Meggyőzés – Befolyásolás – Megnyerés – íme 2014 első „must read” könyve!

Miklovecz Norbert: - Meggyőzés - Befolyásolás – Megnyerés
Miklovecz Norbert: - Meggyőzés - Befolyásolás – Megnyerés

Nagyon kevés, a gyakorlatban is jól használható könyv kapható a hazai piacon marketing, vagy a marketinget érintő témában. Ennek egyik oka az, hogy mire egy trendi külföldi könyvet valaki itthon átfordít és árulni kezd, addigra a könyvben lévő információk egy része el is avul. A másik ok pedig az, hogy ami angol területen 100%-ig működik, az a hazai piacon nem biztos.

Miklovicz Norbi „Meggyőzés Befolyásolás Megnyerés” könyvének ezért is örültem, mert magyar marketinges mutatja be magyarul a magyar üzleti élet sajátosságait, és az itthon sikerrel alkalmazható vevőszerző, ügyfélszerző megoldásokat.

Nagy volt a kísértés, hogy a hazai piac más könyveivel hasonlítgassam össze pár illusztráció segítségével, ez azonban nem lett volna korrekt, mert sem tartalmi mennyiségben, sem minőségben nem lettek volna ellenfelei a jelenleg kezemben lévő könyvnek.

Miklovecz Norbert: - Meggyőzés - Befolyásolás – Megnyerés
Miklovecz Norbert: – Meggyőzés – Befolyásolás – Megnyerés

Mit találsz benne?

Gyakorlatilag minden olyat megtalálsz benne, ami ahhoz kell, hogy meggyőző személyiséggé válj és ezt forintra is tudd váltani. Biztos van olyan konkurensed, akinek a szolgáltatása, terméke a tiednél sokkal rosszabb, mégis ő jár jobb autóval, szebb háza van, és a profitja is többszöröse a tiednek, egyszerűen azért, mert ő jobban képes eladni magát.

A Meggyőzéskönyv erre jelent kiváló megoldást.

Őszinte leszek: képtelenség egy posztban bemutatni a teljes könyvet, mert maga  a tartalomjegyzék is négy A/4-es oldalra fér rá, ezért inkább idézek egy részletet.

„… a könyvben meggyőzésről, befolyásolásról, rábeszélésről … esik szó,  de … nem teszünk különbséget ezen fogalmak között.

Nem azért, mert az eltérés árnyalatnyi, hanem mert mindegyiknek azonos a célja: egy olyan közös állapotot elérni, amely mindkét félnek eredményt, előrejutást jelent. Mindezt úgy, hogy 100 százalékig kontrolláljuk a tárgyalás, a megbeszélés minden mozzanatát.

A könyvben e bekezdés kivételével nem esik szó a manipulációról, mert annak ellenére, hogy létezik etikus manipuláció, (nap mint nap használjuk, vagy szenvedünk tőle) ezt a magyar üzleti világ elítéli, elhatárolódik tőle.

Ez egy gyakorlati üzleti-gazdasági kézikönyv, tehát nem esik szó a politikai propagandáról, demagógiáról sem. ”

A könyv igazán remek évkezdő választás a 2014-es üzleti sikerekhez. Ez mindössze 10 kérdés abból a több százból, amire választ kapsz a Meggyőzéskönyből:

  1. Mire figyeljek oda, mi csökkenti a befolyásolás sikerét?
  2. Mit érhetek el azzal, ha profi meggyőzővé válok?
  3. Hogyan lehetek meggyőző előadó?
  4. Hogyan kell a másikat rádöbbenteni valamire?
  5. Hogyan kell „elterelni”?
  6. Hogyan építhetek lojális követőtábort?
  7. Mitől válik számomra sikeressé egy tárgyalás?
  8. Mikor és mit viseljek az üzleti életben?
  9. Hogyan ismerhetem fel mások pozitív reakcióit?
  10. Milyen mindig nyerő mondatok és stílusokat alkalmazzak tárgyaláskor?

Jó olvasást, és sok sikert az alkalmazásához!

Ide kattintva tudod megrendelni,  ráadásul ha a „Megjegyzes” részbe beírod, hogy „motivator„, 10% kedvezményt kapsz a könyv árából .

Ha pedig tetszett a poszt, oszd meg másokkal is, nyomj egy lájkot!

Az Első

Szia! Attila vagyok, az Első. A Gazdagsag.hu megálmodója és alapítója. A weboldal több weboldal egyesítésével jött létre és fejlődik önállóan tovább. A tanácsom: ne csak olvass, hanem hasznosíts és küzdj meg a céljaidért. Megéri!

Vélemény, hozzászólás?

Legújabb innen - Szellemi és Lelki Gazdagság