A pozitív teremtés tudománya – Te is légy végre pozitív személyiség!

A pozitív teremtés tudománya - Te is légy végre pozitív személyiség!

Azok közé tartozol, akik mosollyal kezdik a napot? Vagy inkább csak vágysz arra, hogy olyan ember legyél, aki mindig jó kedélyű, mosolygós, vidám?

Kérdésed van? Elakadtál? Itt tudsz írni, és válaszolok!

Dönthetsz a boldog élet, a pozitív hozzáállás mellett, de talán többet kell tenned ezért, mint másoknak: ugyanis a pozitív életszemlélet titkának egy része az agyműködésben rejlik. Ha ezt megérted, máris könnyebb lesz harcolni a szebb életért!

Nagyon sokan vannak olyanok, akik egész életükben küszködnek a pozitív gondolatokért, érzésekért. Bár tudják, hogy ha jelentkeznek a negatív érzelmek, akkor azokat át kellene alakítaniuk pozitív érzelmekké, a szándék leginkább csak szándék marad.

A pozitív teremtés tudománya - Te is légy végre pozitív személyiség!

A Vonzás Törvénye hívők szerint amit gondolsz, azt fogod létrehozni. Ahhoz, hogy ezt mélyrehatóbban megérthesd, meg kell ismerned a törvény alapját: azaz a szív és az agy kölcsönhatására kialakuló agyi kémiai folyamatokat.

A szív és az agy megállás nélküli összeköttetésben áll egymással, így az egymás közötti jelküldés folyamatos.

A közhiedelem szerint az életet az agy irányítja. Az igazság viszont inkább az, hogy a szív a pozitív teremtés epicentruma. Amíg a harántcsíkolt/akaratlagos izmok az agytól kapják a jeleket, addig valójában a szív az, amely a háttérből irányítja a sima/akaratlan izmok működését.

A szív neuropeptideket hoz létre, amelyek olyan kis fehérjeszerű molekulák, melyeket a neuronok életéhez szükségesek, ugyanis ezek felhasználásával kommunikálnak egymással. Ezek a neuropeptidek azok a “tápanyagok”, amelyeket az agy a valóság megteremtésére használ, ez hozza létre az érzelmeket vagy azt az energiát, amely visszatükrözi ezen neuropeptidek létállapotát.

Valamennyi érzelemnek van fizikai érzete is a testben, amely azoktól a neuropeptidektől származik, amelyeket a szív pumpált bele a vérkeringésbe. A szívünk megmondja az agyunknak, hogy miként reagáljon, mit tegyen.

Az agysejteknek vannak olyan receptoraik, amelyek azért jönnek létre, hogy feldolgozzák azokat a neuropeptideket, amit kapnak a szíven keresztül. Ezek a receptorok úgy alakulnak ki, hogy el tudják fogadni a táplálékot, és könnyen hozzászokjanak. Tehát ezekhez az érzelemfajtákhoz mi magunk vagyunk hozzászokva.

Ha megváltoztatjuk azt a táplálékfajtát, ami az agyunkat táplálja, akkor az agyunk olyan új transzmittereket (ingerületátvitelben szerepet játszó kémiai anyagokat) tud alkotni, melyek az új táplálék fogyasztásához alkalmazkodnak. A régiek helyére képződő új transzmitterek azon táplálékhoz alkalmazkodnak, melyek képesek pozitív érzéseket létrehozni.

Összefoglalva

A pozitív gondolkodás termeli a pozitív energiát, és ez pozitív valóságot teremt az ember számára.

Különböző agytornával, technikával segíthetsz az agyadnak, hogy a pozitív valóság felé vezető utat könnyebben megtehesd, kiegyensúlyozottabban vészeld át az átalakulás során kialakuló csúcs- és mélypontokat.

 Hogyan lehetsz végre pozitív?

  • Meditálj! Szinte az összes lelki átalakulás első helyén a meditációt találod, és nem véletlenül: a szívközponthoz való eljutást másként szinte lehetetlen elérni.
  • Legyél szerelmes! A szerelem az egyik legnagyobb örömforrás.
  • Hallgass magasztos zenéket! Olyan zenéket hallgass, melyek jó érzéseket keltenek benned. Azzal ne törődj, hogy mások mit gondolnak, vagy mondanak.
  • Nevess! Találkozz gyakran a pozitív beállítottságú barátaiddal és érezd jól magad. Jó megoldás az is, ha komédiasorozatot nézel, vagy egy vígjátékot a moziban.
  • Mosolyogj! Próbáld ki most: mosolyogj, és figyeld a felszabaduló energiát. Mosolyogj mindenkire, akivel találkozol, és figyeld meg, hogy visszamosolyog-e. Ha sikerül és visszamosolyog máris jól fogod magad érezni.
  • Táncolj! A tánc nagy mennyiségű endorfint szabadít fel. Táncolj felszabadultan, így még több boldogsághormon termelődik benned.
  • Napozz sokat! A Nap hatása bizonyítottan elűzi a negativít gondolatokat. Ha olyan helyen élsz, ahol kevés a napsütés, akkor vedd elő a képzeletedet és gondold azt, hogy napsütötte tengerparton napozol.
  • Készíts pozitív emlékeztetőket! Helyezz el boldogságcetliket mindenhova, még az ágyad mellé is. Így mikor felébredsz máris pozitív gondolatokkal találkozol, és emlékeztetnek arra, hogy mit akarsz elérni. Bármilyen pozitív gondolatokat megfogalmazhatsz, indításként kezd ezzel: „Boldog vagyok, egészséges vagyok, és szabad vagyok.”

Sok sikert!

Ha pedig hasznos volt az írás, oszd meg másokkal is -nyomj egy lájkot!

Kérdésed van? Elakadtál? Itt tudsz írni, és válaszolok!

Az Első

Szia! Attila vagyok, az Első. A Gazdagsag.hu megálmodója és alapítója. A weboldal több weboldal egyesítésével jött létre és fejlődik önállóan tovább. A tanácsom: ne csak olvass, hanem hasznosíts és küzdj meg a céljaidért. Megéri!

Vélemény, hozzászólás?

Legújabb innen - Szellemi és Lelki Gazdagság