Az öregedésgátló szenolitikumok a hosszú élet titkai lehetnek

A sejtöregedésről sokáig azt tartottuk, hogy egy megállíthatatlan folyamat. Az antioxidánsokban gazdag táplálkozás ugyan elősegítheti az oxidatív stressz csökkentését, és hatással lehet a szabad gyökök számának csökkenésére, de a hormonális változások az évek múlásának természetes velejárója. Vannak azonban olyan gyógyszercsoportok, melyek a kutatások szerint drasztikusan visszafordíthatják az öregedési folyamatokat.
A szenolitikumok névre hallgató gyógyszercsoport bizonyítottan képes enyhíteni azokat a jellegzetes tüneteket, melyek az öregedéssel együtt járnak. A tapasztalatok szerint akár a krónikus betegségek is megelőzhetőek alkalmazásukkal, sőt, vissza is fordíthatóak azok.

Hogyan lehetséges ez?

Az öregedéssel együtt a szervezetben felhalmozódnak az elöregedett sejtek. Kísérleti egerekben az öreg sejtek megölése maga után vonhatja az idősödési folyamat lelassítását. A szenolitikus készítmények nagymennyiségben tartalmazzák a kvercetin névre hallgató vegyületet, amely öregedésgátló hatással bírhat.
Az öregedés elleni gyógyszer ugyan még nem jelent megoldást a sejtöregedés ellen, tehát az örök élet titka még mindig nincsen meg, ám a kutatások jó irányba haladhatnak a szenolitikumok használatával. Persze nem mehetünk el az olyan egészen egyszerű dolgok mellett sem, mint az életmód. Az egészségtelen szokások növelhetik a szervezetben a szabad gyökök mennyiségét, melyek a sejtek öregedéséhez nagymértékben hozzájárulnak.
Fontos, hogy olyan antioxidáns tartalmú alapanyagokat rendszeresen bejuttassunk szervezetünkbe, amelyek gondoskodnak az oxidatív stressz kiküszöböléséről, és így akár a daganatos megbetegedések megelőzéséről is. Nem mindegy tehát, hogy milyen életmódot folytatunk, hiszen minden egyes döntésünk hatással van általános állapotunkra és fiatalosságunk megőrzésére, vagy éppen idő előtti elvesztésére.

Az Első

Szia! Attila vagyok, az Első. A Gazdagsag.hu megálmodója és alapítója. A weboldal több weboldal egyesítésével jött létre és fejlődik önállóan tovább. A tanácsom: ne csak olvass, hanem hasznosíts és küzdj meg a céljaidért. Megéri!

Vélemény, hozzászólás?

Legújabb innen - Testi Gazdagság