Így vonulj el a fizikai és érzelmi jólét helyreállításához és újraélesztéséhez!

igy-vonulj-el-a-fizikai-es-erzelmi-jolet-helyreallitasahoz-es-ujraelesztesehez

A tudósok egy ideje tisztában vannak a stressz sejtromboló és egyéb kedvezőtlen élettani hatásaival. Az elmúlt időszak rendkívül megterhelő eseményei komoly nyomás alá helyezték a fizikai és mentális egészséget.

Nem csoda hát, hogy egyre többen keresik a rekreáció alternatíváit, azokat az elvonulási pontokat, ahol testileg és szellemileg újjá varázsolhatják magukat. Nézzük, milyen lehetőségeid adódnak ezen a téren!

Jóga

A jóga rengeteg pozitív élettani hatást fejt ki a test és a lélek számára, népszerűségét éppen ezért nem is szükséges magyarázni. Az izmok nyújtása, az erőfejlesztés, a tartás és a keringés javítása mind-mind a jóga kedvező hatását igazolják.

A gyakorlatok kivitelezéséhez ugyan elég egy szőnyeg, de ha közvetlenül a mesterektől szeretnéd ellesni a mozdulatokat egy egzotikus kikapcsolódással egybekötve, úgy érdemes ellátogatnod a jóga szülőföldjére, Indiába.

Fitnesz

A fitneszre hajlamosak vagyunk pusztán testgyakorlatként, esetleg súlycsökkentő foglalkozásként tekinteni, pedig annál sokkal többről van szó. Kétségtelen, hogy kitűnő fizikai erőnlétet biztosít, kedvező hatással van a szívre, a vérkeringésre, a tüdőre és a teljesítőképességre.

De ezek mellett a fitnesz az egészséges életvitelre is koncentrál, ami a mentális jólét alapját képezi. Ha igazán elszánt vagy, próbáld ki az izlandi, a mongol vagy a japán természeti edzéseket!

Relaxáció

Teljes ellazulás, stresszmentesítés és maximális feszültségoldás. Ez az, amit a különböző meditációs technikák nyújtani tudnak neked. A relaxációs gyakorlatokat nyugodt szívvel végezheted odahaza is, de a szellemi felfrissülés igazán egy svájci gyógyfürdőben, egy finnországi szaunában vagy a Himalájában csúcsosodhat ki. Ha lehetőséged van rá, kösd össze a testi-lelki megújulásod egy kalandos úttal!

Böjt

A böjt napjainkban a reneszánszát éli. Nem véletlenül, hiszen a súlyvesztés mellett a diéta ezen formája erősíti az immunrendszert és tisztítja a szervezetet a nem kívánatos méreganyagoktól. A böjt kedvező élettani hatásait a legújabb kutatások is alátámasztják, egyes tanulmányok pedig egyenesen a rák ellenszereként aposztrofálják.

A böjt idehaza rendkívül nagy hagyományokkal rendelkezik, így ha igazán autentikus környezetben szeretnél hódolni neki, érdemes elvonulnod egy vidéki parasztházba távol a város zajától és forgatagától.

Az Első

Szia! Attila vagyok, az Első. A Gazdagsag.hu megálmodója és alapítója. A weboldal több weboldal egyesítésével jött létre és fejlődik önállóan tovább. A tanácsom: ne csak olvass, hanem hasznosíts és küzdj meg a céljaidért. Megéri!

Vélemény, hozzászólás?

Legújabb innen - Szellemi és Lelki Gazdagság