A tudomány elmagyarázza, hogyan hat az agyadra, ha nem alszol eleget!

Az alvás fontossága mindannyiunk előtt ismert. Ilyenkor a test lényegében újraindul, az izmaid pihennek, az agyad pedig kitisztítja a nap folyamán összegyűlt, felesleges információt. Akár álmatlanságtól szenvedsz, akár a napi bokros teendőid miatt növeled az ébren töltött órák számát, az alvásmegvonás érdekes

Neurodegeneratív betegségek kezelését jelentheti be idén a NervGen

A kanadai NervGen biotechnológiai vállalat a közelmúltban megkezdte az idegregenerációs kezelésekkel összefüggő 1. fázisú klinikai teszteléseket. A cég egyedülálló technológiával kezelné a gerincvelő sérülése következtében kialakuló betegségeket, illetve az olyan neurodegeneratív rendellenességeket, mint az Alzheimer-kór vagy a sclerosis multiplex.

A Freshage kutatásai reményt adhatnak az Alzheimer-kóros betegeknek

A Valenciai Egyetem kutatócsapata, a Freshage kulcsfontosságú vizsgálatokat folytat az egyik legveszélyesebb neurodegeneratív megbetegedés, az Alzheimer-kór területén. A José Viña professzor vezette tudományos közösség elsősorban a béta amiloid toxicitásának sejtek közötti folyamataira és kölcsönhatásaira, valamint a mitokondriális anyagcsere következményeire fókuszál.

A gombákban jelenlévő ergothioneine lehet a hosszú élet kulcsa?

Barry Halliwell, a Szingapúri Nemzeti Egyetem Biokémiai Tanszékének professzora évtizedek óta a szabad gyökök és az antioxidánsok kutatására fókuszál, különös tekintettel a humán gyógyászatban való felhasználhatóságukat illetően. A vizsgálatok során került a professzor látóterébe az ergothioneine nevű vegyület, ami leginkább a különböző

Merre tartanak a szenolitikus gyógyszerkutatások 2021-ben?

A hagyományos farmakológiai gyógyszerfejlesztés jellemzően három alappillérrel rendelkezik. Egyrészt azonosítja a fehérjéket vagy fehérjealapú kölcsönhatásokat, másrészt szűri a kismolekulájú csomagokat olyan vegyületek után, amelyek kedvezően befolyásolják a célpontokat, harmadrészt pedig ezeknek a kis molekuláknak jobb, kevésbé káros és hatékonyabb változatát állítja elő.

Elevant Prime néven új NAD+ fokozó szenolitikus készítmény kerül piacra

A New York-i illetőségű Elevant egészségügyi és wellness kutatócég új NAD+ fokozó táplálék-kiegészítő szenolitikus készítményt hoz kereskedelmi forgalomba a közeljövőben. A gyógyszerbiztonsági és toxikológiai vizsgálatokat követően a cég bejelentette, hogy a nikotinamid-adenin-dinukleotid (NAD+) tartalmú termékük hamarosan széles körben elérhetővé válik.

A BioArctic európai szabadalmat kapott az Alzheimer-kór kezelésére

A stockholmi illetőségű biofarmatikai cég a napokban jelentette be, hogy megkapták az Európai Szabadalmi Hivatal engedélyét az Alzheimer-kór kezelésére kifejlesztett antitestes eljárásukra. A szabadalom 2021 januárjában lépett életbe, és szűk 10 évig, 2030-ig marad érvényben.