A ChromaDex öregedésgátló célpontot és táplálékkiegészítőt jelentett be

Az amerikai biológiai tudományokkal foglalkozó vállalat a legutóbb egy 25 millió dolláros tőzsdei üzlettel került a híradásokba. A cég most a nikotinamid-ribozid (NR) kulcsfontosságú összetevőt felhasználva a NAD+ termelésének támogatására dolgozott ki új eljárást, és ennek kapcsán sodródott ismét a figyelem középpontjába.

Lassan nem múlik el úgy hét, hogy ne mozdulna meg valami a szenolitikus gyógyszerek, illetve gyógyhatású készítmények piacán. A Los Angeles-i székhelyű ChromaDex biotechnológiai vállalat olyan kevésbé ismert öregedésgátló célpontot és készítményt jelentett be, ami a NAD+ fokozásán keresztül fejti ki kedvező élettani hatásait.

NAD+ és NR – mik ezek a furcsa nevű dolgok, és miért van rájuk szükségünk?

Dr. Andrew Shao, a ChromaDex globális szabályozási és tudományos ügyekért felelős alelnöke elmondta, hogy az öregedés ugyan egyelőre elkerülhetetlen folyamatnak látszik, az egészséges öregedésnek korántsem szükséges annak lennie.
Sejtjeink vitalitásának fenntartása nagyrészt a NAD+ kiegyensúlyozott termelődésén múlik, amiért mi magunk is tehetünk az alkoholfogyasztás korlátozásával, az egészséges táplálkozással, a szakaszos böjt beiktatásával vagy a NAD-fokozó táplálékkiegészítők bevitelével.

De mi az a NAD+?

A nikotinamid-adenin-dinukleotid (NAD+) egy olyan kémiai kofaktor, amely alapvető fontosságú az elektronok szállításában, illetve a mitokondriumok egészségének megőrzésében. A NAD+ molekulát a sejtjeink termelik, ám számuk az életkor előrehaladtával rohamosan csökkenni kezd, ami az anyagcsere zavarát és számos élettani problémát okozhat.
A NAD+ prekurzora, a nikotinamid-ribozid az 1940-es években került felfedezésre élesztőgombákban. Mintegy 20 éve a tudósok a B3-vitamin biológiailag aktív formájaként azonosították, majd megállapították, hogy nem csupán növeli a NAD+ szintjét, de kedvező hatást fejt ki az egészségre is.
Jóllehet az eredmények bíztatók voltak a B3-vitamin ezen viszonylag ismeretlen formájával kapcsolatban, a széles spektrumú vizsgálatok valamiért mégis elmaradtak. A ChromaDex felismerve ezt a közelmúltban több mint 10 klinikai vizsgálatot is támogatott az NR-kutatással összefüggően, és táplálékkiegészítő formájában kereskedelmi forgalomba is hozta a nikotinamid-ribozidot.
Forrás: longevity.technology

Az Első

Szia! Attila vagyok, az Első. A Gazdagsag.hu megálmodója és alapítója. A weboldal több weboldal egyesítésével jött létre és fejlődik önállóan tovább. A tanácsom: ne csak olvass, hanem hasznosíts és küzdj meg a céljaidért. Megéri!

Vélemény, hozzászólás?

Legújabb innen - Testi Gazdagság