Hogyan nyerd vissza a belső erődet?

Hogyan tartsd meg a belső erődet?

Létezik egy kis sziget Ázsiában, ahol az esős évszak az októberi hónapban kezdődik el. Az ekkor lehulló nagy mennyiségű csapadéknak kiemelkedő szerepe van a rizstermesztésre nézve, hiszen az itt élő emberek főként rizzsel táplálkoznak. Történt egyszer, hogy az októberi nagy esőzés elmaradt, a földek pedig szárazak maradtak…

Kérdésed van? Elakadtál? Itt tudsz írni, és válaszolok!

A szigeten élők kétségbeestek, fohászkodni kezdtek Istenhez. Emberek ezrei vonultak be a templomokba, hogy térden állva kérjenek esőt az égiektől. Imáik meghallgatásra nyertek, hiszen másnap, napnyugta után eleredt az eső. Az emberek megnyugvásra leltek, hiszen az eső biztosította számukra a bőséges termést a földeken.

Joggal tehető fel a kérdés, hogy vajon miért kezdett el esni az eső?

Talán azért, mert az Istenek valóban meghallgatták az emberek fohászait? Vagy netán azért, mert a szigetlakók hite elég erős volt és tudták, ha imádkoznak, akkor az eső elered majd? Azt hiszem kijelenthető, hogy igen, az erős hitnek teremtő ereje van. Azok az emberek egy percig sem kételkedtek abban, hogy az Istenek majd nem hallgatják meg őket. Tudták, hogy fohászaik eredménye eső lesz, biztosak voltak a sikerben.

Hogyan tartsd meg a belső erődet?

A hit teremtő erejét nem lehet szavakkal kifejezni.

Nem lehet megmagyarázni, egyszerűen csak van, és ezt érezzük, tapasztaljuk is. A hit egy olyan csodálatos dolog, amelyet nem lehet könyvekből megtanulni, hiszen nem tanítható, mindezek ellenére azonban fejleszthető. A hit egyik legnagyobb ellensége a racionalitás. Racionális gondolkodással ugyanis csak egy sor olyan nézőpont vetődik fel bennünk, amely kétségeket szül, így a hit nem lehet elég erős. A hitet nem lehet racionális gondolkodással fejleszteni, erősíteni.

Erre ugyanis az egyetlen mód az, ha sikerélményeket érünk el az élet számos területén.Nagyon fontos, hogy mindig kisebb célokat tűzzünk ki magunk elé. Tudatosan, kis léptekkel haladjunk előre egészen addig, amíg el nem érjük az áhított gigantikus célt.

Abban az esetben, ha az általunk elérni kívánt cél szorosan kapcsolódik a sorsunkhoz, az életben végrehajtandó küldetésünkhöz, akkor igen hamar megmutatkoznak az első sikereink is. Ezzel pedig új lendületet nyerhetünk, a hitünk erősödhet, és még hamarabb érhetjük el a végső célunkat, és belső békére találunk. Az újabb és újabb, elkönyvelt siker pedig nem csak a hitet, hanem a motivációt és a tettrekészséget is jelentősen meg tudja szilárdítani.

Abban az esetben, ha nehézséggel, netán kudarcélménnyel találjuk szemben magunkat életünk során, nem szabad, hogy a hitünk meginogjon. Továbbra is bíznunk kell a hitünk teremtő erejében.

Ha viszont sorozatosan balul sülnek el a cselekedeteink, érdemes elgondolkodni azon, hogy vajon jó irányba haladunk-e az életben.

Vajon ez az út az, amin haladnunk kell? Ez a mi küldetésünk az életben? Ilyenkor ugyanis előfordulhat, hogy a sorozatos kudarcok azt jelzik, hogy nem a sorsunknak megfelelő dolgokat visszük véghez. Nem jó irányba haladunk. Amint rálépünk arra az ösvényre, amelyet a sor szánt nekünk, a sorozatos kudarcoknak is vége szakad, a belső erőnk megerősödik, ezáltal pedig ismét sikerélményeket könyvelhetünk el.

Amennyiben boldog párkapcsolatra vágyunk, ám ez mégsem adatott meg eddig az életünkben, akkor sem a hitünkben, vagy a meggyőződésünkben kell keresni a hibát. Továbbra is bíznunk kell abban, hogy létezik számunkra is harmonikus párkapcsolat!

A probléma itt is abban gyökerezik, hogy valamit nem jól csináltunk eddig az életünkben.

Igyekezzünk más irányból megközelíteni a dolgot, próbáljunk meg változtatni a cselekedeteinken, a gondolkodásmódunkon, így könnyebben elérhetjük majd a célunkat. Az általunk érzett belső hit csakis a miénk, senki sem veheti el tőlünk.

A hitünk teremtő erejével igazán nagy dolgokat érhetünk el az életben! Higgy a céljaidban, és dolgozz az elérésükön, ez a belső erő megteremtésének alapja.

Sok sikert!

és ha hasznos volt az írás, oszd meg az ismerőseiddel is – nyomj egy lájkot!

Kérdésed van? Elakadtál? Itt tudsz írni, és válaszolok!

Az Első

Szia! Attila vagyok, az Első. A Gazdagsag.hu megálmodója és alapítója. A weboldal több weboldal egyesítésével jött létre és fejlődik önállóan tovább. A tanácsom: ne csak olvass, hanem hasznosíts és küzdj meg a céljaidért. Megéri!

Vélemény, hozzászólás?

Legújabb innen - Szellemi és Lelki Gazdagság