A SENISCA oligonukleotid alapú szenoterápiás gyógyszerkutatásba kezdett

Az Exeteri Egyetem által 2020-ban alapított biotechnológiai vállalat elsődleges küldetése az olyan szenolitikus terápiák kidolgozása, amelyek a reverz sejtes öregedést célozzák. A SENISCA a közelmúltban jelentette be, hogy szakembereik olyan oligonukleotid alapú gyógyszerkutatásba kezdenek, amivel képesek lesznek visszafordítani a sejtes öregedést, továbbá visszaállítani a szervezet biológiai óráját.

Lorna Harries professzor és Kirsty Semple, a cég társalapítói egy interjú keretében elárulták, hogy a SENISCA szeretne vezető pozícióba kerülni az oligonukleotid alapú szenoterápiás gyógyszerfejlesztésben, aminek egyik alapkövét képzik a jelenlegi kutatások. A területen nagy a verseny, de a tudósok optimisták.
Kiterjedt szakértelmünk és világszínvonalú laboratóriumaink az élmezőnybe repítettek minket az egyik legdinamikusabban fejlődő gyógyszerfejlesztési ágazatban. Jelenlegi célkitűzésünk, hogy az elsők között alkalmazzuk a kialakuló modalitást az összetett betegségekre vonatkozóan – nyomatékosította Kirsty Semple.

Kérdésed van? Elakadtál? Itt tudsz írni, és válaszolok!

Nagy remények és nagy tervek a SENISCA körül

A következő egy évben a cég az új beavatkozási célpontok kutatására fókuszál. A SENISCA a vizsgálatok korai fázisában tart, így érthetően elég szűkszavúan fogalmaznak a lehetséges eredményeket illetően. Annyi biztosnak tűnik, hogy a szakemberek szeretnék a lehető leghamarabb megkezdeni a humán sejtes tesztelést. (Ez egyben azt is jelentheti, hogy az állatmodell kísérleteket sikeresen lezárták.)
Az oligonukleotid gyógyszerek számos alapvető farmakokinetikai és biztonsági profilját sikerült jól megértenünk. Jelenleg kiterjedt kutatásokat végzünk a szabályozás pontos feltárásának érdekében, mert egyes utak könnyebben járhatónak tűnnek, mint a kismolekulás fejlesztések esetében – erősítette meg Lorna Harries professzor hozzátéve, hogy a SENISCA szorosra fűzött kapcsolata az Exeteri Egyetemmel elengedhetetlen a gyors eredmények elérése érdekében.
A biotechnológiai cég kutatásainak indulását nagy várakozás előzte meg a befektetők körében. A felsőoktatási intézmény szakértelme és jól felszerelt laboratóriumai ugyanis garancia lehet egy olyan, hatékonyan működő szenolitikus gyógyszer forgalomba hozatalára, ami a sejtes öregedés visszafordítását célozza.
Forrás: longevity.technology

Kérdésed van? Elakadtál? Itt tudsz írni, és válaszolok!

Az Első

Szia! Attila vagyok, az Első. A Gazdagsag.hu megálmodója és alapítója. A weboldal több weboldal egyesítésével jött létre és fejlődik önállóan tovább. A tanácsom: ne csak olvass, hanem hasznosíts és küzdj meg a céljaidért. Megéri!

Vélemény, hozzászólás?

Legújabb innen - Testi Gazdagság