Ez a 8 lépés segíthet, hogy milliomosként vonulj nyugdíjba!

ez-a-8-lepes-segithet-hogy-milliomoskent-vonulj-nyugdijba

Szeretnéd megtudni a titkot, hogy miként élheted a milliomos nyugdíjasok nyugodt életét? Persze, ki ne szeretné? Ezen a ponton azt gondolhatnád, hogy a gazdagság drasztikus lépéseket követel, amihez alapjaiban kell felforgatnod az életed, de erről szó sincs.

Néhány egyszerű lépéssel drámaian javíthatsz a pénzügyeiden, és akár jelentős vagyonra is szert tehetsz. Lássuk, mik ezek!

Leszámítva a kriptovaluta-milliomosok szerencséjét vagy jó időzítését a gazdag emberek túlnyomó többsége egy pofonegyszerű modellt követ annak érdekében, hogy bebiztosítsa a jövőjét.

A recept mindössze 8 egyszerű lépésből áll, és számos példa bizonyítja, hogy rendkívül hatékonyan működik.

A milliomossá válás 8 lépése

1. Legyen a gazdagság a célod!

Ugye milyen egyszerű tanács? Mégis, a tanulmányok arra hívják fel a figyelmet, hogy azok, akik rászánják az időt a céljaik megfogalmazására, tízszer nagyobb valószínűséggel érik el őket, mint azok, akiket ez nem foglalkoztat. Hogyan csináld? Konkrétan és reálisan gondold végig, hogy mit jelent számodra a gazdagság! Szeretnél 10 millió forintot? Mit kezdenél vele, befektetnéd? Vállalkozást indítanál? A konkrét célmeghatározások segítenek lendületet adni, és kijelölik az odavezető utat.

2. Tanulj, tanulj és tanulj!

Bill Gates kétségtelenül gazdag. Dúsgazdag. A milliárdos minden héten átlagosan egy könyvet elolvas, és nem véletlenül teszi ezt. A gazdag emberek sosem halasztják el az alkalmat arra, hogy fejlesszék a tudásukat, és itt mindegy, hogy híreket tanulmányozol, a szakterületedben mélyülsz el, vagy sikeres emberek életrajzát böngészed.

3. Ismerd meg a saját pénzügyeidet!

Ahhoz, hogy megértsd, honnan indulsz el, miből kell építkezned, és milyen magasra építkezhetsz, elengedhetetlen, hogy tisztában legyél az alapvető pénzügyeiddel. Miről van szó? Sokan még azt sem tudnák megmondani, hogy éppen mekkora összeg van a pénztárcájukban.

Neked tisztában kell lenned a tartozásoddal, a bevételeddel, a kiadásoddal, a megtakarításoddal, a kamatoddal. Miért van minderre szükséged? Ezek a számok kiindulásként szolgálnak a pénzügyi tervekhez, és segítenek megfogalmazni a céljaidat.

4. Készíts pénzügyi tervet!

Rendben, sikerült lefektetned a gazdagság alapjait, de önmagában a döntésed és a pénzügyeid ismerete még nem a luxusélet garanciája. Itt az ideje, hogy költségvetési oldalról is foglalkozz a meggazdagodásoddal. Ha adósságod van, akkor érdemes minél előbb elkezdeni az adósság törlesztését, hogy megtakarítást tudj képezni. Ha olyan szerencsés helyzetben vagy, hogy rendelkezel megtakarítással, akkor lehet, hogy elérkezett az idő befektetések után nézni.

5. Fókuszálj az adósságaid visszafizetésére!

Bár az előző pontban volt róla szó, az adósság olyan fontos téma, hogy maradjunk még itt egy kicsit! Teljesen kézenfekvő, hogy a fejlődéshez sok esetben elengedhetetlen a kölcsön. De bármi legyen is az adósság oka, minél rövidebb időn belül történő visszatörlesztése, és a további halmozódás elkerülése döntő fontosságú a meggazdagodásod szempontjából. Ha több adósságod is van, koncentrálj a legmagasabb kamatozású hiteledre!

6. Növeld a bevételed!

A meggazdagodáshoz vezető leghatásosabb út kétségtelenül a bevételed növelése. De hogyan? A befolyó pénzösszeget többféleképpen is gyarapíthatod, például új készségek elsajátításával, edukációval, fizetésemelés kérésével, illetve passzív jövedelemforrások kiépítésével. Érdemes áttekinteni a jelenlegi munkádat: van lehetőséged plusz órákat szerezned, tudsz külön feladatokat vállalni?

7. Fektess be!

A befektetésekben az a nagyszerű, hogy pénz kereshetsz anélkül, hogy munkát kellene végezned. Ez azért előnyös a számodra, mert a rendelkezésedre álló többi időben pedig munkával tehetsz szert jövedelemre.

8. Maradj talpon!

A meggazdagodás végső, és talán legsarkalatosabb pontja a talpon maradás. Előfordulhat, hogy évekig, akár évtizedekig feszített tempót kell diktálnod, hogy a kemény munkád meghozza a gyümölcsét. A jó hír az, hogy ha egyszer versenyben vagy és fenn vagy a pályán, akkor a rutinod is nőni fog, és a lehetőségek is nagyobb számban találnak meg.

Az Első

Szia! Attila vagyok, az Első. A Gazdagsag.hu megálmodója és alapítója. A weboldal több weboldal egyesítésével jött létre és fejlődik önállóan tovább. A tanácsom: ne csak olvass, hanem hasznosíts és küzdj meg a céljaidért. Megéri!

Vélemény, hozzászólás?

Legújabb innen - Szellemi és Lelki Gazdagság