Mit is jelent pontosan lelki gazdagnak lenni?

mit-is-jelent-pontosan-lelki-gazdagnak-lenni

Egy olyan személy, aki a fejlődésben hisz, egy ponton felteszi magának a kérdést: hogyan lehetek lelkileg és anyagilag egyaránt gazdag? Hogyan teremthetem meg az egyensúlyt az életemben a fizikai és a szellemi dolgok között?

Kérdésed van? Elakadtál? Itt tudsz írni, és válaszolok!

A vállalkozásunk sikerét a belső békénk motiválja

Sokan úgy gondolják, hogy amennyiben egyfajta spirituális útra lépnek, az kizárja az anyagi siker megszerzésének lehetőségét. Néhány tanítás ugyanis úgy értelmezhető, miszerint a lelki kiteljesedés egyúttal a fizikai dolgok terhétől való megszabadulást jelenti.

Ez azonban inkább egyfajta lesarkított álláspontot takar, hiszen minden az egyensúlyon múlik. Természetesen megtörténhet, hogy valaki ebben az értelmezésben találja meg a kiteljesedést, azonban szükségtelen rosszul érezned magad olyankor, ha úgy érzed, hogy, számodra fontos az anyagi fejlődés.

A lelki növekedés és a pénzügyi siker ugyanis nem zárják ki egymást, sőt, valójában remekül kiegészíti egyik tényező a másikat, amennyiben megfelelően kezeled a bennük rejlő prioritásokat.

Fizikai világban élünk, az anyagi gondok számos lelki probléma forrásaivá válhatnak. Próbáld meg elfogadni, hogy semmi rossz nincs abban, ha anyagi sikereket érnél el.

Mindenekelőtt azonban vegyél egy nagy levegőt, csendesedj el, sajátíts el meditációs technikákat és fókuszálj a belső hangodra. Ismerkedj meg önmagaddal, illetve a vágyaiddal, majd formáld át azokat célokká. Hagyd, hogy megnyíljon az elméd a lehetőségek irányába és engedd el a félelmeidből felállított korlátokat.

Amint tisztában leszel azzal, hogy merre is tartasz; amint megérted, hogy az anyagi sikerek a tiszta és tudatos gondolkozás természetes kivetülései lehetnek, az üzleti életben is magabiztosabb leszel. Könnyed, mégis tudatos hozzáállással teszel megfelelő lépéseket és szabadon élvezed az általad megteremtett gyümölcsöző egyensúlyt.

A lelki gazdagság belülről fakad, mellyel te magad rendelkezel. Alakítsd át a gondolkozásodat és hangold rá a belső fókuszt az anyagi tisztánlátásra, hogy ideális pénzügyi döntéseket hozhass.

Természetesen számtalan külső tényező áll majd az utadba, hiszen az élet tele van kihívásokkal, de amint megtaláltad ezt a belső lelki gazdagságot, egyre magabiztosabban és gyakorlatiasabban váltod be azt egyfajta anyagi növekedésre.

Kérdésed van? Elakadtál? Itt tudsz írni, és válaszolok!

Az Első

Szia! Attila vagyok, az Első. A Gazdagsag.hu megálmodója és alapítója. A weboldal több weboldal egyesítésével jött létre és fejlődik önállóan tovább. A tanácsom: ne csak olvass, hanem hasznosíts és küzdj meg a céljaidért. Megéri!

Vélemény, hozzászólás?

Legújabb innen - Szellemi és Lelki Gazdagság