Így birkózz meg a vállalkozásod növekedésével járó kihívásokkal!

igy-birkozz-meg-a-vallalkozasod-novekedesevel-jaro-kihivasokkal

Az általad kiépített vállalkozás lassan kinövi kezdeti önmagát? Ez hatalmas eredmény, hiszen azt jelenti, hogy a lehető legjobb úton vagy, hogy minél sikeresebb légy. Most még nagyobb stratégiai hozzáállásra van szükséged, mint valaha, hiszen a növekedés számos problémát és kihívást hoz magával, melyek kezelésére tudatosan kell felkészülnöd.

Fejlődj együtt a vállalkozásoddal!

Ismerd fel időben a buktatókat, hogy a javadra fordíthasd azokat!

Az alábbi útmutatóban a növekvő vállalkozásokat érintő leggyakoribb kockázatokról és hibákról olvashatsz. Azt is megtudhatod, hogyan küzdj meg velük és legyél ezáltal egyre sikeresebb vállalkozó, aki kiválóan teljesít a problémamegoldásban.

Tarts lépést a piaccal!

Amikor elindítottad a vállalkozásod, első körben Te is felmérted a piac igényeit, hogy tisztán láthasd az esélyeidet. A piackutatás azonban nem egyszeri alkalmat jelent, ugyanis az üzleti feltételek folyamatosan változnak és neked lépést kell tartanod velük.

A versenytársaid szüntelenül figyelik a tevékenységeidet, tartsd szemmel őket Te is. Legyen a tiéd a legjobb ajánlat! Ismerd meg a kulcsfontosságú ügyfeleid véleményét, hogy megtarthasd őket. Fejleszd az általad kínált terméket vagy szolgáltatást és legyőzhetetlen leszel.

Mindig tervezz előre!

Az említett piaci változásokra úgy reagálhatsz megfelelően, ha folyton frissíted az üzleti terved. Szerezz új ügyfeleket! Azért, hogy megnyerd őket, ébernek és előrelátónak kell lenned, hogy gyorsan reagálhass minden lehetőségre. Ne feledd, hogy a fejlődésed érdekében olykor kockáztatnod is kell, ez a siker egyik kulcsa. Számolj minden eshetőséggel, készíts készenléti tervet és elemezd ki, hogy merre is halad a vállalkozás. Bármilyen nagy lépésre is készülj, mindent ugyanolyan alaposan tervezz meg, mint egykor a vállalkozásod elindítását.

Légy profi a cash-flow menedzsmentben!

A bevételek és kiadások rendszeres monitorozása kulcsfontosságú. Vedd észre a készpénzes korlátokat és a túlkereskedés buktatóit!

Mindig ellenőrizd vállalkozásod működő tőkéit, hogy maximalizálhasd a szabad pénzáramlást. Ügyelj a hitelkezelésre, a lejárt tartozások szigorú ellenőrzésére és ne engedd, hogy elavult készletek halmozódjanak fel. Ennek kivédésére egyeztess a beszállítókkal a szállítási ciklusok optimalizálása kapcsán vagy válts olyan beszállítókra és rendszerekre, amelyek precízen kezelik a szállítást.

Erősítsd a probléma megoldó képességed!

Vállalkozóként bizonyára Te is tapasztalod, hogy rohamtempóban kell megoldani az újra és újra felmerülő kihívásokat. Ahogy a vállalkozásod növekszik, ez a megközelítés egyszerűen nem lesz működőképes. A növekedéshez meg kell értened a prioritásokat.

Ahelyett, hogy minden problémát egyediként kezelsz, összpontosíts olyan rendszerek és struktúrák kidolgozására, amelyek megkönnyítik a problémakezelést. Gondoskodj az alkalmazottjaid képzéséről és fejlesztéséről, valamint legyél naprakész az új technológiákkal kapcsolatban.

Fejleszd vállalkozásod infrastruktúráját!

Mivel a vállalkozásod egyre nagyobb mennyiségű információt állít elő, olyan rendszereket kell biztosítanod, melyek gond nélkül tárolják és kezelik le a pénzügyi nyilvántartásokat, az ügyfelekkel és egyéb üzleti kapcsolattartókkal folytatott interakciókat, az alkalmazottak adatait és minden mást, amit nyomon kell követned a hatékony működés és a fejlődés érdekében. Gondoskodj minőség-ellenőrzési rendszerekről. Mindezekkel olyan befektetést teszel, amely rövid és hosszú távon egyaránt megtérül.

Legyél kritikus önmagaddal szemben!

Fogadj meg minden tanácsot, ami az épülésedet szolgálja! Azok a képességek, amelyek segítettek beindítani a vállalkozásodat, nem egyeznek azokkal, amelyekre szükséged van a növekedés során. Lásd magad reálisan, ne ess abba a hibába, hogy túlértékeled a képességeidet. Fejleszd magad és sajátíts el olyan készségeket és viselkedésmintákat, melyek révén azzá a valakivé válsz, aki egy folyton növekvő, végtelenül sikeres vállalkozást működtet.

Az Első

Szia! Attila vagyok, az Első. A Gazdagsag.hu megálmodója és alapítója. A weboldal több weboldal egyesítésével jött létre és fejlődik önállóan tovább. A tanácsom: ne csak olvass, hanem hasznosíts és küzdj meg a céljaidért. Megéri!

Vélemény, hozzászólás?

Legújabb innen - Szellemi és Lelki Gazdagság