Valóban létezik az életre szóló barátság? A szakértők elárulják a legjobb barátság titkát!

valoban-letezik-az-eletre-szolo-baratsag-a-szakertok-elaruljak-a-legjobb-baratsag-titkat

Egy életen át tartó barátság fenntartása bizony emberpróbáló feladat. Egy 2009-ben napvilágot látott tanulmány rámutatott, hogy a barátságok jellemzően csupán hét évig tartanak ki. Mint minden emberi kapcsolatért, a barátságért is dolgozni kell, de szerencsére egy szakértői csoport felfedte, hogy miként teheted tartóssá.

Kérdésed van? Elakadtál? Írj, és segítek!

1. Tegyétek nyitottá a kommunikációt

Bár nincs két egyforma barátság, a hosszú kapcsolatok alapja minden bizonnyal a kristálytiszta kommunikáció. Tudnotok kell, hogy az élet és a világ körülöttetek dinamikusan változik, így folyamatosan beszélnetek kell az elvárásaitokról, a vágyaitokról és az igényeitekről. Mindkettőtöknek megvan a lehetősége arra, hogy közölje az érzéseit – mondta el Lori Harder író, műsorvezető.

2. Ne ítélkezzetek

Egytől egyig mindenki arra vágyik, hogy a barátságban kiteljesedjen és önmaga legyen anélkül, hogy tartania kellene az ítélkezéstől. A hitelesség masszív alapot biztosít a barátság elmélyüléséhez. Tehát, ha egy életre szóló társat szeretnél magad mellé, akkor fogadd el a barátodat olyannak, amilyen – húzta alá Deborah A. Olson okleveles életmód-tanácsadó.

3. Hallgassátok meg egymás

Carolyn Birsky coach szerint a tartós barátság alapja a hallgatás. A másik fél problémájának, örömének, bánatának figyelemmel kísérése ugyanis azt sugallja: Itt vagyok, rád koncentrálok, öntsd ki a szíved nekem. Birsky rámutatott, hogy a legtöbben olyan emberekkel szeretjük körülvenni magunkat, akiknek fontosak a gondolataink.

4. Maradjatok következetesek

A következetességre való törekvés az első számú olyan dolog, ami örök érvényűvé kovácsol egy barátságot – nyilatkozta Nicole Zangara író. Ha valaki csupán akkor bukkan fel, amikor neki kényelmes, az arról árulkodik, hogy nem vagy fontos neki. Ám ha a barátod következetesen hozzád hasonló energiákat fektet a kapcsolatba, akkor a szál erős marad köztetek.

5. Tartsátok a kapcsolatot

Mindenki elfoglalt, mindenkinek vannak kötelezettségei és feladatai. De ez nem lehet mentség egy baráti kapcsolat elhanyagolására. Egy gyors üzenet a közösségi oldalakon, egy pár perces telefon mindig belefér – hangsúlyozta Kailee Place életvezetési tanácsadó. A szakember hozzátette: erőfeszítéseket kell tenned és ki kell mutatnod, ha egy személy fontos neked. A barátság, az emberi kapcsolatok ápolása egy döntés, ami egyedül rajtad múlik.

Kérdésed van? Elakadtál? Ír, és segítek!

Az Első

Szia! Attila vagyok, az Első. A Gazdagsag.hu megálmodója és alapítója. A weboldal több weboldal egyesítésével jött létre és fejlődik önállóan tovább. A tanácsom: ne csak olvass, hanem hasznosíts és küzdj meg a céljaidért. Megéri!

Vélemény, hozzászólás?

Legújabb innen - Szellemi és Lelki Gazdagság