CohBar Biotechnologies: Ideje lenne több időt szentelni a mitokondriumoknak

Az amerikai székhelyű CohBar biotechnológiai vállalt mitokondriumokon – a sejtek apró erőművein – alapuló kezeléseket fejleszt krónikus és az öregedéssel összefüggő betegségek gyógyítására. A cég olyan terápiák kidolgozására fókuszál, amelyek megoldást kínálnak a mitokondriális diszfunkció okozta betegségek kezelésére.

A CohBar kutatásai jelenleg az úgynevezett nem alkoholos zsírmáj betegség előrehaladott formájának 1b klinikai szakaszában tartanak. A vizsgálatok szorosan összefüggenek az elhízással, a diabétesz megelőzésével, illetve magával a cukorbetegséggel.

Mit érdemes tudnunk az amerikai biotechnológiai vállalatról?

A CohBar alapítása két elismert öregedéskutató, Dr. Pinchas Cohen és Nir Barzilai nevéhez köthető (innen a vállalat elnevezése is). Eredményeik a mitokondriális diszfunkciókkal kapcsolatos kutatásokkal összefüggően utolérhetetlenek, tudományos munkásságuk nagyban hozzájárulhat az öregedés elleni küzdelemhez.
2001-ben a CohBar alapítói a mitokondriális genomban felfedezték a természetben előforduló peptid szekvenciák új csoportját. Ezzel egy csapásra felkeltették a tudományos világ érdeklődését, egyszersmind fel is hívták a figyelmet a mitokondriumok alapvető élettani fontosságára.
Megdöbbentő felfedezés volt. A mitokondriumok 100 évig tartó vizsgálata után hirtelen felfedeztük ezeket a peptideket – meséli Steven Engle, a cég vezérigazgatója hozzátéve, hogy a peptidek az egész testben kihatással vannak a szervekre és a rendszerekre, így az anyagcserére, a kardiovaszkuláris és onkológiás működésre. Engle szerint ez a felismerés vezetett el a ma mitokondriumon alapuló terápiának nevezett tudományág létrejöttéhez.
A CohBar már mintegy 100 mitokondriális eredetű peptidet fedezett fel, és hozzávetőleg 1000 analóg vegyületet generált. A cég vezérigazgatója úgy fogalmazott, hogy 100 kulcs lóg a szegen, amit egyesével próbálnak bele a lyukba, hogy kiderüljön, milyen biológiai zárakat oldanak fel.
Fogjuk az eredeti peptidet, majd analógokba burkoljuk, hogy erősebb, jobban működő molekulákat fedezzünk fel, amik akár az élettartam alakulását is szabályozhatják – hangsúlyozta Engle, aki szerint a mitokondriumok a DNS-ben konzervált egymilliárd éves evolúció összes előnyét magukban hordozzák.
Forrás: www.longevity.technology

Az Első

Szia! Az Első vagyok, a Gazdagsag.hu megálmodója és alapítója. A weboldal több weboldal egyesítésével jött létre és fejlődik önállóan tovább. A tanácsom: ne csak olvass, hanem hasznosíts és küzdj meg a céljaidért. Megéri!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címed nem lesz közzétéve.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Legújabb innen - Testi Gazdagság