Az öregedési folyamat valóban megállítható a sejtek megfiatalításával?

Az öregedés folyamata egyelőre nem megállítható, viszont korántsem mindegy, hány évet élünk egészségben, úgy, hogy elkerülnek a megbetegedések.
Az évek múlásával sajnos egyre több egészségügyi probléma adódhat, ezek hátterében pedig gyakran a sejtöregedés áll. A kutatások szerint azonban vannak olyan szenolitikus készítmények, melyek kifejezetten erre fejtik ki hatásukat.

A szenolitikus készítmények

A szenolitikumok hatásmechanizmusa azon alapul, hogy az öreg sejteket megfiatalítják, és így segítenek az egészség megőrzésében. A tapasztalatok azt mutatják, hogy az öreg, már nem megfelelően működő sejtek, valamint a szabad gyökök jelenléte együttesen tehetőek felelőssé a krónikus megbetegedésekért és akár a kóros sejtburjánzásokért is.
Nem véletlen, hogy egyre nagyobb hangsúlyt kapnak az antioxidánsok, amelyek a növényi hatóanyagokban megtalálhatóak. Ezek gondoskodnak arról, hogy az oxidatív stressz megállítható legyen, és a sejtek tulajdonképpen megfiatalodhassanak.
Természetesen nem mehetünk el az életmód kérdése mellett sem, hiszen rossz szokásaink, mint például az alkoholfogyasztás, vagy a dohányzás, jelentősen megnövelik a sejtek károsodásának folyamatát. Az elhízással rengeteg betegség társul, és mivel a jelenség tulajdonképpen népbetegségnek számít, ezért a normál testsúly elérése mindenki számára alapvető jelentőséggel bír.
A rendszeres testmozgás és az egészséges, növényi alapanyagokban gazdag táplálkozás hozzájárulhat ahhoz, hogy sikerüljön megőrizni az egészséget, a fiatalos külsőt, és egyúttal szervrendszereink is a megfelelő módon működjenek. A tuti öregedés elleni gyógyszer feltalálása egyelőre még várat magára, de a megfelelő, szenolitikus étrend-kiegészítők már napjainkban is hozzájárulhatnak a sejtöregedés lassításához.
Forrás: https://www.earth.com/news/halting-aging-rejuvenating-cells/

Az Első

Szia! Attila vagyok, az Első. A Gazdagsag.hu megálmodója és alapítója. A weboldal több weboldal egyesítésével jött létre és fejlődik önállóan tovább. A tanácsom: ne csak olvass, hanem hasznosíts és küzdj meg a céljaidért. Megéri!

Vélemény, hozzászólás?

Legújabb innen - Testi Gazdagság