazdagsag.hu megálmodója és alapítója. A weboldal több weboldal egyesítésével jött létre és fejlődik önállóan tovább. A tanácsom: ne csak olvass, hanem hasznosíts és küzdj meg a céljaidért. Megéri!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címed nem lesz közzétéve.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Legújabb innen - Szellemi és Lelki Gazdagság