Hogyan élj fényűzőbb életmódot? 7 egyszerű meglátás a luxus élet inspirálásához!

Luxus életmód

A luxus fogalma talán mindenkinek mást jelent, de egy biztos: a legtöbben úgy gondolják, hogy legfőképpen az óriási vagyonhoz van köze.

Természetesen a magas jövedelem mindenképpen megkönnyíti az életünket, de számos problémát nem old meg és nem helyettesít emberi érzelmeket. 

A luxus elsősorban esszenciális minőséget jelent

Ezt a minőséget Te is az életed részévé teheted azáltal, hogy a lehető legtöbbet hozod ki magadból, legyen szó magánéletről vagy munkáról. Azzal, hogy nem éred be kevesebbel, megtalálhatod azt a fajta kiteljesedést, ami pénzen nem beváltható.

Ebben a cikkben ahhoz kapsz motivációt, hogy változtass a gondolkodásmódodon, hiszen ez a kulcsa annak, hogy a mindennapok során ne a megalkuvást válaszd, hanem a minden tekintetben kijáró, kényeztető életstílust. 

1. A luxus a nézőpontodban rejlik

Lehetséges, hogy a jelenben is jobbnál jobb lehetőségek hevernek a lábad előtt, de nem tudod őket észrevenni. Ilyenkor látószöget kell váltanod, hogy megtaláld az apró örömök forrását. 

Élvezd az egyszerű dolgokat és közben fedezd fel magadban azokat a célokat, melyeknek elérését talán már évek óta tologatod magad előtt. 

Nyisd ki az elméd és meglátod, hogy sokkal több értékes és különleges impulzus érkezik majd az életedbe. 

2. Kényeztesd az érzékeidet!

Egy finom pohár bor, egy színes, ínycsiklandozó étel a tányérodon vagy egy élvezetes séta a szabadban egyaránt képes felrázni. A lényeg az, hogy próbálj meg tudatosan jelen lenni a pillanatban. Mindent lehet fél gőzzel csinálni, hogy közben teljesen máshol járnak a gondolataid. Ezzel viszont csak azt éred el, hogy a saját életedet is csak ,,félig” éled meg.

3. Koncentrálj a minőségre a mennyiség helyett!

A fényűző életmód kulcsa nem a gazdagság, sokkal inkább az, hogy igyekszel mindenből a minőségit választani. Ne halmozz fel tárgyakat meggondolatlanul csupán azért, hogy kielégítsd a vásárlási kedvedet. Válassz helyettük inkább minőségi termékeket, ezeknek az időtállósága is kedvezőbb. Manapság a legtöbb ember sokkal több dolgot vesz magának, mint amire valóban szüksége lenne és ezzel már meg is valósul az, hogy a mennyiség nagy eséllyel a minőség rovására megy. 

4. A jó kapcsolatok pótolhatatlan értéke

Sok dolog kínál boldogságot az életben, amit pénzen megvehetsz. Vannak azonban olyan megvásárolhatatlan dolgok, melyek nélkül elképzelhetetlen a valódi kiteljesedés. A legelső ezek között egyértelműen az egészség, de majdnem ugyanilyen lényeges a családdal és a barátokkal fenntartott kapcsolatok minősége.

Törődj a környezeteddel és igyekezz olyan emberekkel körülvenni magad, akiknek szintén fontos vagy. Csináljatok együtt nagyszerű programokat, beszélgessetek sokat és hozzátok ki egymásból a legjobbat.

5. Állj meg néha egy pillanatra!

A folyamatos rohanás, a mókuskerék könnyen maga alá gyűr, ha hagyod. Ezért is fontos beiktatnod a pihenést és a feltöltődést az életedbe. Cseréld be néha a monoton házimunkát olyan tevékenységekre, amik élvezetet hoznak. Az idő nem csupán objektív, mellette szubjektív is lehet. Lassítsd le azzal, hogy tudatosan átéled a pillanatot.

6. Ne becsüld alá az egészséges életmód szerepét!

 A valóban egészséges élet hiányában minden más tényező lényegtelenné válik. A vitalitásunk megőrzéséről elsősorban a szokásainkkal gondoskodhatunk. 

A komfortzónánkból történő kilépés, illetve az önmagunkért tett értékes erőfeszítések pozitív irányba terelik az életünket. 

Alakíts ki olyan szokásokat, melyek segítenek önmagad lehető legjobb verziójává válni. 

7. Az,,adj, hogy kaphass” örök érvényű szabálya 

Végül, de nem utolsósorban, ha már elég szerencsésnek és hálásnak érzed magad mindazért, amit az élet kínált fel a számodra, ne felejtsd el megosztani a jót azokkal, akiknek valamiért éppen kevesebb jut belőle. Tegyél valamit egy kiváló ügyért, segíts egy rászorulón vagy bármilyen apró, de annál értékesebb tettel dobd fel valakinek a napját. Meglátod, hogy amit a világnak adsz, az előbb-utóbb visszatér hozzád. 

Az Első

Szia! Az Első vagyok, a Gazdagsag.hu megálmodója és alapítója. A weboldal több weboldal egyesítésével jött létre és fejlődik önállóan tovább. A tanácsom: ne csak olvass, hanem hasznosíts és küzdj meg a céljaidért. Megéri!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címed nem lesz közzétéve.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Legújabb innen - Szellemi és Lelki Gazdagság