Pozitív visszajelzés a munkahelyen. Miért fontos és hogyan add át?

pozitiv-visszajelzes-a-munkahelyen-miert-fontos-es-hogyan-add-at

A pozitív visszajelzés egy olyan kommunikációs eszköz, amely elismeri mások erősségét, sikerét vagy elért eredményét. Kifejezése és fogadása mindkét fél számára előnyökkel jár.

Kérdésed van? Elakadtál? Itt tudsz írni, és válaszolok!

Bár a pozitív visszajelzés alá-fölérendeltségi viszonyt sugallhat, a kollektíva és a csoportszellem erősítését is szolgálhatja. Nézzük, hogyan használhatod hatékonyan a pozitív visszajelzést!

Annak érdekében, hogy a pozitív megerősítésed hatékony legyen, nem árt ha tisztában vagy néhány alapvetéssel. Először is mindig figyelj a részletekre, hogy a befogadó megérthesse, mik voltak azok a pontok, amik dicséretet érdemelnek.

Habár a visszajelzésnek minden esetben az egyénre és az adott szituációra kell fókuszálnia, akad néhány bevált módszer, amelyek támogathatnak téged a visszajelzés megfogalmazásában.

6 lépés a pozitív visszajelzés megfogalmazására a munkahelyeden

  1. Mindig törekedj rá, hogy a pozitív viselkedést összekapcsold a munkahelyi eredményekkel. Ezzel erősíted a munkatárs elhivatottságát.
  2. A megerősítés és az esemény között a lehető legrövidebb idő teljen el. Napokkal, esetleg hetekkel később már nem éred el a várt eredményt.
  3. Ha csak lehetséges a pozitív visszajelzést az egész kollektíva előtt kommunikáld. Ez nem csupán a dicsérendő munkatárs önbizalmát növeli, de példát ad a többieknek is.
  4. Légy konkrét és a lehető legaprólékosabb a megfogalmazásban. Így támpontokat adhatsz a címzettnek a jövőbeli helyzetekben történő eligazodásban.
  5. Ne használd a pozitív visszajelzés eszközét minden nüansznyi eseményre. Ne feledd, ez a fajta kommunikáció egy viselkedési minta megerősítésére szolgál. Ha pusztán hálás vagy valamiért, elég, ha megköszönöd.
  6. Kerüld a leereszkedő hangnemben történő visszajelzést. Ez minden szituációban lényeges, de különösen akkor, amikor a dicsérendő fél magasabb pozícióban van nálad.

Sokan esnek abba a hibába, hogy a pozitív megerősítést vagy az építő kritikát az éves teljesítményértékelésre tartogatják. Ez a legnagyobb hiba, amit elkövethetsz!

A reakciónak minden esetben a visszacsatolást kiváltó esemény közvetlen közelében kell elhangoznia. Ha lehetőséged van rá azonnal, de legalább a nap folyamán, illetve másnap. A napok múlásával ugyanis a visszajelzés elveszíti megerősítő funkcióját, a címzett már nem lesz képes összekötni a magatartást a pozitív kommunikációval.

Kérdésed van? Elakadtál? Itt tudsz írni, és válaszolok!

Az Első

Szia! Attila vagyok, az Első. A Gazdagsag.hu megálmodója és alapítója. A weboldal több weboldal egyesítésével jött létre és fejlődik önállóan tovább. A tanácsom: ne csak olvass, hanem hasznosíts és küzdj meg a céljaidért. Megéri!

Vélemény, hozzászólás?

Legújabb innen - Szellemi és Lelki Gazdagság