Világhírű nők, akiket egykor kirúgtak az állásukból, mégsem adták fel a harcot

J. K. Rowling, Oprah Winfre, Kate Walsh
J. K. Rowling, Oprah Winfre, Kate Walsh

„Csak rajtad áll, hogy milyenné teszed az életed. Rendelkezésedre áll minden eszköz és erőforrás. Tőled függ, használod-e őket.” – Cherie Carter-Scott

Kérdésed van? Elakadtál? Itt tudsz írni, és válaszolok!

Elbocsájtottak az állásodból és nem tudod, hogy mihez kezdj az életeddel? Céltalanul bolyongsz, anyagilag kilátástalan a helyzeted, az önbizalmad pedig óriási csorbát szenvedett? Számos nő érzi azt a kirúgása után, hogy összedőlt a világ, ám nem lenne szabad ennyire elkeseredni!

Amikor valami véget ér, az mindig egy új kezdet elejét jelenti!

Ne hagyd, hogy az önbizalmad teljesen lerombolódjon, éld meg másként a nehéz időszakot.

Hogy lásd, nem csak a levegőbe beszélek, bemutatok Neked néhány nőt, akik egykoron, – hozzád hasonlóan – elveszítették az állásukat, mégis talpra tudtak állni és világhírre tettek szert.

J. K. Rowling, Oprah Winfre, Kate Walsh
J. K. Rowling, Oprah Winfre, Kate Walsh

J. K. Rowling (a Harry Potter írója)

Gondoltad volna, hogy J. K. Rowling egykor egy egyszerű titkárnőként dolgozott? Pedig így volt, egészen addig, amíg a főnöke ki nem rúgta. Az ok az volt, hogy Rowling túlságosan sokat álmodozott a munkaidejében.

A munkahelyi kudarc után azonban Rowling nem tört meg, hanem kihasználta a lehetőséget, hogy elméje végre szabadon szárnyalhasson.

Az élénk fantáziájának köszönhetjük azt, hogy megszületett a Harry Potter című sikerkönyv. Ha a főnöke nem rúgta volna ki, akkor valószínűleg J. K. Rowling még ma is az íróasztala mögött ücsörögne, és csak álmodozna arról, hogy egyszer híres lesz.

Ha pozitívan szemléljük J. K. Rowling elbocsájtását, akkor úgy is fogalmazhatunk, hogy a munkahelyi kudarca segítette őt hozzá ahhoz, hogy világhírű íróvá válhasson. Mára többmilliárd dollárral és világhírrel büszkélkedhet J. K. Rowling, tehát jól tette, hogy élete mélypontján nem adta fel a harcot. Mert küzdeni az álmaiért, cselekedett és győzött!

Kate Walsh (Grace Klinika)

Szintén hitének és erejének köszönheti Kate Walsh is azt, hogy mára sikeressé és ismertté válhatott. Meglepő, de a Grace Klinika híres színésznője egykor a Burger Kingben dolgozott, mint egyszerű pincérnő, és ekkor még valószínűleg csak álmodozott a sikerről és a világhírről.

Azonban, a főnöke úgy döntött, hogy kirúgja állásából a gyönyörű Kate-t, aki eleinte valószínűleg pontosan azt élte át, amit Te magad is a munkanélküliség idején. Ám Kate végül megrázta magát, talpra állt, a karrierje pedig egy csapásra elkezdett felfelé ívelni.

Megkapta dr. Addison Montgomery szerepét a hazánkban is vetített Grace Klinika című sorozatban, innentől kezdve pedig nem is volt megállás. Mára, világhírre tett szert, és a Grace Klinikában nyújtott lenyűgöző szerepléséért külön sorozatot is készítettek vele, amely a Doktor Addison címet kapta.

Lenyűgöző sikerét annak köszönheti, hogy nem adta fel a harcot a munkájában bekövetkezett törés után. A kirúgása valószínűleg hozzásegítette ahhoz, hogy végül elérje valódi célját az életben. Sikeres, gazdag és híres nő lett.

Oprah Winfre (The Oprah Winfrey Show)

J. K. Rowling és Kate Walsh mellett ejtsünk pár szót Oprah Winfrey-ről is. Igen, a médiakirálynő is volt egyszerű, munkanélküli nő, aki szintén kilátástalannak ítélte meg a helyzetét, miután elküldték. Oprah 1977-ben a 6 órás hírekben szerepelt, ám kirúgták állásából.

Winfrey azonban nem hagyta, hogy élete zátonyra fusson, megrázta magát és elindult álmai útján. Azon az úton, amely végül elvezette őt a sikerhez, a hírnévhez, és a gazdagsághoz. Nem adta fel az álmait, nem veszítette szem elől a célját, amit mindig is el akart érni.

Híres tévés szereplővé akart válni, és a hite elég erős volt ahhoz, hogy egy-egy vesztes csata ne állja útját. Mára világhírű lett, komplett médiabirodalmat épített ki, és neve egybeforrt a beszélgetős műsorokéval. Oprah Winfrey kitartó volt, így mára, a legbefolyásosabb médiaszereplők listájára is felkerülhetett. Megérte hát harcolnia az álmaiért.

E 3 nő lenyűgöző pályafutása nem egyedülálló: rajtuk kívül számtalan olyan nő van a világon, akik sikeressé és gazdaggá váltak.

Mertek harcolni az álmaikért, nem adták fel a küzdelmet még akkor sem, amikor munkanélkülivé váltak. Nem törtek össze, hanem erőt merítettek a kudarcokból, így még motiváltabban tudtak előre haladni a sikerhez vezető úton.

Ne add fel Te sem a küzdelmet, Te is lehetsz végül sikeres – még akkor is, ha jelenleg úgy érzed, hogy kilátástalan az életed. Rázd meg magad és állj talpra Te is!

Sok sikert!

És ha tetszett az írás, oszd meg a többiekkel is – nyomj egy lájkot!

Kérdésed van? Elakadtál? Itt tudsz írni, és válaszolok!

Az Első

Szia! Attila vagyok, az Első. A Gazdagsag.hu megálmodója és alapítója. A weboldal több weboldal egyesítésével jött létre és fejlődik önállóan tovább. A tanácsom: ne csak olvass, hanem hasznosíts és küzdj meg a céljaidért. Megéri!

Vélemény, hozzászólás?

Legújabb innen - Szellemi és Lelki Gazdagság