A páratlan élettani és öregedésgátló hatású élelmiszer szinte minden háztartásban megtalálható!

Tudósok által régóta hangoztatott tény, hogy az elfogyasztott élelmiszerek minősége szoros összefüggésben áll a várható élettartammal. Most úgy tűnik, egy bárki számára könnyedén hozzáférhető élelmiszer segíthet az életkorral összefüggő betegségek elleni küzdelemben.
A kutatók szuperélelmiszer titulussal kezdték illetni a zellert. Úgy néz ki, hogy a legtöbb háztartásban előforduló növény eredményes lehet a magas vérnyomás és koleszterinszint kezelésében, illetve a rákos sejtek visszaszorításában is.

Célkeresztben az életkorral összefüggő betegségek

2013-ban látott napvilágot az a publikáció, amely a zellermag kivonatában található 3-n-butilftalid (3nb) vérnyomáscsökkentő hatásait vizsgálta. Ismert, hogy a magas vérnyomás olyan súlyos, életveszélyes egészségügyi tragédiákhoz vezethet, mint például a szívroham vagy a stroke.
A kísérletsorozatban harminc magas vérnyomás betegségben szenvedő önkéntes vett részt, akik hat héten keresztül napi kétszer 75 milligramm zellermag-kivonatos kapszulát fogyasztottak. A közel másfél hónapig tartó vizsgálati periódust követően a kutatók kiértékelték az eredményeket.
Az adatok összesítését követően azt találták, hogy a rendszeresen zellermag-kivonatot fogyasztó önkéntesek vérnyomása jelentősen csökkent. A további vizsgálatok rámutattak, hogy a 3nb vérnyomáscsökkentő hatását az artériafalak rugalmasságának helyreállításával, illetve a zsírlerakódás csökkentésével fejti ki.
Egy évvel később, 2014-ben tudósok a zeller koleszterinszintre gyakorolt hatását vizsgálták. A szakemberek laboratóriumi patkányoknak 30 napon keresztül zellerlevél-kivonatot adtak. A tesztidőszak végén a kutatók feljegyezték, hogy a kezelt rágcsálók szervezetében jelentősen csökkent az LDL vagy rossz koleszterin szintje a kivonatot nem kapó állatokéhoz képest.
A kutatások azonban itt nem álltak meg az élelmiszerrel kapcsolatban. 2016-ban a tudósok kimutatták, hogy a zellerben is előforduló luteolin nevű antioxidáns flavonoid meggátolja egyes rákos sejtek burjánzását, illetve az áttétképződéseket is.
Ezen felül csökkenti a gyulladást és védi az agysejteket, javítja a memóriát és a tanulási képességet. Ez azt jelenti, hogy a zeller eredményesen veheti fel a harcot számos neurodegeneratív betegséggel szemben.
Forrás: express.co.uk

Az Első

Szia! Attila vagyok, az Első. A Gazdagsag.hu megálmodója és alapítója. A weboldal több weboldal egyesítésével jött létre és fejlődik önállóan tovább. A tanácsom: ne csak olvass, hanem hasznosíts és küzdj meg a céljaidért. Megéri!

Vélemény, hozzászólás?

Legújabb innen - Testi Gazdagság