Áttörés az öregedés elleni gyógyszerek területén!

Határozott és nagyon jelentős előrelépés történt a közelmúltban a sejtöregedés lassítása terén – számoltak be tudósok arra az egérkísérletre utalva, mely során laboratóriumi körülmények között 36 százalékkal sikerült meghosszabbítaniuk egy rágcsálócsoport életét. A kísérlet szemmel látható eredményt hozott, úgy tűnik, hogy a tesztelt öregedésgátló gyógyszer valóban működik.
A nagyszabású laboratóriumi kísérlet során két vizsgált egércsoportot különítettek el: az egyik csoportot szenolitikus készítményekkel kezelték, míg a kontrollcsoport semminemű gyógyszert nem kapott.
A kutatók azt találták, hogy az öregedésgátló készítmények 36 százalékkal hosszabbították meg a rágcsálók életét, ami emberi léptékre vetítve hozzávetőleg 30 évnek felel meg.
Az eredmény olyannyira meghökkentő volt, hogy akár a laikusok is szemmel láthatták a két csoport közötti különbséget. A gyógyszerekkel kezelt rágcsálók szőre és szeme fényes maradt az eljárást követően, míg társaikon az idő előrehaladtával az öregedés kétségbevonhatatlan jelei mutatkoztak. (Fizikai gyengeség, fáradtság, kopott, fénytelen szőr és szem.)

Bíztató eredmények a szenolitikumok kapcsán

A kutatást vezető tudósok egyike (Dr. James Kirkland) úgy gondolja, hogy az öregedés szerepet játszik a legtöbb betegség – így a rák, az Alzheimer-kór, a súlyos szívbetegségek – kialakulásában. Ahelyett, hogy kizárólag a betegségeket kezelnénk, a tudósoknak olyan széles spektrumú gyógyszer kifejlesztésére kell koncentrálniuk, mely kikapcsolja a betegségek kialakulásához vezető folyamatot.
A szenolitikus gyógyszerek az olyan idősödő sejteket célozzák meg, melyek elvesztették osztódási képességüket. Az idősödő sejtek burjánzása ugyanis ha elér egy kritikus, visszafordíthatatlan tömeget, az egészséges, aktív sejtek gyulladásához vezethet, illetve káros vegyi anyagokat szabadít fel.
Forrás: https://www.dailymail.co.uk/health/article-6880899/Fascinating-picture-shows-anti-ageing-drugs-really-work.html

Az Első

Szia! Attila vagyok, az Első. A Gazdagsag.hu megálmodója és alapítója. A weboldal több weboldal egyesítésével jött létre és fejlődik önállóan tovább. A tanácsom: ne csak olvass, hanem hasznosíts és küzdj meg a céljaidért. Megéri!

Vélemény, hozzászólás?

Legújabb innen - Testi Gazdagság