Gazdagság Idézetek – itt a 100 legjobb bölcsesség a gazdagságról!

Gazdagság Idézetek - A Legjobb 100 Bölcsesség A Gazdagságról!

Az alábbi gazdagság idézetek hű társaid lesznek most és a jövőben is. Figyelmeztetés: az idézetekben ne a “gazdag” szót keresd, hanem az jelentésük értelmet.

Kérdésed van? Elakadtál? Itt tudsz írni, és válaszolok!

Számtalan szempont, de a metszetük közös: az igazi gazdagsághoz szükséges a testi-lelki-szellemi-anyagi gazdagság harmonikus szimbiózisa.

Olyan ez, mintha te magad lennél az életed legszebb költeménye és egyben írója is. A legszebb vers, aminek a sorait te magad költöd napról napra és aztán meg is éled. Néha rímekkel, néha rímek nélkül, néha kijön a szótagszám, néha nem. De a forma nem is számít, csak a tartalom. Így olvasd az alábbiakat is.

100 idézet a gazdagságról

 1. “Srácok, ne hagyjátok, hogy elvakítsanak a nagy fenekek és a csinos arcok. … NE KÜZDJETEK OLYAN NŐKÉRT, AKIKNEK CSAK AZ A DOLGUK, HOGY FELKELJENEK, JÓL NÉZZENEK KI, SZÉTPOSZTOLJÁK A SEGGÜKET A KÖZÖSSÉGI MÉDIÁBAN, MAJD VISSZAMENJENEK ALUDNI!”.
  – Surgeo Bell
 2. “Nem vagy igazán gazdag, amíg nincs gazdag szíved.”
  – Roy T. Bennett
 3. “Ha a költekezésed szegénységgel jár, akkor ugyan nevezheted magad szegénynek, de a világ bolondnak fog nevezni.”
  – Amit Kalantri
 4. “Soha ne hasonlítsd össze a tetőd méretét az égbolt méretével.”
  – Amit Kalantri
 5. “A világot a gazdagok igazgatják, de a szegények építik.”
  – Amit Kalantri
 6. “Vannak emberek, akiknek rejtett gazdagsága csak arra vár, hogy felfedezzék. Nem hirdetik, de ott van azok számára, akik hajlandóak a felszín alá kaparni.”
  – John Mark Green
 7. “A fő szabály: mindig magaddal törődj először, senki sem szeret/gondoskodik rólad úgy, mint te magad.”
  – Surgeo Bell
 8. “Az egyetlen dolog, ami valóban a kezedben van, az az életed – tedd olyan gazdaggá, amennyire csak lehet.”
  – Osho
 9. “A gyengeségedet alakítsd át a gazdagságoddá.”
  – Erol Ozan
 10. “Nem baj, ha egyszer vagy kétszer bolond vagy, de harmadszorra soha ne légy az. Légy okos és tégy úgy, mintha bolond lennél, és a vadászakor győződj meg róla, hogy nálad van a fegyver.”
  – Surgeo Bell
 11. “A jószándékú, segítőkész, jóindulatú lelkiállapotok nem hasznosságuk miatt váltak tiszteletre méltóvá, hanem azért, mert gazdagabb lelkek állapotai, amelyek képesek adakozni, és értékük az élet teljességének érzésében rejlik.”
  – Friedrich Nietzsche
 12. “Egy évet töltöttek Franciaországban minden különösebb ok nélkül, aztán nyugtalanul sodródtak ide-oda, ahol az emberek együtt pólóztak és gazdagok voltak.”
  – F. Scott Fitzgerald
 13. “Én beszélek. Jim szalad. Én köveket szedek, Jim felszedi a kövek alatti hideg szemetet, én pedig villámgyorsan megmászom a dombokat. Jim lekiabál a templomtornyokról. Nekem van bankszámlám. Jimnek van haja a fején, kiáltás a szájában, póló a hátán és a teniszcipő a lábán. Hogyhogy mégis azt gondolom, hogy ő gazdagabb?”
  – Ray Bradbury
 14. “Nem bűn a pénz megszállottjának lenni, mert nélküle nem lehetnek anyagi javak. De mi a helyzet az élmények gazdagságával? A tudás vagy a belső világ gazdagságával? Ezeken a kérdéseken kell elgondolkodniuk a mai nemzedékhez tartozó embereknek.”
  – Abhaidev
 15. “Az igazi férfiak mindössze egyetlen nő mellett tudnak elköteleződni. A fiúk azok összevissza szórakoznak, a striciket általában lecsukják vagy meghalnak a filmek végén, a kutyáknak pedig csak bolhák jutnak!”
  – Surgeo Bell
 16. “A luxus eszméje, sőt a “luxus” szó is fontos volt Arabella számára. A luxus olyasmit jelentett ami definíció szerint túlárazott, de önmagában olyan szép, olyan bájos, hogy az ember nem bánta, sőt annyira bájos, hogy a drágaság a lényeg részévé vált, a különbségtétel részévé azok között az emberek között, akik nem engedhettek meg maguknak valamit, és azon kevesek között, akik nemcsak hogy megengedhették maguknak, de meg is értették, hogy miért kívánatos ennyit fizetni érte. Arabella tudta, hogy vannak meggondolatlanul gazdag emberek, akik mindent megengedhetnek maguknak; ő nem tartotta magát közéjük tartozónak, hanem egy olyan elithez tartozónak, amelyik egyszerre tudta, mit jelent a pénz, és megengedheti magának a kívánt dolgokat; és a pénz jelentésének ismerete különleges pikantériát adott a magas árak drámájának. Szerette a drága dolgokat, mert tudta, mit jelent a drágaságuk. Teljesen tisztában volt a jelzőkkel”.
  – John Lanchester
 17. “Csak pénzzel lehet messze eljutni; de hatalomra és befolyásra van szükséged hozzá.”
  – Faridah Àbíké-Íyímídé
 18. “Csak a nagyon gazdagok vagy a kivételesen híres emberek számára természetes az igazi életstílus. Mindenki más csak próbál keményen megküzdeni egy olyan egzisztenciáért, amit nem érez elviselhetetlenül szégyenteljesnek”.
  – Chelsea G. Summers,
 19. “Vannak olyan harcok, ahol az ellenfél fegyvereinek és gyengeségeinek ismerete nem tesz bátrabbá.”
  – Arnaud Segla,
 20. “A térkép megmutatja nekünk a célt és az utat, de nem követi azt helyettünk”
  – Arnaud Segla
 21. “Te lakozol a páncélomban, a szívem törékenységében. Tégy ki engem a Szeretetednek, hogy az áthatoljon félelmeimen.”
  – Arnaud Segla
 22. “Egy elszánt személy egyetlen lépése felér annak egy éves sétájával, aki kételkedik és sajnálja elhagyni illúziója kényelmét.”
  – Arnaud Segla
 23. “A minimális elkötelezettség az, ami a szolidaritás és az egyesülés cementjét alkotja, amelyből királyságok épülnek.”
  – Arnaud Segla
 24. “Miközben a tudósok csak megbeszélik, hogy milyen ízű lesz a leves, a kiválasztottak felszítják a tüzet, hogy az ünnep valósággá váljon.
  – Arnaud Segla
 25. “Ha minden Ember úgy végzi a munkáját, ahogyan kell, akkor lehetővé teszi, hogy társai is képesek legyenek a sajátjukat végezni, így az egész Teremtés továbbra is Isten útját követheti.”
  – Arnaud Segla
 26. Ez az “Erőfeszítés kereke”, amely növekszik. Mint Gandhi kereke.”
  – Arnaud Segla
 27. “Az emberek az egyenlőségért harcolnak, de az első esélyes az uralomra”
  – Ljupka Cvetanova
 28. “Az igazság az, hogy az anyagi világ túl szegényes ahhoz, hogy kielégítse vágyainkat. Ezért van az, hogy olyan sok gazdag ember diszfunkcionálisan végzi.”
  – Yanko Tsvetkov
 29. “Csak akkor vagy szegény, ha úgy döntesz, hogy az vagy. Vagyis: lehetsz gazdag szellemben, lehetsz gazdag gondolatban, lehetsz gazdag tehetségben, és lehetsz gazdag mindenféle csodálatos dolgokban.”
  – Dolly Parton
 30. “Az élet ami létezik, gazdagabb, mint amiről álmodsz.”
  – Marty Rubin
 31. “Azzal, hogy megtanítjuk magunkat arra, hogy kapcsolatban maradjunk az érzékiségünkkel, elkezdünk új neurológiai hardvert telepíteni, amely a testünk számára tervrajzzá válik ahhoz, hogy megtapasztaljuk az élet gazdagságát, lelkiségét és szépségét.”
  – Lebo Grand
 32. “Az álmaid az elméd gazdagsága.”
  – Michael Bassey Johnson
 33. “Van a beleszületésünk családja, és van egy nemesebb világ, amelyhez valójában tartozunk; ennek az ideális világnak a gazdagsága gyakran arányos a valóságos szegénységével, ahogy a személyes nagyzolás arányos a szégyennel.”
  – Lewis Hyde
 34. “Az eksztatikus technológia nem korlátozódik a szilíciumchipekre és a képernyőkre. Ahogy John Lilly korai kutatásai megállapították, ez a tudás arról szól, hogyan kell az agyunkban lévő gombokat és karokat megpiszkálni. Ha jól csináljuk, akkor az önzetlenség, az időtlenség, a könnyedség és a gazdagság felbecsülhetetlen értékű érzéseit hozza létre.”
  – Steven Kotler
 35. Gazdag embernek nevezem azt az embert, akinek az elméje tele van álmokkal, és a lelke tele van elhatározással, hogy ezeket az álmokat megvalósítja!”
  – Mehmet Murat ildan
 36. “Akik nem tudnak trófeákat és érmeket nyerni, azok státuszszimbólumokat teremtenek maguknak.”
  – Amit Kalantri
 37. “Korunk egyik nagy tragédiája, hogy a tömegek eljutottak arra a meggyőződésre, hogy az anyagi jólét magas színvonalát a gazdagok csak lehúzások eredményeként érték el, és attól félnek, hogy egy ilyen osztály megőrzése vagy megjelenése megfosztja őket valamitől, amit egyébként megkapnának, és amit ők az őket megilletőnek tekintenek. … Ha egyeseket megakadályozunk abban, hogy bizonyos előnyöket elsőként élvezzenek, az a többieket is meggátolhatja, hogy valaha is élvezhessék azokat. Ha az irigység révén lehetetlenné teszünk bizonyos kivételes életformákat, akkor végül mindannyian anyagi és szellemi elszegényedést szenvedünk. Az egyéni siker kellemetlen megnyilvánulásait sem tudjuk megszüntetni anélkül, hogy egyúttal elpusztítanánk azokat az erőket, amelyek lehetővé teszik az előrehaladást. Az ember teljes mértékben osztozhat a hivalkodás, a rossz ízlés és a pazarlás iránti ellenszenvben, amelyet sok újgazdag mutat, és mégis felismerheti, hogy ha megakadályoznánk mindazt amit nem kedvelünk, az így megakadályozható, előre nem látható jó dolgok valószínűleg meghaladnák a rosszat. Egy olyan világ, amelyben a többség meg tudná akadályozni mindannak a megjelenését, ami nem tetszik neki, stagnáló és valószínűleg hanyatló világ lenne.”
  – Friedrich A. Hayek
 38. “Az olvasás gazdagabbá teszi a lelkünket.”
  – Salil Jha
 39. “Ha bezárkózol a világba, nem fogod tudni megszerezni a világ gazdagságát, és a világ sem fogja tudni megszerezni a te gazdagságodat! A világ és te is veszíteni fogtok!”
  – Mehmet Murat ildan
 40. “Önmagadnak lenni annyit jelent, mint sok embernek lenni. Az ember annyi életet él meg egyben.”
  – Marty Rubin
 41. “Az imával nem anyagi nyereséget kérünk, hanem isteni bölcsességet, amely lehetővé teszi számunkra, hogy megszerezzük szükségleteinket.”
  – Wayne Chirisa
 42. “Ha megbecsülöd, amid van, máris gazdag vagy.”
  – Udai Yadla
 43. “Amikor egy csodálatos vallási építményt látunk, néhányunknak azonnal Isten jut eszébe, néhányunknak a tehetséges munkások jutnak eszébe, akik ezt az építményt építették, és néhányunk azt gondolja, hogy a pénz, amit a hajléktalanoknak lehetne adni, itt kárba vész! Mindenki másképp gondolkodik, és éppen ezért gazdag az élet!”
  – Mehmet Murat ildan
 44. “A szegény ember adósság nélkül gyakrabban mosolyog, mint az eladósodott gazdag ember.”
  – Amit Kalantri
 45. “A szegénységben élő ember időszakosan szenved, de az adósságban élő ember állandóan szenved.”
  – Amit Kalantri
 46. “Az adóssággal szerzett vacsora másnapra elrontja a hangulatot.”
  – Amit Kalantri
 47. “A felülről jövő bölcsesség mindenekelőtt tiszta (szeplőtelen); azután békeszerető, udvarias (figyelmes, szelíd). (Hajlandó) engedni az értelemnek, tele van könyörületességgel és jó gyümölcsökkel; teljes szívvel és egyenesen, pártatlan és őszinte (mentes a kétségektől, ingadozástól és őszintétlenségtől).
  – Jakab 3:17 (Szentírás)
 48. “A gazdagok és a hatalmasok véleménye mindig meggyőzőnek tűnik.”
  – Amit Kalantri
 49. “A legszebb, leggazdagabb dolgok közül néhány az életünkben a hibáinkból származik.”
  – Surgeo Bell
 50. “A gazdagság nem jön el a munka előtt. Először dolgoznod kell, hogy a gazdagság eljöhessen.”
  – Amit Kalantri
 51. “Ne dicsekedj apád gazdagságával. Az igazi büszkeség az, amikor apád a te gazdagságoddal dicsekedhet.”
  – Amit Kalantri
 52. “Könnyebb hírnevet szerezni, mint vagyont keresni.”
  – Amit Kalantri
 53. “Ha a gazdagságot hajszolod, soha nem leszel nagyszerű.
  De ha a nagyságot hajszolod, mindig gazdag leszel!”
  – Alex Haditaghi
 54. “Amikor megtanultam érted imádkozni, akkor kezdtem végre felfedezni azt a gazdagságot, amit mindazok alatt az évek alatt, amíg nem imádkoztam érted, elmulasztottam. De imáim értelme nem az, hogy ez a gazdagság nálam maradjon, hanem hogy teljes teljességében átkerüljön hozzád.”
  – Craig D. Lounsbrough
 55. “A legjobb módja annak, hogy megtanuljuk miként kell bánni a gazdagsággal, ha szegényként nőünk fel.”
  – Matthew Tysz
 56. “Vigyázz a környezetedre, FEJLESZD a gondolkodásmódodat, és tartsd a FÓKUSZT.”
  – Surgeo Bell
 57. “Amikor látod a lábadat cipő nélkül, lásd azokat is, akiknek nincs lábuk.”
  – Amit Kalantri
 58. “A sápadt halál pártatlan lábbal rúgja szét a szegények viskóit és a királyok tornyait.”
  – Horatius
 59. “A pénz nem az én definícióm a sikerre; az emberek inspirálása a siker definíciója.”
  – Kanye West
 60. “Általában a szegény udvarias, a gazdag pedig goromba.”
  – Amit Kalantri
 61. “A gazdagság nem a gazdagságból vagy a pompából fakad, hanem azoknak a dolgoknak a megbecsüléséből, amelyeket nem lehet megvenni.”
  – Debasish Mridha
 62. “A szegények életét az egyszerűség gazdagsága gazdagítja!”
  – Mehmet Murat ildan
 63. “A GAZDAGSÁG KÉPES VÁLTOZTATNI,
  MEGVÁLTOZTATHATJA AZ ÉLETET.
  DE A SZERETETET NEM.”
  – Bradley B. Dalina
 64. “A legnagyobb gazdagság, amivel az ember rendelkezhet, a lélek gazdagsága… Mosolyogj; ez megfélemlíti azokat, akik el akarnak téged pusztítani”
  – Eyden I.
 65. “A semmittevés szépsége minden munkád célja, a végső eredmény, amiért a legjobban gratulálnak. Minél kitűnőbben és gyönyörködtetőbben tudsz semmit sem csinálni, annál nagyobb az életed eredménye. Nem kell feltétlenül gazdagnak lenned ahhoz sem, hogy ezt megtapasztald. Van egy másik csodálatos olasz kifejezés: l’arte d’arrangiarsi – a semmiből valamit csinálni művészete. Az a művészet, hogy néhány egyszerű hozzávalóból lakomát, vagy néhány összegyűlt barátból fesztivált csináljunk. Ezt bárki meg tudja csinálni, akinek van tehetsége a boldogsághoz, nem csak a gazdagok.”
  – Elizabeth Gilbert,
 66. “A gazdagság nem abban rejlik, hogy valaki gazdag, a gazdagság abban rejlik, hogy valaki bőségben él.”
  – Debasish Mridha
 67. “A legboldogabb emberek nem mindig a leggazdagabbak, de mindig bővelkednek a kedvességben és elégedettek a gazdagságukkal.”
  – Debasish Mridha
 68. “Az elvek egy szegényben ugyanolyan csodálatra méltóak, mint az udvariasság egy hercegben.”
  – Amit Kalantri
 69. “Még most is, hogy elment, még mindig itt van nekem, emlékeim gazdagságában. Újra éltem az életemet, csak elmeséltem neked.”
  – Arthur Golden
 70. “A gazdagság hosszú, fegyelemmel, kemény munkával, kitartással és önbizalommal teli évek eredménye.”
  – Rajasaraswathii
 71. “A gazdagság nem pusztán a bankszámlánkat jelenti. A gazdagság legyen a beszélgetéseinkben, az életutunkban, az erkölcsös és lelkiismeretes életünkben.”
  – Rajasaraswathii
 72. “A gazdagok jobban élhetnek, mint a szegények, de nem élhetnek szegények nélkül.”
  – Amit Kalantri
 73. “Nagyon könnyű megbántani valakit. De éreztetni vele, hogy egyedülálló és különleges, ez többet ér, mint a világ bármely gazdagsága.”
  – Demonnova
 74. “Soha ne várj hűséget egy olyan embertől, akinek az őszintesége szegényes.”
  – Surgeo Bell
 75. “Ne légy olyan türelmetlen a szerelem megtalálásában; szánj rá időt és engedd meg az Úrnak, hogy megírja neked a különleges szerelmi regényedet. Különben azzal leszel elfoglalva, hogy csak a könyv hátulját olvasgatod.”
  – Surgeo Bell
 76. Sikerünk nem elődeink tetteiből fog származni, hanem egyedül abból, amit most teszünk. Azok, akik gazdag vért örököltek, felhasználhatják ezt a gazdagságot arra, hogy nagyságot építsenek magukban, de azoknak, akik nem részesültek ilyen örökség kiváltságában, nem kell elkeseredniük. Ők megteremthetik a saját gazdag vérüket, és olyan gazdaggá tehetik, amilyenné csak akarják.”
  – Christian D. Larson
 77. “Ma még itt vagy, holnap talán már nem! Soha ne vegyél senkit és semmit természetesnek! Mindennap számold össze az áldásaidat, mert a holnap csak ígéret.”
  – Surgeo Bell
 78. “Ha tudtam volna, hogy a gazdagságomért szeret, azt mondtam volna neki, hogy gazdagabb vagyok.”
  – Ljupka Cvetanova
 79. “Az egészséges emberek nyolc órát alszanak, a gazdag emberek négy órát alszanak.”
  – Amit Kalantri
 80. “A boldogságot mindig a gazdagság fölé helyezem.”
  – Debasish Mridha
 81. “Néhány ember csak annyira “szeret” téged, amennyire hasznukra lehetsz. A hűségük ott ér véget, ahol az előnyök is.”
  – Surgeo Bell
 82. “Soha nem lehetsz olyan, mint valaki más! Csak légy önmagad, és meglátod, hogy így sokkal boldogabb leszel, és többet is fogsz elérni.”
  – Surgeo Bell
 83. “Légy elégedett önmagaddal, mert a lényedben ott van minden gazdagság.”
  – Debasish Mridha
 84. Gazdagnak születünk. Rajtunk múlik, hogy az anyagias szegénység vagy a szellemi gazdagságra való építkezés között döntünk.”
  – Vishwas Chavan
 85. “A csendes komolyság valójában egyáltalán nem volt az ő stílusa, mindig is egyszerre volt szűkölködő és mogorva; bár arra törekedett, hogy szeressék, de ő maga képtelen volt a barátságosságot természetesnek venni. Ez a roppant gazdagok terhe.”
  – Ian McEwan
 86. “Minden kapitalista gazdag, de nem minden gazdag kapitalista.”
  – Amit Kalantri
 87. “Nem számít, hogy mennyire pislákol a Nap, amíg az időtartama lehetővé teszi, hogy enyhülést találjunk a harc éjszakáinak mély sötétségére.”
  – Arnaud Segla
 88. “Azok között, akik cselszövéssel és hazugsággal keresnek téged, keresd te magadat is.”
  – Arnaud Segla
 89. “Nagyon keveset változunk az életünkben. Időnk nagy részét azzal töltjük, hogy felemeljük az illúziók fátylát, amelyek elrejtik legmélyebb valóságunkat.”
  – Arnaud Segla,
 90. “A személyes megerősítésben talán jobb üvöltő macskának lenni, mint nyávogó oroszlánnak.”
  – Arnaud Segla
 91. “Amikor a szépség a szívedbe markol, az érvelés a szemlélődés torzulásává válik.”
  – Arnaud Segla
 92. “Az igazi gazdag embereknek nem bankszámlájuk, hanem kincseik vannak.”
  – Amit Kalantri
 93. “A kapitalizmus az a képesség, hogy gazdagok maradjunk és folyamatosan gazdagodjunk.”
  – Amit Kalantri
 94. “Minél régebbi az arany, annál kevésbé szokott csillogni.”
  – Alena Graedon
 95. “Kedves testvéreim! Nincs több hely arra, hogy gengszter akarjatok lenni, DE van BŐVEN hely arra, hogy apa, ügyvéd, orvos és tanár legyetek. Kérlek, ezt vegyétek figyelembe!”
  – Surgeo Bell
 96. Takarékosnak született, ami szerencsés volt, mert túl komoly és szerény volt ahhoz, hogy valaha is földi gazdagságot nyerjen.”
  – Margaret Yorke
 97. “Hagyd abba a gyűlölködést és próbálj ugyanolyan lenni, mint a másik ember. Járj a saját utadon és legyél jobb, mint a másik ember, legyen szó akár sietségről, akár munkáról, akármiről, csak csináld magad.”
  – Surgeo Bell
 98. “Élvezz mindent, ami benned van: a tökéletlenségeket, a sötétséget, a gazdagságot, a fényt és mindent. És ez teszi az életet teljessé.”
  – Anthony Hopkins
 99. “A sokszínűség a valódi gazdagság az emberiség számára.”
  – Fabiola Gianotti
 100. “Hiányzik belőlem a színek csodálatos gazdagsága, amely a természetet élteti.”
  – Paul Cezanne

És végül a kedvencem:

 1. “A sivatag és az óceán a felszínen a kietlenség birodalma.
  A sivatag a csontok helye, ahol a belsőségek kifordulnak, hogy porrá száradjanak.
  Az óceán a bőr helye, gazdag külső hártyák, amelyek vastag, lédús belsőt rejtenek, tele a lét levesével.
  Kívül-belül és kívül-belül. Ezek a dolgok olyan világok, amelyek összeroppannak és szétrobbannak, és az egyetlen katalizátor amely meghatározza az ökológiai mozgások irányát, a víz egyensúlya.
  Mindkét világ megtévesztő, veszélyes. Mindkettő rejtett élettől forrongó.
  Az egyetlen fátyol, ami a kietlen felszín alatt rejlő dolgok érzékelése között áll, az a bátorságod.
  Merd áttörni a felszínt és ismét elsüllyedni.”
  – Vera Nazarian
Kérdésed van? Elakadtál? Itt tudsz írni, és válaszolok!

Az Első

Szia! Attila vagyok, az Első. A Gazdagsag.hu megálmodója és alapítója. A weboldal több weboldal egyesítésével jött létre és fejlődik önállóan tovább. A tanácsom: ne csak olvass, hanem hasznosíts és küzdj meg a céljaidért. Megéri!

Vélemény, hozzászólás?

Legújabb innen - Szellemi és Lelki Gazdagság