Brit befektetői csoport alakult a szenolitikus kutatások támogatására

Úgy tűnik, az Egyesült Királyság döntéshozói hisznek abban, hogy a technológia merőben hozzájárul az egészségügyi fejlődéshez. Ugyanakkor rengeteg innovatív vállalatnál egyszerűen nincs lehetőség a valódi fejlesztések elvégzésére, még akkor sem, ha ezek a fejlesztések egyébként igen reménykeltők lennének az egészségügy területén.

A kriptovaluták blokklánc-rendszere segítheti a szenolitikus kutatásokat

Új és érdekes szereplő bukkant fel a közelmúltban az öregedésgátlást támogató ökoszisztémában. A svájci székhelyű VitaDAO egy olyan online platform, amely a decentralizált szellemi tulajdonjogi garanciák biztosításával sarkallná a szenolitikus gyógyszerek nyílt és demokratikus kutatását, finanszírozását és értékesítését.

A ChromaDex öregedésgátló célpontot és táplálékkiegészítőt jelentett be

Az amerikai biológiai tudományokkal foglalkozó vállalat a legutóbb egy 25 millió dolláros tőzsdei üzlettel került a híradásokba. A cég most a nikotinamid-ribozid (NR) kulcsfontosságú összetevőt felhasználva a NAD+ termelésének támogatására dolgozott ki új eljárást, és ennek kapcsán sodródott ismét a figyelem középpontjába.

Merre tartanak a szenolitikus gyógyszerkutatások 2021-ben?

A hagyományos farmakológiai gyógyszerfejlesztés jellemzően három alappillérrel rendelkezik. Egyrészt azonosítja a fehérjéket vagy fehérjealapú kölcsönhatásokat, másrészt szűri a kismolekulájú csomagokat olyan vegyületek után, amelyek kedvezően befolyásolják a célpontokat, harmadrészt pedig ezeknek a kis molekuláknak jobb, kevésbé káros és hatékonyabb változatát állítja elő.

Elevant Prime néven új NAD+ fokozó szenolitikus készítmény kerül piacra

A New York-i illetőségű Elevant egészségügyi és wellness kutatócég új NAD+ fokozó táplálék-kiegészítő szenolitikus készítményt hoz kereskedelmi forgalomba a közeljövőben. A gyógyszerbiztonsági és toxikológiai vizsgálatokat követően a cég bejelentette, hogy a nikotinamid-adenin-dinukleotid (NAD+) tartalmú termékük hamarosan széles körben elérhetővé válik.

Tudósok sikeresen pusztították el az öregedő sejteket a GLS1 glutamát gátlásával

A kutatók jó ideje tisztában vannak vele, hogy az életkor előrehaladtával elöregedett, funkciójukat ellátni képtelen sejtjeink felhalmozódnak a szervezetben, és a korral összefüggő diszfunkciókat és betegségeket váltanak ki. Ezeknek a sejteknek a kiiktatása elméletben csökkentené számos betegség kockázatát, ezáltal pozitív hatást gyakorolna

Hogyan támogathatja a mesterséges intelligencia a szenolitikus kutatásokat?

Napjainkra a kutatás-fejlesztés területén megkerülhetetlen tényezővé vált a mesterséges intelligencia (MI), és ez alól a szenolitikus ágazat sem kivétel. Alex Zhavoronkov, Evelyne Yehudit Bischof és Kai Fu Lee, az öregedésgátlás talán legismertebb szakértői a Nature tudományos magazin hasábjain boncolgatták az MI-ben rejlő