Szervezettebb mindennapokra vágysz? Ezeket a szokásokat érdemes felvenned!

szervezettebb-mindennapokra-vagysz-ezeket-a-szokasokat-erdemes-felvenned

Biztosan minden ember feltette már magának a kérdést, hogy miért olyan fontos a napi rutin kialakítása?

Kérdésed van? Elakadtál? Írj, és segítek!

Tény, hogy a szokások által strukturáltabbá tehetők a mindennapok, segít megőrizni a belső békét, könnyebben kezelhetővé válnak a stresszes helyzetek, sőt tovább fenntartja a motivációt is a céljok elérésében.

A számodra legkedvezőbb és legtöbb eredménnyel járó mindennapi rutinok megtalálása nagyon szórakoztató folyamat lehet, mindez csupán hozzáállás kérdése.

szervezettebb-mindennapokra-vagysz-ezeket-a-szokasokat-erdemes-felvenned

Kelj korán!

Még akkor is, ha csábító lenne néhány perccel tovább aludni, kelj fel korábban, hogy több időd legyen minden nap.

Ez egy olyan szokás, amely a legtöbb embertől sok energiát igényel, de ha egyszer rászoksz, nagyon felemelő érzés lesz. Ahhoz, hogy szorosan nyomon tudd követni az előrehaladást, írd le minden nap, hogyan érzed magad, hogyan változik a közérzeted.

Minden nap olvass!

Egyszerűen határozd el magad, hogy a mai naptól kezdve 15-30 percet olvasásra szánsz és ígérd meg szigorúan be is tartod az új szokásod. Persze ne valami bulvárlap legyen az, inkább egy olyan könyv, amitől több lehetsz, amiből tanulhatsz.

Reggelizz tudatosan!

Ha az a fajta ember vagy, aki egyáltalán nem reggelizik, vagy csak gyorsan bekakodja az ételt, akkor a tudatos reggelizést rutinná kell tenned. Élvezned kell már a reggeli elkészítését, sőt kényeztetni magad olyan ételekkel, amelyek valóban a kedvenceid.

Jógázz!

Ha egész nap csak ülsz az íróasztalodnál vagy a kanapén, az előbb-utóbb rengeteg kellemetlenséghez vezet. A feszültség és a hátfájás ilyenkor gyakori panaszok. Ezért válassz ki egy időpontot, és minden nap végezd el azokat a jógagyakorlatokat, amelyek a legszimpatikusabbak számodra.

Eleveníts fel pár régi kapcsolatot!

Hívd fel újra a szüleidet, vagy vedd fel a kapcsolatot rég nem látott barátaiddal. Légy nagyon tudatos, valóban jelentkezz be valakihez minden nap.

szervezettebb-mindennapokra-vagysz-ezeket-a-szokasokat-erdemes-felvenned

Tanulj valami újat!

Biztosan van valami, amit már régóta szeretnél megtanulni. Nem számít, hogy egy új hangszerről vagy egy idegen nyelvről van szó: itt az ideje, hogy átültesd a gyakorlatba.

Eleinte csak néhány napot válassz ki a héten, amikor elkötelezed magad, hogy valami újat tanulsz. Természetesen, ha rájössz, milyen szórakoztató, minden nap gyakorolhatod.

Sportolj!

Ez a tipp hasonlít a jógához: a testmozgás jót tesz testnek és léleknek egyaránt. Miután kitisztult a fejed, friss gondolatokkal mehetsz vissza dolgozni.

Meditálj!

A meditáció nagyszerű módja annak, hogy egyszerűen kikapcsolódj, és magad mögött hagyd a mindennapokat. Ha még soha nem csináltál ilyet, néhány egyszerű gyakorlattal kezdj.

Kezdd a napot offline!

Légy őszinte magaddal: mennyi időt töltesz el naponta az interneten? Alighanem túl sokat és bizonyára ennek a rutinnak a kialakítása a legnehezebb minden ember életében, viszont ez hozza a legtöbb eredményt is. Legalább az ébredés utáni első két órát szenteljük offline életünknek!

Írj le három dolgoz, amiért hálás vagy!

Vezess hálanaplót és minden este írj bele három dolgot, amiért hálás lehetsz. Ez segít folyamatosan a pozitív élményeken tartani a fókuszt, aminek következményeképpen megváltozik az életed.

Forrás

Kérdésed van? Elakadtál? Ír, és segítek!

Az Első

Szia! Attila vagyok, az Első. A Gazdagsag.hu megálmodója és alapítója. A weboldal több weboldal egyesítésével jött létre és fejlődik önállóan tovább. A tanácsom: ne csak olvass, hanem hasznosíts és küzdj meg a céljaidért. Megéri!

Vélemény, hozzászólás?

Legújabb innen - Szellemi és Lelki Gazdagság