Három nap Amszterdamban? Ezeket a helyeket muszáj megnézned!

harom-nap-amszterdamban-ezeket-a-helyeket-muszaj-megnezned

Csak egy hosszabb hétvégére elég időd van pihenni? Szeretnél elutazni valahová három napra? Ebben az esetben Amszterdam az egyik legjobb úticél, hiszen könnyen elérhető, mindemellett pedig igazi luxusutazás is várhat ott ránk ideális körülmények között.

Hollandia gyöngyszeme

harom-nap-amszterdamban-ezeket-a-helyeket-muszaj-megnezned

Amszterdam, a Holland Királyság fővárosa. Egy élhető  metropolisz, mely mindenkit magával ragad elevenségével és lazaságával.

A Herengracht, a Keizersgracht és a Prinsengracht körüli csatornagyűrű 2010 óta az UNESCO Világörökség része. Még ha Amszterdam nagy is, sok látnivaló és múzeum felfedezhető gyalogosan vagy holland módra kerékpárral.

A városba való utazásod során nemcsak az ország történelmét és művészetét ismerheted meg, hanem az aalsmeeri virágárverésen a hollandokra jellemző nyüzsgést is megtapasztalhatod, és több mint tíz országból származó csodálatos virágválasztékában gyönyörködhetsz.

Az esti hajókirándulás kihagyhatatlan

Ha csak 3 napra érkeztél Hollandiába, feltétlenül vegyél részt egy esti hajókázáson. Élvezd a világhírű csatornákat, és csodáld meg az óváros szép tereit, valamint épületeit vacsora közben a hajóból!

A Prinsengracht, a Keizersgracht, a Herengracht és a Singel-csatornák együttes hossza körülbelül tíz kilométer, átlagos mélysége 2,40 méter és szélessége 27 méter, tehát sok időt el lehet rajtuk tölteni.

Városnéző túra idegenvezetővel

harom-nap-amszterdamban-ezeket-a-helyeket-muszaj-megnezned

Ha lehetőséged van rá, fogadj fel egy helyi idegenvezetőt, és menj városnéző túrára, hiszen így fedezheted fel leginkább a környék csodáit.

Egy jobb túrán megismerhetjük, hogy miként éltek a középkor kereskedői és szegényei, hogyan virágoztatta fel az aranykor a művészeteket, de még azt is, miként ejtett mély sebeket a második világháború Amszterdam lelkében.

A Rijksmuseum, Anna Frank háza és az aranysajt

Érdekes látni, milyen a helyzet ma ebben a kozmopolita, toleráns, multikulturális városban. Látogasd meg a Rijksmuseumot, amely a művészetekkel, kézművességgel és történelemmel foglalkozik.

Érdemes ellátogatni Anne Frank házába, a Van Gogh Múzeumba, a zsidó negyedbe és a sok rejtett gyöngyszemhez. Sőt, a jól ismert aranysajtot is meg kell kóstolni a város egyik sajtüzletében!

A Damm csodái

A Damm Amszterdam központi tere. Itt található az amszterdami királyi palota, a Nieuwe Kerk és a Nemzeti Emlékmű. Ezen a téren található a „De Bijenkorf” luxusáruház is, ami a tehetősek egyik zarándokhelye.

Egy másik látványosság még a Madame Tussaud viaszmúzeum és a Nemzeti Tengerészeti Múzeum. Utóbbi keresztülvezeti a látogatót az 500 éves holland tengerészeti történelmen, beleértve a holland aranykort is. A gyűjtemény festményeket, hajómodelleket, fegyvereket és térképeket tartalmaz.

Ha már itt vagyunk, érdemes felkeresni az amszterdami Concertgebouw-t is, mely kiváló akusztikája miatt a világ egyik leghíresebb koncertterme. Ha elcsípünk egy előadást, ki ne hagyjuk!

A Rembrandt ház és a vöröslámpás negyed

harom-nap-amszterdamban-ezeket-a-helyeket-muszaj-megnezned

A Rembrandt Ház Rembrandt van Rijn egykori otthona és munkahelye, ahol 1639 és 1658 között élt, és szintén Amszterdam egyik ékessége. Mára egy gyönyörű és impozáns múzeum, amely tele van antik bútorokkal és műtárgyakkal, teljesen olyan érzést nyújt, mintha visszaléptünk volna a 17. századba.

Az amszterdami vöröslámpás negyed (hollandul „De Wallen”) szintén rendkívül híres – és nem csak pozitív értelemben. Ebben a közegben azonban nemcsak kuplerájokat és szexboltokat találhatunk, hanem nagyon jó kávézókat, sőt egy marihuána-múzeumot is.

A Keukenhof virágpark

Bár nem közvetlenül Amszterdam, de még a városhoz tartozik Hollandia egyik kihagyhatatlan látványossága, a Lissében található Keukenhof virágpark, amely az évente elültetett 7 millió virághagymával méltán kiérdemelte a világ legnagyobb virágoskertje nevet.

Hollandia egyik legszebb része, amely sok külföldi turistát vonz, főleg áprilisban. A Keukenhofnak évente több mint egymillió látogatója van átlagosan 8 hét alatt. A színes virágmezőkön krókuszok, nárciszok, tulipánok, jácintok és liliomok nyílnak.

Forrás

Az Első

Szia! Attila vagyok, az Első. A Gazdagsag.hu megálmodója és alapítója. A weboldal több weboldal egyesítésével jött létre és fejlődik önállóan tovább. A tanácsom: ne csak olvass, hanem hasznosíts és küzdj meg a céljaidért. Megéri!

Vélemény, hozzászólás?

Legújabb innen - Szellemi és Lelki Gazdagság