Ezek a gazdagság és a gazdag emberek nem is olyan egyszerű kihívásai!

ezek-a-gazdagsag-es-a-gazdag-emberek-nem-is-olyan-egyszeru-kihivasai

Mutass nekem egy embert, aki ne szeretné a milliárdosok fényűző életét élni. Ha megszámlálhatatlanul sok pénzed van, nem kell aggódnod amiatt, hogy lesz-e tető a fejed felett, tudod-e fizetni a gyereked tanulmányait, elég kényelmesen élsz-e majd idős korodban. Talán nem is gondolnád, de a gazdagságnak árnyoldala is van, amivel sokszor igen nehéz megbirkózni. Nem hiszed? Itt egy lista róla!

1. A hirtelen meggazdagodást nehéz feldolgozni

Számtalan történetet olvashatsz a sajtóban arról, hogy a lottó ötös álomnyereménye rövid időn belül elfogyott, és a nyertes szegényebb sorba került, mint a meggazdagodása előtt. Ez azért fordulhat elő, mert ha hirtelen mesés összeghez jutsz, nem feltétlenül állsz készen arra, amivel a gazdagság jár. Egyszerűen nincs mintád arra, hogy mit kellene kezdeni annyi pénzzel.

2. A gazdagság minden más tulajdonságot beárnyékol

Az emberek túlnyomó többsége inkább fókuszál a gazdagságra, mint a többi jellemvonásra. Ha vagyonosként élsz, akkor a legtöbbek szemében az lesz a legmeghatározóbb tulajdonságot. Függetlenül attól, hogy milyen ember vagy – adakozó, empatikus, nyitott, segítőkész – már azelőtt véleményeznek téged, mielőtt kezet nyújthattál volna.

3. Búcsút inthetsz a magánéletednek

Az igazán sok pénz hírnévvel is jár, ami azt jelenti, hogy a magánéleted jó részét elfelejtheted. A gazdag és híres emberek nem tudnak anélkül leugrani a boltba vagy elmenni vacsorázni, hogy ne fotóznák őket vagy ne sugdolóznának a hátuk mögött. Sok milliomosnak még a kukáját is rendszeresen feltúrják, ezért kénytelen más módon megszabadulni a szemetétől.

4. Könnyen elveszítheted az identitásodat

Talán még nem gondolkodtál ezen, de az identitásod javarészt a munkádhoz kötődik. Lehetsz tanár, szakács vagy autószerelő, az érdeklődésed, a tanulmányaid a szakterületedhez kapcsolnak, napi gondolataid jelentős részét ezek teszik ki. Ha anyagilag függetlenné válsz, és nem kell többet munkát vállalnod, akkor az identitásod is komoly válságba kerülhet.

5. Elveszik a bizalmad az emberekben

A gazdagság egyik legnagyobb hátránya a bizalomvesztés. Akár üzleti, akár társasági találkozóról legyen szó, folyamatosan azon járatod az agyad, hogy te vagy az érdekes vagy a pénzed? Bizalmatlanná válsz a világ felé. Milliomosok elmondása szerint ez különösen a randevúkra igaz, amelyeket rendkívüli módon megnehezíti a pénz.

Az Első

Szia! Attila vagyok, az Első. A Gazdagsag.hu megálmodója és alapítója. A weboldal több weboldal egyesítésével jött létre és fejlődik önállóan tovább. A tanácsom: ne csak olvass, hanem hasznosíts és küzdj meg a céljaidért. Megéri!

Vélemény, hozzászólás?

Legújabb innen - Szellemi és Lelki Gazdagság