A sikerre vivő cselekvés 9 aranyszabálya

A sikerre vivő cselekvés 9 aranyszabálya

Siker: minden ember vágyik rá, mindenkinek szüksége van rá, és mindenkinek mást jelent. Sikereket el lehet érni a családban, a konyhában, sportolás közben, de akár a hétköznapi élet legapróbb részleteiben is. Nem mellékesen pedig a szakmai életben is.

Többnyire azokat az embereket tartjuk sikeresnek, akik elérték a céljaikat. Bárki lehet sikeres, akinek vannak céljai, akar és képes változtatni, és hajlandó megfizetni ennek a változásnak az árát.

Célok, tervezés

A célok visznek minket előre, ezek adnak értelmet az életünknek. Érdemes tudatosan tervezni a célokat, látni magunk előtt, mit és hogyan szeretnénk. Érdemes kipróbálni a vonzás törvényét is (sokaknak hihetetlen), de egy próbát megér. Minél aprólékosabban képzeljük el a céljainkat, annál nagyobb eséllyel vonzzuk be őket a tetteink által.

A sikerre vivő cselekvés 9 aranyszabálya

Törekedjünk a pozitív gondolkodásra!

A tervezés fázisa nem kis munka. Fizikailag és lelkileg, pszichikailag egyaránt. Nagyon fontos az önismeret! Ismernünk kell a határainkat és a képességeinket!

Ha olyan terveket dédelgetünk, melyek magasan meghaladják ezeket, könnyen belebukhatunk. Azonban ha odafigyelünk önmagunkra, és reális célokat tűzünk ki, idővel a határaink nőni fognak, a képességeink pedig fejlődnek.

A változás és a változtatás

Ha már megvan a célunk, hiszünk magunkban, el akarjuk érni azokat, akkor itt az ideje a változtatásnak. Hozzá kell szoknunk, hogy ha valamit el akarunk érni, akkor változnunk, változtatnunk kell. Ki kell lépnünk a komfort zónánkból. Az ismerős, megszokott területünkből.

Merni kell felfedezni az ismeretlent, de fontos, hogy ezt mindenki a maga tempójában tegye, mert a túl nagy lépések könnyen kudarcélményhez vezethetnek. Kis lépésekkel kis sikereket érhetünk el, melyek önbizalmat adnak, és egyre nagyobb célokat fogunk kitűzni magunk elé, melyek újra változtatásra kényszerítenek bennünket.

Itt merül fel az a bizonyos ár, amit meg kell fizetnünk a sikereinkért. Nem csak pénzt, de időt és energiát is bele kell fektetnünk. Lehet, hogy éppen a családunkkal töltött idő lesz kevesebb emiatt.

Mit vagy hajlandó megtenni a sikered érdekében?

A cselekvés és a gondolat

Boér Tamás sikertervező szerint minden siker alapja a következő:

 1. Bármi, amire vágysz, csak úgy jöhet létre, hogy teszel is érte. Ez cselekvést jelent.
 2. 2. Minden cselekvés a test egyes izmainak összehúzódásaiból és ellazulásaiból áll.
 3. Az impulzust az izmoknak – összehúzódásra vagy ellazulásra – az idegpályákon keresztül az agy küldi.
 4. Az agy a benne levő gondolatok függvényében küld ilyen vagy olyan cselekvést eredményező impulzust.

A sikerre vivő cselekvés 9 aranyszabálya:

 1. Nincs emberi cselekvés gondolat nélkül.
 2. Minden cselekedet irányítója a gondolat.
 3. Az is cselekvés, ha nem cselekszel.
 4. A gondolatok előbb-utóbb cselekvésben nyilvánulnak meg, ami eredményeket fog létre hozni.
 5. Azért cselekszel úgy, ahogy, mert úgy gondolkodsz, ahogy.
 6. Egy gondolat soha nem az abszolút igazság.
 7. A te feladatod válogatni a gondolataid között, hogy megvizsgáld, mi az a gondolat, ami az álmaidat szolgálja és mi az, ami nem.
 8. Azt a gondolatot, ami az álmaidat szolgálja, megtartod és erősíted.
 9. Azt a gondolatot, ami az álmaid ellenében hat, lecseréled.

A sikerért bizony tenni kell!

A logika egyszerű: ha azt szeretnénk, hogy tiszta legyen az otthonunk, ki kell takarítani. Ha szép virágokat szeretnénk a kertünkbe, meg kell dolgoznunk érte.

De még a szerencséhez is kell egy kis cselekvés, mert ha pl. nem megyünk el a lottózóba megjátszani a számainkat, biztosan nem fogunk nyerni a lottón. (Vagy ha nem vesszük elő a telefont, és pötyögjük be az sms-lottóhoz szükséges karaktereket.)

A sikeres ember nem halogatja a tennivalóit.

Amit ma megtehetsz, azt tedd is meg! Ha holnapra halasztod, akkor sem fogja senki megtenni helyetted, ráadásul holnap annyival több dolgod lesz, és ugye nem vagy a saját céljaid ellen?

Sok sikert!

És ha hasznos a poszt, oszd meg a többiekkel is – nyomj egy lájkot!

Az Első

Szia! Az Első vagyok, a Gazdagsag.hu megálmodója és alapítója. A weboldal több weboldal egyesítésével jött létre és fejlődik önállóan tovább. A tanácsom: ne csak olvass, hanem hasznosíts és küzdj meg a céljaidért. Megéri!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címed nem lesz közzétéve.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Legújabb innen - Szellemi és Lelki Gazdagság