A Lancôme szerint ne a korunkat rejtsük el, hanem bőrünk egészségét őrizzük meg

Meghatározó szépségipari szakemberek szerint egyre inkább kezd uralkodóvá válni az a nézet, mely szerint az öregedésben nincsen semmi rejtegetnivaló, ha bőrünk egészséges és szépen fénylő, akkor miért is kellene szégyenkeznünk az életkorunk miatt?

Kétség sem férhet hozzá, hogy az elmúlt 20 évben – de legjellemzőbben az utolsó évtizedben – a bőrápolás piaca szinte követhetetlen fejlődésen ment keresztül. Egészen a 2000-es évekig a szépségipar szívesebben irányította a figyelmét a fiatalabb fogyasztókra, holott a legelkötelezettebb és a legnagyobb vásárlóerővel rendelkező korosztály az 50 év feletti nők körében keresendő.
A fenti jelenség megfigyelése arra sarkallta a legnagyobb márkákat, hogy alapjaiban gondolják át értékesítési stratégiájukat, kommunikációjukat és nem utolsó sorban a boltok polcai elérhető kínálatukat.

Egy méltatlanul elfeledett korosztály

Maude Brunschwig, a L’Oréal Paris marketingügyekért felelős alelnöke kifejtette, hogy a puszta tényeket nézve a leginkább fizetőképes lakossági réteg legnagyobb százalékát az 50 év feletti korosztály teszi ki. A szakember hozzátette, hogy a szépség személyessé vált, és ez a fajta felismerés egy ponton összekapcsolódik az életkorral.
A szépségiparnak csupán annyi a teendője, hogy jobban koncentrál az 50 év feletti hölgyek szükségleteinek kielégítésére, és hogy egyszerűen csak olyan emberekről beszéljen, aki hasonlítanak rájuk – mondta el Sasha Plavsic, a népszerű Ilia márka alapítója utalva arra, hogy a korosabb nőket nem feltétlenül a reklámokból áradó fiatalos életérzéssel lehet elérni.
Ezt a nézetet vallja Dr. Elizabeth Tanzi washingtoni dermatológus is, aki szerint túl sokáig hagyták őrlángon ezt az életszakaszt. A szakember aláhúzta, hogy a menopauzát megelőző, és az azt követő években a bőrben és a hajban rendkívül határozott változások történnek. Az ösztrogén kimerülése ugyanis felgyorsítja a bőr megváltozását, ideértve a kiszáradást, a finom vonalak és ráncok megjelenését, illetve a beesettség-hatás kialakulását.
Az 50. életév körül tehát markáns élettani változások elé néz a szervezetünk, amit úgy tűnik, hogy a szépségipar képviselői is kezdenek felismerni. De az életkor elrejtése helyett a szakemberek inkább az egészségmegőrzésre helyeznék a hangsúlyt.
Forrás: wsj.com

Az Első

Szia! Az Első vagyok, a Gazdagsag.hu megálmodója és alapítója. A weboldal több weboldal egyesítésével jött létre és fejlődik önállóan tovább. A tanácsom: ne csak olvass, hanem hasznosíts és küzdj meg a céljaidért. Megéri!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címed nem lesz közzétéve.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Legújabb innen - Testi Gazdagság