Brit befektetői csoport alakult a szenolitikus kutatások támogatására

Úgy tűnik, az Egyesült Királyság döntéshozói hisznek abban, hogy a technológia merőben hozzájárul az egészségügyi fejlődéshez. Ugyanakkor rengeteg innovatív vállalatnál egyszerűen nincs lehetőség a valódi fejlesztések elvégzésére, még akkor sem, ha ezek a fejlesztések egyébként igen reménykeltők lennének az egészségügy területén.

Neurodegeneratív betegségek kezelését jelentheti be idén a NervGen

A kanadai NervGen biotechnológiai vállalat a közelmúltban megkezdte az idegregenerációs kezelésekkel összefüggő 1. fázisú klinikai teszteléseket. A cég egyedülálló technológiával kezelné a gerincvelő sérülése következtében kialakuló betegségeket, illetve az olyan neurodegeneratív rendellenességeket, mint az Alzheimer-kór vagy a sclerosis multiplex.

A kriptovaluták blokklánc-rendszere segítheti a szenolitikus kutatásokat

Új és érdekes szereplő bukkant fel a közelmúltban az öregedésgátlást támogató ökoszisztémában. A svájci székhelyű VitaDAO egy olyan online platform, amely a decentralizált szellemi tulajdonjogi garanciák biztosításával sarkallná a szenolitikus gyógyszerek nyílt és demokratikus kutatását, finanszírozását és értékesítését.

Mesterséges intelligencia segítheti az esztétikai beavatkozásokat

Robotok, amelyek a legjobb orvosnál is gyorsabban és precízebben ismerik fel a bőrrákot. Technológia, amely képes felmérni az égési sebek gyógyulásának optimális körülményeit. Mesterséges intelligencia, ami pótolhatatlanul hozzájárul a páciensek lehető legjobb és legkevesebb kellemetlenséggel járó esztétikai beavatkozásához. Első olvasatra úgy tűnhet,

A CRISPR-alapú génterápia lehet a jövő fájdalomcsillapítója

Néhány tanulmány arról számol be, hogy Európában és az Egyesült Államokban a lakosság túlnyomó része tapasztalt már élete során elviselhetetlennek tűnő krónikus fájdalmat. Az esetek meghatározott hányada azt fejti ki, hogy a fellépő fájdalom még gyógyszeres vagy terápiás kezelések hatására sem csillapodott.

Hogyan támogathatja a genetika az öregedés elleni küzdelmet?

Habár a sejtek újraprogramozásának tudománya egyelőre gyerekcipőben jár, a jövőben hatékony eszköz lehet az öregedés visszafordítása terén. A módszer jelenleg olyan génterápiás eljárás keretei között érhető el, amelyek expresszálják a pluripotencia géneket, azaz a Yamanaka-faktorok egy részét vagy teljes egészét.

Miként alakította a Nobel-díj a Crispr-Cas9 génszerkesztő sorsát?

Tavaly a legrangosabb tudományos elismerés kémiai fokozatát Jennifer Doudna biokémikus és Emmanuelle Charpentier mikrobiológus megosztva kapták egy rendkívül jelentős génszerkesztési technológia kidolgozása érdekében végzett munkásságukért. A Crispr-Cas9 génszerkesztő legígéretesebb területe a genetikai mutációk kiváltotta betegségek kezelése. Hol tartunk most?

A Kaliforniai Egyetem kutatói hordozható biomarker-olvasót fejlesztettek

Az intézmény kutatómérnökei olyan új, hordozható eszközt fejlesztettek ki, amely folyamatosan monitorozza a biomarkereket, így pillanatra pontos kép kapható egyebek mellett a vérnyomásról, a pulzusszámról, vagy akár a vércukorszintről. Az eszköz képes nyomon követni az elfogyasztott alkohol vagy koffein mennyiségét is.

A Span mobilapplikációja tanácsokat adna a hosszú élet eléréséhez

A brit Span nevű startup célul tűzte ki egy olyan mobilalkalmazás kifejlesztését, amely támogatná a felhasználók egészségmegőrzését, hosszú távon pedig meghosszabbítaná az életüket. Az applikáció útmutatást nyújtana a kedvező szokások kialakításához, egyben közvetlen hozzáférést adna táplálkozási szakértőknek és egyéb szakembereknek a felhasználók