8 öltözködési tipp vezető beosztású hölgyeknek

8-oltozkodesi-tipp-vezeto-beosztasu-holgyeknek

Egy vezető beosztásban dolgozó hölgynek nemcsak a saját szakterületén kell magabiztosan megállnia a helyét, hanem a megjelenését tekintve is mindig lényeges a makulátlan jelleg.

Lássuk, hogy miként kell öltöznie manapság egy vezető beosztású nőnek!

1. A kevesebb néha több

Néhány jó alapdarab minden vezető beosztású hölgy ruhatárában fontos, mint például a nadrágkosztüm, a testhezálló egyberuha, az elegáns blúz, az egyszínű ing és a könnyen kombinálható blézer.

Érdemes a minőségbe fektetni, hogy sokáig megőrizhesd ruháidat. Jobb három használható ruhadarabot venni, mint öt csapnivalót. Légy tudatos, csak azt vásárold meg, amit valóban mindennap viselsz.

2. Modern, de nem divatos

Vezetői pozícióban lévő nőként öltözködéseddel meg kell mutatnod, hogy lépést tartasz a korral, és ismered a jelenlegi divatot. A 2022-es alapkollekciód ezért tartalmazhat modern jellegzetességeket, de nem lehet annyira trendi, mint egy divatbloggernek.

A divatiparban dolgozol? Akkor természetesen egészen más a helyzet! Ellenkező esetben a következők érvényesek: kombináld az időtlen klasszikusokat modern ruhadarabokkal.

A blézernek például nincs alternatívája, ha reprezentatív megjelenésről van szó. Egy kardigánban soha nem leszel olyan kompetens, mint egy női zakóban. Ez kiemeli a vállaidat, a gallér pedig „öltöztet” és komoly megjelenést kölcsönöz.

8-oltozkodesi-tipp-vezeto-beosztasu-holgyeknek

3. Finoman nőies

Egy női vezetőnek a határozottsága mellett meg kell mutatnia a nőiességét. Elmúltak azok az idők, amikor a nők és a férfiak kizárólag nadrágkosztümöt viseltek világoskék felsővel. Ez azt jelenti, hogy viselhetsz szűk szoknyát, és bátran hangsúlyozhatod a derekadat.

Nem szabad azonban túlzásokba sem esni: üzleti környezetben a szoknyák legfeljebb egy kézszélességgel érhetnek a térd fölé. Az átlátszóság csak ott lehetséges, ahol semmiféle intimitást nem tesz lehetővé.

4. Egyensúly

A sziluett nagyon fontos egy üzletasszony számára. A testhez simuló ruházattal megmutatod, hogy nincs magaddal problémád – önbizalmat árasztasz általa. A túlzottan feszes, bőrhöz tapadó ruházattal viszont az ellenkezőjét éred el.

Ha felül szűk darabokat viselsz, kombináld őket alul valamivel szélesebb nadrággal és fordítva. Például a Marlene nadrág szűk fazonú, világos színű felsővel sok nőnél működik.

Kerüld el azokat a ruhákat, amelyeket folyamatosan igazgatnod kell. Érezd magad jól az öltözékedben, és tudj könnyen, biztonságosan mozogni!

5. Válassz színeket és mintákat

Eseménytől függően használhatsz olyan színeket, mint a piros, a türkiz, a zöld, az élénkkék vagy a rózsaszín. Kombináld ezeket a feltűnő színeket olyan tompa tónusokkal, mint a szürke, a sötétkék és a fekete.

Természetesen minták is lehetségesek, de ez mennyiségtől és mérettől függ. Vezető beosztású hölgyek esetén a kulcsszó a visszafogottság. Válassz szolid színeket merész, színes nyomatok nélkül. A klasszikus pöttyös vagy csíkos, illetve a kis virágmintás anyagok a megfelelőek.

8-oltozkodesi-tipp-vezeto-beosztasu-holgyeknek

6. Fehérnemű

Egyetlen dologra kell odafigyelned ezen a téren: a fehérnemű semmilyen körülmények között ne legyen látható.

7. Ékszerek

Szerezz be egy jó alapkészletet: egy órát, egy gyűrűt és néhány láncot. Minél magasabb a pozíciód, annál értékesebbek legyenek ezek a kiegészítők.

A nagyméretű, dekoratív ékszereket nagyon körültekintően kell kiválasztani, a kisebb, minőségi megmunkálású darabok általában jobb választásnak bizonyulnak.

8. Kézitáskák

Üzletasszonyként komolyságot és megbízhatóságot kölcsönző, négyzet alakú, masszív formájú és nagy kézitáskát kell választanod. Alternatíva lehet egy nőies stílusú laptoptáska, méghozzá ideális esetben bőrből vagy egy ismert divatmárka kínálatából.

Forrás

Az Első

Szia! Attila vagyok, az Első. A Gazdagsag.hu megálmodója és alapítója. A weboldal több weboldal egyesítésével jött létre és fejlődik önállóan tovább. A tanácsom: ne csak olvass, hanem hasznosíts és küzdj meg a céljaidért. Megéri!

Vélemény, hozzászólás?

Legújabb innen - Testi Gazdagság