Ezért döglesz bele a hétköznapokba. És a gyerekeid is. És az ő gyerekeik is.

Ezért döglesz bele a hétköznapokba. És a gyerekeid is. És az ő gyerekeik is.

Április 6. van. Lassan lefut a választási őrület. Vagy az a fajta vagy, aki szokott szavazni (mert hisz a szavazás erejében), vagy már rég nem érdekel az egész. A lényeg az, hogy bárki is kerül kormányra éppen, neked holnap ugyanúgy be kell menned dolgozni, mert más nem megy be helyetted. Ez az igazság.

Ugyanúgy kell fizetned a hiteleidet továbbra is mint eddig (remegő kézzel bontogatva a csekkeket), és ugyanúgy nem fogod érted, miért kapcsolták ki megint a telefont, meg az internetet, amikor most csak két havi elmaradásod volt.

És a pénzed sem lesz háromszor ennyi a választások következtében. Ugyanúgy fel kell kelned holnap, és ugyanúgy kell küzdened tovább a napról napra jobban szürkülő életedben.

És ugyanúgy beledöglesz a hétköznapokba …

… mert ugyanúgy száguldasz tovább lefelé a pénztelenség lejtőjén. Voltál már úgy, hogy azt kívántad, bárcsak lebetegednél, mert akkor nem kellene dolgoznod menni pár napig? Pedig az egészség hatalmas kincs. De te már ott tartasz, hogy feláldoznád, mert annyira utálod a munkádat.

Ezért döglesz bele a hétköznapokba. És a gyerekeid is. És az ő gyerekeik is.

Amikor éjszakára mész, már délután hattól a műszakra készülsz? És a reggelt hogy indítod? Kávé, cigi, aztán a buszmegállóban még egy cigi és a munkahelyeden még egy (ha van pénzed még cigire), hogy fel tudd dolgozni csak magát a reggelt? Mert a választások ezen semmit nem változtatnak. Ezen a helyzeten csak te tudsz változtatni.

Fogadjunk, hogy vannak vágyaid …

… családi nyaralás, hitelek visszafizetése, megtakarítás, jobb autó, szép ház, nyugodt, tartalmas élet. És fogadjunk, hogy halvány gőzöd sincs róla, hogy kellene ezeket elérni (a lottót szerintem nyugodtan hagyhatjuk most).

Szóval felkelsz, bemész dolgozni, hazamész, nézed a tévét, otthon is robotolsz kicsit, aztán kezdődik előröl minden. Hétvégén tudnál pihenni, de akkor meg takarítasz egész nap, hogy ettől úgy érzed, csinálsz valami hasznosat is, ami előbbre visz, de ez csak önámítás.

Az Index nemrég arról írt, hogy a globális felmelegedés erőszakot szül. És hogy egyre többen fognak meghalni a szélsőséges időjárás miatt. És hogy éhen halunk a klímaváltozás miatt.

Szerinted ki fog először éhen halni?

Akinek van pénze, vagy te, akinek nincs? Aki tudott magának mindenféle javakat felhalmozni a világtól elzárt helyeken, vagy te, aki szinte napról napra él már most is? Jó tudom, ez nem holnap lesz. De akkor kinek a gyereke, unokája fog éhen halni? A tied, vagy annak a gyerekei, unokái, akinek ma van elég pénze felkészülni a legrosszabbra? Egyáltalán, te mire neveled a gyerekeidet?

Mert gondolom, lesett már, hogy alkalmazottként, a főnök jóindulatának árnyékában megpihenve hónapról hónapra – ebből soha nem lesz annyi pénzed, ami a vágyaid megvalósításához kellene. A több pénzhez ugyanis több kell: bátorság, elszántság, következetesség, kockázatvállalás, kreativitás.

Vállalkozni, nagyot alkotni végre, és küzdeni a jobb életért nem csak azért érdemes, hogy ma jobban élj. Azért is érdemes, hogy a gyerekeid és az ő gyerekeik biztonságosabb, szebb, minőségibb életet élhessenek majd, és ezt te már most megalapozd nekik. Gondold át újra az életedet.

Sosem vagy túl idős a változtatáshoz

A KFC alapítója, Harland Sanders 62 évesen alapította meg a semmiből vállalkozását és 74 éves korára 600 franchise étterme volt. Te most mennyi idős vagy? Csak mert ha van egy ötleted, és kitartó vagy, nem számít a korod. Csak az eltökéltséged számít.

Szóval, ha elégedetlen vagy azzal, ahol tartasz, akkor a másokra való mutogatás helyett gyorsan kapd össze magadat. A komoly döntések örökre szólnak.

Sok sikert!

És ha hasznos volt a poszt, oszd meg másokkal is.

Az Első

Szia! Attila vagyok, az Első. A Gazdagsag.hu megálmodója és alapítója. A weboldal több weboldal egyesítésével jött létre és fejlődik önállóan tovább. A tanácsom: ne csak olvass, hanem hasznosíts és küzdj meg a céljaidért. Megéri!

Vélemény, hozzászólás?

Legújabb innen - Szellemi és Lelki Gazdagság