Ez a 7 pozitív szokás a sikeres és boldog élethez vezet!

ez-a-7-pozitiv-szokas-a-sikeres-es-boldog-elethez-vezet

Shawn Achor, Harwardon végzett pszichológus szerint a boldogságot és a sikert nem lehet erőltetett úton elérni. Ehelyett inkább a látásmód tudatos átprogramozására, valamint egy minőségi rutin létrehozására kell törekedni.

A sikereink építőkövei: a szokásaink

A következetesen alkalmazott, egyszerű viselkedésminták tartós jólétet eredményeznek. Az alábbiakban sikeres emberek példaértékű szokásairól olvashatsz. Illessz be ezek közül Te is minél többet a napi rutinok sorába azért, hogy kiegyensúlyozott, boldog és sikeres életet élhess.

Meditálj!

ez-a-7-pozitiv-szokas-a-sikeres-es-boldog-elethez-vezet

Naponta több alkalommal is érdemes keresned egy békés helyet azért, hogy önmagadra fókuszálhass egy kis meditációval. Pár perc minőségi gondolat termékenyen hat az életedre nézve és segít magabiztosan haladnod az általad kijelölt úton.

Olvass vagy hallgass hangoskönyvet!

A rendkívül sikeres emberek folyamatosan bővítik az ismereteiket. Légy nyitott a szakmádon kívül eső témák irányába és megállás nélkül képezd magad abban, amiben jó vagy.

Írj naplót!

Elcsépeltnek hangzik, de írd le, hogy miért vagy hálás, ugyanis ez a módszer kémiailag változtatja meg az agyad, mivel felismerd a pozitív lehetőségeidet. Az írás révén tisztábban átláthatod a céljaidat és következetesebben alkalmazhatod az életmódbeli stratégiáidat.

Szállj szembe a félelmekkel!

Apró lépésekben kezdd és keress olyan kihívásokat, melyek szükségtelen módon megfélemlítenek a mindennapokban, a munkahelyeden vagy akár otthon is. Legyél első körben csupán 20 másodpercig bátor. Meglátod, hogy az elért sikerek további tettekre sarkallnak és feloldják a benned uralkodó belső konfliktusokat.

Tanulj meg nemet mondani!

A sikeres emberek képesek nemet mondani a feleslegesnek tűnő, illetve a fejlődésüket gátló helyzetekre. Ne akarj mindenáron megfelelni és ne félj attól, hogy a visszautasítással esetleg megbántasz másokat. Nyílt és tiszteletteljes kommunikációval minden álláspont felvállalható.

Készíts listát!

ez-a-7-pozitiv-szokas-a-sikeres-es-boldog-elethez-vezet

Rendszerezd a kisebb és a nagyobb célokat, foglald össze a hozzájuk vezető legfontosabb lépéseket. Így könnyebben átláthatod azt, hogy miket kell még megtenned a sikereid elérésének érdekében.

Szelektálj a tartalmak között!

Ne töltsd az idődet vég nélküli hírolvasással és különböző közösségi felületek látogatásával. Keress hasznos, a fejlődésedet szolgáló tevékenységeket. Válogass a tartalmak között: válaszd az értéket és a minőséget.

 

 

Az Első

Szia! Attila vagyok, az Első. A Gazdagsag.hu megálmodója és alapítója. A weboldal több weboldal egyesítésével jött létre és fejlődik önállóan tovább. A tanácsom: ne csak olvass, hanem hasznosíts és küzdj meg a céljaidért. Megéri!

Vélemény, hozzászólás?

Legújabb innen - Szellemi és Lelki Gazdagság