5 hasznos tipp az egészséged tovább fokozására ezen a nyáron!

5-hasznos-tipp-az-egeszseged-tovabb-fokozasara-ezen-a-nyaron

Derékig gázoltunk a nyárban, a strandokon és az edzőtermekben egy gombostűt nem lehetne leejteni. Az egészség és a fittség ilyenkor jobban kidomborodik, mint a téli hónapokban, jóllehet a testi és szellemi vitalitásnak egész évben fókuszban kellene állnia.

Hogyan tarthatod meg az egyensúlyt az egész esztendő során? Mutatok 5 módszert a rutin kialakításához erre a nyárra, amit nyugodt szívvel folytathatsz a jó idő elmúltával is.

1. Változtass a gondolkodásodon

Valószínűleg a legtöbb emberhez hasonlóan úgy véled, hogy a jó kondíció kizárólag a táplálkozáson és a testmozgáson múlik. Ez félig-meddig igaz is, de a helyes út a megfelelő gondolkodással kezdődik. Kezdd azzal, hogy meghatározod a céljaidat, majd kitűzöd az odavezető pontokat. Ha világosan látod magad előtt, hogy hova és milyen útvonalon szeretnél eljutni, az már félsiker.

2. Olyan edzést válassz, amit szeretsz

Ha nem szeretsz futni, akkor ne fuss! Ennyire egyszerű a képlet. Az évek során számos fórumon elhitették veled, hogy a jó alakért meg kell szenvedned, hogy az edzésnek csupán akkor van eredménye, ha másnap lábra sem tudsz állni. De ennek nem kell így lennie! Ha egy edzésformát nem érzel a magadénak, akkor inkább válassz másikat, mert szinte biztos, hogy néhány héten belül csalódottan adod fel a céljaidat.

3. Emeld a fehérjebevitelt

Ha órákat töltesz látható eredmény nélkül az edzőteremben, akkor borítékolható, hogy nem megfelelő a táplálékbeviteled. A súlyemelés kitűnő módja az izomnövelésnek, de a helyzet az, hogy a szervezetednek valamiből fel kell építenie azt az izmot. Ha az edzéssel párhuzamosan nem viszel be elég fehérjét – ez az izmok építőköve – akkor a várt fejlődés bizony el fog maradni.

4. A turmix a barátod

A vitaminok és ásványi anyagok bevitele különösen edzés után fontos. Ezeket az anyagokat ilyenkor úgy szívja fel a szervezeted, mint a szivacs. Természetesen senki nem eszik meg egy ültő helyében fél kiló almát és nem rágcsál magában zellert. Szerencsére a turmix nagyszerű lehetőséget ad ízletes, egészséges zöldség és gyümölcs koktélok készítésére.

5. Határozz meg napi célokat

Ha annyira zsúfolt az életed, hogy képtelen vagy hosszabb távú edzéstervekhez tartani magad, tűzz ki magad elé napi terveket. Légy kreatív, keresd a lehetőségeket! A kalória égetésének az is nagyszerű módja, ha például buszra szállás helyett gyalog mész a munkahelyedre.

Az Első

Szia! Attila vagyok, az Első. A Gazdagsag.hu megálmodója és alapítója. A weboldal több weboldal egyesítésével jött létre és fejlődik önállóan tovább. A tanácsom: ne csak olvass, hanem hasznosíts és küzdj meg a céljaidért. Megéri!

Vélemény, hozzászólás?

Legújabb innen - Testi Gazdagság